Rinspeed Zazen in Geneve

Auteur: , 17 Reacties


Het was al aangekondigd door Rinspeed dat de zaZen in Geneve zou worden onthuld. Die belofte hebben ze niet gebroken, maar helaas stond de concept car wel weggestopt op een erg klein stukje beursvloer. Da’s jammer, want de zaZen verdient meer aandacht.

De zaZen is ontworpen door de Zwitser Frank M. Rinderknecht die een voorliefde heeft voor bijzondere ontwerpen zoals de Chopster. Opvallen doet de zaZen zeker, is het niet door de kleurstelling (oranje met wit) dan is het wel door het transparante dak. Rinspeed ontwikkelde de zaZen gezamenlijk met Bayer MaterialScience, de grootste plastic fabrikant ter wereld. Zo is het gehele dak van kunststof, namelijk transparent Makrolon polycarbonaat.

In de zaZen worden meer bijzondere materialen gebruikt, de lak is een zogenaamde “crystal skin” waarin Swarovski kristallen zitten verwerkt voor extra blingbling. Over deze laklaag is een zelfherstellende polyurethaan deklaag heen gebracht. Vergelijkbaar met de krasvrije lak die Nissan aangekondigd heeft.

Ook voor alle lampen en de velgen is gebruik gemaakt van Swarovski kristallen. Overigens is het derde remlicht nog specialer, dit is een holografische projector die een groot derde remlicht in het doorzichtige dak laat zien.

Rinspeed klopte voor de aandrijving aan bij huisleverancier Porsche. In de zaZen wordt gebruikt gemaakt van de 355 pk sterke 6-cylinder boxer uit de Porsche 997 Carrera S. Daarmee accelereert de zaZen in 4,8 seconden naar de 100 en stopt pas met versnellen bij 293 km/u. Mocht de zaZen in productie worden genomen, dan overweegt Rinspeed ook een versie uit te brengen die op aardgas zal lopen.17 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Mooie auto alleen die achterkant doet me een beetje teveel denken aan een testarossa
Best leuk idee, alleen lijkt de voorkant heel erg op n Porsche, en de lijn vanaf de zijkant ook (tot driekwart)
het is apart
maar verschrikkelijk lelijk
slechtste van rinspeed ooit
Butt-ugly krijgt een nieuwe betekenis !
@Franqie quote:Best leuk idee, alleen lijkt de voorkant heel erg op n Porsche, en de lijn vanaf de zijkant ook (tot driekwart)
Mag ik je op attenderen dat Rinspeed hun auto’s bouwen op basis van een Porsche.
Vind zelf de koplampen lijken op die van de 612(Ferrari)
Rinderknecht is een gast vol originele ideeen!
Op zich wel vet, helemaal dat dak :D
Ik vind de voorkant meer wat van een Cayenne hebben
@Rits, ja dat snap ik wel, maar als je zo’n exclusief model bouwt, kan je hem toch ook wel iets aanpassen, zodat ie niet meer zo duidelijk op een Porsche lijkt? Ik vind de voorkant trouwens best mooi, in tegenstelling tot de rest…
tja rinspeed mishandeld al jaren erg veel porsches maar affijn moeten ze zelf weten maar om er dan een volledig glazen dak op te zetten gaat mij iets tever ,iets voor de paus misschien???????
wrm hebben toekomst beelden altijd zo stomme designs?
ik vind de voorkant en het dak echt prachtig maar de achterkant is foeilelijk
Kan Porsche dit dak alsjeblieft als optie gaan leveren op de 911-serie’s…… prachtig en simpel resultaat denk ik. Verder inderdaad (met nadruk op de achterkant) BUTT-ugly.
kan je mij uitleggen wat je zo graag hebt/ziet aan een glazen dak?.
Waarom uitleggen wat ik mooi vind…. alsof je ooit door argumenten iets mooi/lelijk kan gaan vinden.
@Parcival
niet door argumenten maar misschien kijk ik op een verkeerde manier naar deze wagen
ik vind geen leuke en mooie auto
Het dak is van kunststof, niet van glas vrienden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).