Studenten bouwen 550 pk sterke Ford Five Hundred

Auteur: , 6 Reacties

De Ford Five Hundred heeft een heel braaf uiterlijk en is naar Ford's eigen zeggen de veiligste auto op de weg (natuurlijk zeggen dat). Stel dat we aannemen dat dit waar is.., stel..., dan vraag ik mij af of deze stelling overeind blijft na de aanpassingen van de studenten van de Ann Arbor's Washtenaw Community College. Zij fokten 'm op tot een akelige 550 pk...De achterbank werd verruild voor een 550 pk sterke supercharged V8 uit de Ford GT, kosten een slordige 150.000 dollar. Het mag duidelijk zijn dat dit niet simpel een kwestie is van het motortje vervangen en dan hebben we 550 pk tot onze beschikking.


Voor de studenten was de voornaamste uitdaging om ervoor te zorgen dat de auto zodanig werd gemodificeerd dat al het extra vermogen op een verantwoorde wijze tot zijn recht komt. Er waren dus ook nog wel wat andere aanpassingen nodig.
6 reacties

als ik nog ergens een leuk motorblokje en een auto heb kan ik dan ook een paar van die stagiars lenen?
De Five Hundred heeft voorwielaandrijving of als optie AWD. Ben benieuwd of ze hier nu AWD of achterwielaandrijving in hebben zitten, weet iemand dat?
Mooi die zwarte velgen van de Ford GT
Wouter (autoblog)
De complete achtertrein is van een Ford GT, dus ja deze heeft nu achterwielaandrijving.
Die auto noemt dan five hundred/500 en wat doen ze dan 550 pk steken…
De gewone Ford Five Hundred heeft er ook geen 500(+) dacht ik

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).