Sportwagen op Sojabonen; K-1 Attack Hybrid

Auteur: , 9 Reacties


Hadden we het gister nog over studentjes die een Ford Five Hundred hebben aangepakt, net lees ik een bericht over een groepje highschool students (ex drop-outs) uit Philly die ook hebben zitten klussen. Ze hebben de "K-1 Attack Hybrid" gemaakt. Het is een hybride sportwagen (op basis van de K1 Attack kit car) met zowel een elektrische/biomassa krachtbron. De wagen doet 50 miles per gallon (uitrekenen mag je zelf doen) en gaat van 0 naar 100 in 4 seconden!

Het chassis is van een Honda Accord en de motor is gebaseerd op een Volkswagen turbo diesel, hij loopt echter op biodiesel van sojabonen! De wagen deed vorig jaar al mee aan de Tour de Sol en won. Dit jaar doen ze uiteraard weer mee met deze upgrade, aan persaandacht hebben ze in ieder niet tekort; cbsnews.com heeft een video online staan en ook de lokale krant Philly Inquirer heeft een uitgebreid artikel online staan (via treehugger.com via gizmodo.com).9 reacties

50 miles per gallon = 21.2571853 kilometers per liter = 4.70429169 liter per 100 kilometer aldus Google Calculator.
Handig!
geloof dat ik toch moet switchen naar een lease-dieseltje ;-)
sportwagens horen niet met diesels uitgerest te zijn naar mijn mening
Inderdaad, sportwagens moeten het bij benzine houden.
gallon is 4,5 liter 50 miles is 80 kilo meter bijna 1 op 20 gaat ie nogwel vooruit dan??? ach ja audi gaat ook lkkr dieselen op le mans er is hoop v12 diesel dik 600 pk
In een echte sportwagen zit een BENZINE, slurpen maar!!!
Amresh Bandhoe
ff een ractie op Jaap’s ongelooflijk achterhaalde opvatting “sportwagens moeten het bij benzine houden.”

Treinen moeten het bij stoom houden, terug naar stoken met kolen ? Jaap, heb je ooit gehoord van Operation Iraqi Freedom ? Onafhankelijkheid van olie(lees benzine) is de enige manier om industrie, of het nou auto’s of vliegtuigen zijn, de volgende decennia in te loodsen.

Deze studenten verdienen in mijn ogen een Nobel-prijs.
Ze hebben de amerikaanse auto-industrie met al hun geld en macht flink voor lul gezet met de K-1 Attack hybrid. Dat een groepje studenten met beperkte middelen, zo een efficiente en vooral coole sportwagen kan maken vertelt wat over amerikaanse politiek. De kennis is er al, blanke politiek zorgt ervoor dat zulke jongens geen geld ontvangen omdat op dit moment degene die de baas is over de olie-reserve’s, alle macht in de wereld heeft.
Er is nog maar voor 30 jaar aan olie op de wereld.

Dus Jaap, in 2036, als ik net met vervroegd pensioen ga, is het tijdperk van sportwagens voor jou helaas al lang afgelopen !
Effe tussen door, deze auto heeft geen accord frame;-)De orginele kit is wel gebaseerd op de accord aandrijf lijn, maar deze is hier dus vervangen door een alternatieve krachtbron. Door voor vering is gebaseerd op de ophanging van een Audi TT achter wel op die van de Accord.
Maar tis wel een erg vette auto,…

Groetjes,…
Even terug te komen op wat jaap en dekster schrijft. Sportwagens moeten niet uitegerust zijn met een diesel motor. BMW komt straks met een nieuwe benzine motor (ook de ontwikkelaars van de echte snelle diesels) dus dan ligt weer even benzine op kop gelukkig.

Wat amresh betreft ben ik het ook mee eens. Alleen om straks een biodiesel, hybrde of brandstof-cell motor te hebben in de auto te hebben die mij voortstuwd wil ik ook niet graag. Om maar even bij BMW te blijven vind ik hun ontwikkelingen het beste. Een verbrandingsmotor op waterstof spreekt mij het meeste aan. Waterdamp uit de uitlaat maar nog steeds hoog toerental dus lekker brullen…

sportwagen tijdperk voorbij in 2036 amresh? ik denk het niet… 30 jaar geleden dachten ze dat ook al en dat we zelf niet meer reden maar dat we op een automatische 3d snelweg zouden verplaatst worden. Nou ik zit nog steeds in een auto die hetzelfde is van 30 jaar terug… het enige wat veranderd is de ontwikkeling van oude technieken waardoor we meer auto krijgen.

voor amresh: als jij denkt dat amerika het land is met de meest olie heeft heb je het mis… je moet kijken naar india… het enige wat amerika doet samen met nederland is het opmaken van olie door middel van airco’s, electriciteit, auto’s, etc… en daardoor staat amerika op nummer 1 maar vergeet nederland niet we hebben het klein zijn eindelijk in ons voordeel en daardoor komen wij niet in de publiciteit als grootste olie consument.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).