Hobby: Autospotter

Auteur: , 42 Reacties

Onlangs liep ik in de P.C. Hooftstraat een fanatieke autospotter tegen het lijf. Deze jongeman fotografeert onder het motto "leuk die foto's in de folders, maar in het echt zijn ze leuker" allerlei bijzondere automobielen, en er rijden er kennelijk nogal wat rond. Auto-nerds onder elkaar stelde ik voor om eens een selectie van spots op Autoblog te publiceren. Zo gezegd zo gedaan...

Even lekker plaatjes kijken. Jim Appelmelk, zo heet onze spotter, geeft tekst en uitleg bij zijn eigen foto’s:


Aston-Martin DB7 Vantage

Deze auto spotte ik nogal onverwacht in een totaal verlaten Cornelis Schuytstraat te Amsterdam op 1 januari jl. De Aston Martin DB7 Vantage met 6 liter V12 van 420PK volgde de DB7 met 3.2 liter 6 cilinder op, en werd stukken beter verkocht, je zult ze beslist vaker tegen komen dan de ‘gewone’ DB7.

Aston Martin DB7 Vantage - Foto © Jim Appelmelk
Aston Martin DB7 Vantage - Foto © Jim Appelmelk


Audi A8 W12

De P.C. Hooftstraat is mijn belangrijkste bron van auto’s spotten. Dit is het topmodel van Audi, de A8 met 6 liter W12 motor. Er is overigens nog een duurdere versie met grotere wielbasis, de A8L W12.

Audi A8 W12 - Foto © Jim Appelmelk
Audi A8 W12 - Foto © Jim Appelmelk


Bentley Arnage Red Label

Deze auto heb ik alweer een paar jaar geleden gespot. Hij stond geparkeerd voor het Hilton Hotel, daar staan wel vaker dure auto’s. In deze omgeving zie je ze wel redelijk veel rijden, het is een redelijk bruikbare auto voor het dagelijks verkeer, maar zijn 420PK sterke 6¾ liter V8 is wel behoorlijk dorstig. Het motorblok is overigens al sinds 1970 in gebruik in de latere Bentley T1’s, en is sindsdien steeds ge-update.

Bentley Arnage Red Label - Foto © Jim Appelmelk
Bentley Arnage Red Label - Foto © Jim Appelmelk


Ferrari 360 Spider

Een rode Ferrari 360 Spider zul je wel vaker zien in de P.C. Hooftstraat, het is een van de meest verkochte modellen in een van de meest geleverde kleuren. En dat staat hem goed! De auto is inmiddels alweer vervangen door de Ferrari 430 Spider, die in grote lijnen lijkt op dit model. De 400PK V8 met in inhoud van 3.6 liter is erg duidelijk hoorbaar, en klinkt nog mooi ook!

Ferrari 360 Spider - Foto © Jim Appelmelk
Ferrari 360 Spider - Foto © Jim Appelmelk


Jaguar Super V8 Portfolio

De Jaguar Super V8 zul je wellicht redelijk vaak tegen komen, dit model is stukken zeldzamer. Voor de VS zijn alle 145 exemplaren al uitverkocht, in Nederland schijnen er 5 rond te rijden. De auto is gebaseerd op de Jaguar Super V8 LWB en heeft 10 PK meer dan dit model, wat het totaal brengt op 400. Dit exemplaar heb ik gesignaleerd in de buurt waar ik zelf woon, twee van de foto’s zijn weer in de P.C. Hooftstraat genomen.

Jaguar Super V8 Portfolio - Foto © Jim Appelmelk
Jaguar Super V8 Portfolio - Foto © Jim Appelmelk
Jaguar Super V8 Portfolio - Foto © Jim Appelmelk
Jaguar Super V8 Portfolio - Foto © Jim Appelmelk
Jaguar Super V8 Portfolio - Foto © Jim Appelmelk


Maserati Quattroporte

De mooiste en subtielste dure zakersedan van het moment vind ik toch wel de Maserati Quattroporte. Zijn duitse concurrentie zal hem in technisch opzicht vast keihard verslaan, wat betreft vormgeving zullen ze hem nooit inhalen. Met 140 mille een tamelijk prijzige auto, maar je hebt wel meteen de mooiste sedan van het moment. Je ziet ze nu redelijk veel rijden, deze is natuurlijk weer in de P.C. Hooftstraat gefotografeerd, want daar is de kans erg groot er eentje aan te treffen!

Maserati Quattroporte - Foto © Jim Appelmelk
Maserati Quattroporte - Foto © Jim Appelmelk
Maserati Quattroporte - Foto © Jim Appelmelk


Rolls-Royce Silver Wraith

Dit is nou een typische trouwauto, gespot voor het Rijksmuseum te Amsterdam. Deze heeft een lange wielbasis en is geproduceerd in 1952. Er werden er slechts 639 van gebouwd. Ze konden geleverd worden met speciale koetsen. Je kocht dus een chassis met motor en aandrijving, om er vervolgens een carrosserie op te laten bouwen door een gerenommeerd bedrijf. Bekende koetsbouwers voor Rolls-Royces zijn Mulliner en Hooper, dit exemplaar heeft een koets van Park-Ward.

Rolls Royce Silverwraith - Foto © Jim Appelmelk
Rolls Royce Silverwraith - Foto © Jim Appelmelk
Rolls Royce Silverwraith - Foto © Jim Appelmelk


Mercedes SLR McLaren

Dit is een van de duurste auto’s op het moment. Met een prijs van 618.000 euro verbaast het me dat het duizendste exemplaar onlangs van de band rolde! Dan heb je ook een heel erg snelle auto, die toch niet te veel hardcore is. Hij is ook nog comfortabel, zeker niet Spartaans. Ik heb deze auto in maart 2005 geplaat, ik was een rondje aan het fietsen en in de Cornelis Schuytstraat stond hij opeens voor mijn neus, net van de dealer. Volgens de eigenaar ben ik de eerste die de auto heeft gespot.

Mercedes SLR McLaren - Foto © Jim Appelmelk
Mercedes SLR McLaren - Foto © Jim Appelmelk
Mercedes SLR McLaren - Foto © Jim Appelmelk
Mercedes SLR McLaren - Foto © Jim Appelmelk
Mercedes SLR McLaren - Foto © Jim Appelmelk


Aston Martin V12 Vanquish

Als je me zou vragen wat ik de meest masculiene vormgegeven auto vind, zou ik waarschijnlijk deze auto noemen. Hij komt erg gespierd over met zijn brede spatschermen, en het geluid dat uit de twee dikke uitlaten komt liegt er niet om! Het liefste in British Racing Green, dat staat hem toch het beste vind ik. De foto’s zijn bij me in de buurt gemaakt, in Amsterdam dus. Er hangt een zeer fors prijskaartje aan van €332.875, zelfs nog iets duurder dan de Lamborghini Murciélago!

Aston Martin Vanquish - Foto © Jim Appelmelk
Aston Martin Vanquish - Foto © Jim Appelmelk


Wiesmann Roadster

Een opvallende auto is deze Duitse sportwagen zeker, waar ik de meeste snelle modellen uit dit land nog redelijk ingehouden vind wat betreft uiterlijk. Met zijn 1 meter 16 springt hij er natuurlijk wel uit, zeker tussen alle P.C. tractoren waar hij meestal tussen staat. Recht van voren doet het ontwerp erg denken aan de Jaguar C-Type, met zijn kenmerkende grill en koplampen.

Wiesmann Roadster - Foto © Jim Appelmelk
Wiesmann Roadster - Foto © Jim Appelmelk
Wiesmann Roadster - Foto © Jim Appelmelk42 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
heey vette auto’s man en mooie pictures ook goeie agtergrondinfo;):D paddoi
ben de laatste tijd een aantal keren in de parkeergarage van het Okura Hotel (Ferdinand Bolstraat) geweest en daar kom je redelijk vaak dure auto’s tegen, maar wel vaak zakensedans, iets minder spannend dan sporwagens.
Ik zou bij het publiceren van deze foto’s de kentekens afdekken.
Ben het met Michel eens, dit viel mij ook op. Verder erg leuke foto’s; cool om ze toch ook in het wild tegen te komen.
En Paddoi, agterchrond-informatie is inderdaad een moeilijk woord…
joo.. jim ben jij toevallig appeltje van autogespot.nl?
voor de mensen die nog meer gespotte autos willen zien..
check http://www.autogespot.nl
Kijken mensen dan nooit niet naar jou of geven ze dan geen commentaar als je foto’s trekt van hun auto. Ik doet dat meestal snel of stiekem met men gsm.
Cool Appeltje!
Dan je nog maar meer dikke bakken mag spotten :)
hahha, maak Appeltje nog bekender :D

Weer eens mooie foto’s, zoals we van je gewend zijn ;)
leuke stukjes erbiJ!!
mooie foto’s, maar AAAAAAAAA! die nummerplaat op de SLR!!!
hoe kunnen ze! sinds wanneer worden op zulke auto’s niet meer stikkers gebruikt?!
als ik het geld had voor die auto doe ik die voorplaat wel achter me ruit.
Zozo Appeltje, dé Amsterdamse spotter, nu ook hier ;)
Volgens mij valt het wel mee met de kentekenproblematiek, aangezien ze in het wild gespot zijn en er geen enkele link tussen eigenaar en auto is (omdat ook de spotter dat niet weet en ze in een winkelstraat worden gefotografeerd) kun je alleen bij de RDW de typeaanduiding checken. Zie deze pagina als een webcam van de PC Hooft :-)
tja, is wel een leuk straatje als het om auto’s gaat
he jim, wat is je msn? kunnen we wat foto’s, “ervaringen” en spotplekken uitwisselen!
een mede-spotter uit a’dam
Mooie foto’s.. ;) ik ben 14 en toen ik in gr.8 zat.. 2jaar geleden.. Was ik op kamp.. met de fiets.. En de Merc Mclaren was echt net uit.. effetjes later hoor ik een V12 rommelen.. ik draai me om.. en ik zie een dikke zilveren SLR!.. ik kon me ogen niet geloven.. En gister nogh.. ik fiets door de stad en ik kom bij de stoplichten.. hoor ik weer wat rommelen.. ik had me MP3 op.. en op zn allerhardst met beide oortjes in me oor.. dus ik hoor wat gebrom.. effetje later zie ik de practige Quattroporte langs gaan.. Ik echt helemaal.. UFF!!.. P.S. Het was PRECIES de selfde Quattroporte als die hier op foto.. Naja.. Laterzz allemaal..:)
Bedankt voor jullie leuke reacties! Voorlopig blijf ik nog wel even spotten, ik heb er erg veel lol in! Volgende week weer tien auto’s.

@Tim: mijn e-mail adres is burn_my_pet at hotmail.com voor MSN (jaja, raar adres he), leuk idee om wat uit te wisselen! Ga je auto’s ook op autogespot zetten?
@Skyline
een slr heeft een V8 en geen V12
de arnage een maffiakar?! huh?
een jag of maserati, ok. maar niet een Bentley!
Die SLR McLaren stond als eerste in Nederland bij ASV Veghel in de showroom. Heb hem toen al gezien en er in mogen zitten, mooie wagen, trekt ook iets te extreem op :)
Aston Martin
Mooie auto’s en zeer leuk om ze in het echt tegen te komen! Ik ben ooit eens een Aston Martin DB9 volante tegengekomen (een onvergetelijk moment) en vorige zaterdag een Bentley Continental GT, ook zeer mooi!
De foto’s wat je hier hebt staan is het begin van wat ik hier op mijn werk gespot heb. Ik werk namelijk momenteel in een vijfsterrenhotel in Monaco. Zeg maar welk merk en type, en ik heb hem op de gevoelige plaat. Van SLR tot Phantom en van Excalibur tot Bugatti Veyron. (als iemand me nou eens uitlegt hoe je foto’s kan uploaden op deze site, dan kan ik er eens een paar opzetten)
Nou Carl, als je mij nou eens een e-mail stuurt: [email protected] dan zorg ik voor de rest. Het lijkt me leuk om een globale autospotters rubriek te verzorgen.
Een groot deel van Jim zijn verzameling staat hier. http://www.car-spotter.nl
HEEEE WAT IS DAT NOU!!!


EEN MASERATI IS NOOIT EEN MAFIAWAGEN! NOCH BENTLEY! Jaguar (vaak) wel… MKII, S-Type, XJS…

Jim, ga zo door! Spreek je wel weer in de PC hè ;) of op msn..

Groetjes ,

Hangkakker
Mooie foto’s! en leuke tekst!!
een maffia wagen das meestal een S-classe, de nieuwe ML,W124 cabrio, BMW 7 serie E38, jaguar ook natuurlijk, escalade, navigator…
Oops.. srry dat ik zei dat een Mclaren een V12 had..:$ d8 aan een Enzo..:$ Naja ik heb m iedergval gezien!..
Trouwes!.. Gisteren fietste ik weer door de stad… ik kijk een beetje de verte in.. zie ik een mooie Continental GT!.. Mooi!.. :D En hier in zo’n rijke buurt.. staat zo’n hele mooie Aston Martin DB9 Volante.. Echt zo’n mooie auto!.. En al helemaal als ie m start.. echt dan zit ik in de wolken..
oude&zeldzaam gisteren en vandaag zag ik de auto met kenteken AL-31-82 rijden… het is een Maserati Mexico 4700 V8 met 4 deuren (geen mooie wagen, maar wel zeldzaam!) De auto is uit 1969 en is in 2002 ingevoerd (en heeft een nieuwe APK (nodig) ;-) )
grappig, de auto die ik zie rijden is een Quattroporte III maar dat staat niet op het kenteken….
http://www.supercars.net/images-small/1979_maserati_quattroporte_series_3-1.gif (dit is em)
wat leuk al die wagens
check voor meer spots autogespot (kijk dan niet alleen naar appeltje maar ook naar SRT-R)
Leuk Appeltje, met die tekst erbij :) Oja, kijk na Appeltje en SRT-R ook ff bij jordyboy :P
bjorndordrecht
supercool ik doe ook aan autospotten indordrecht en rotterdam,heb helaas geen digitale mogelijkheden
Hallo,

Ik zag je site en vroeg me af of je me een locatie kon geven waar ik mooie autos kon spotten?
Ik hoor het graag van je,ben zelf ook een echte autogek!!!

Alvast bedankt Maikel
Ik vind gewoon dat ze voor een SLR een uitzondering mogen maken voor wat betreft een kentekenplaat aan de voorkant.
Hebben de designers van Mercedes/McLaren goed hun best gedaan komt er een dergelijke plaat de voorkant verknallen. It’s a shame!

Mooie foto’s trouwens :)
Het nadeel is, dat als je in het oosten woont en ook nog in een dorp, er nbar weinig te spotten is (hoogstens een standaard Jaguar S-type).
Heej in leusden staat op een hele oude auto in de pakeer garage in de hamershof dus als je kan kijken doen en neem fotocamera mee!!!
Grappig, precies dat gebeurt op http://www.crsofcoolhaven.nl op bescheiden schaal ook! Minder dure auto’s, maar zelfde idee
die mercedes slr heb ik in amsterdam ook gespot, het is precies dezelfde zag ik aan het kenteken. ik heb er veel foto’s van maar ik weet niet hoe ik die kan laten zien. wel super toevallig.
@Yannick: je kunt ze uploaden bij http://www.autojunk.nl
18 april 2010, vette rally in Bosch en Duin

er rijdt een auto van energiekantoor rond, de beste foto wordt beloond met 100 euro!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).