Auto veilig geparkeerd op je balkon

Auteur: , 11 Reacties

Als je zuinig bent op je auto, dan wil je natuurlijk zeker weten dat 'ie veilig geparkeerd staat. Dat wordt straks in Berlijn heel eenvoudig. Je neemt je auto gewoon mee naar boven en parkeert 'm op je balkon. In Berlijn wordt in 2007 een appartementencomplex gebouwd waarbij de auto in de lift mee naar boven kan...

De appartementen worden een “Car Loft” genoemd en zijn ontwikkeld door de Duitse architecten Manfred Dick en Johannes Kauka. Wat hun betreft staat niet alleen Berlijn op de agenda. De komende jaren zullen andere grote Duitse steden volgen. Het Car Loft is een ruim appartement, voorzien van een grote lift, die de bewoner binnen twee minuten met auto en al naar huis brengt of op straat zat. Gelukkig is balkon nog niet vol wanneer de auto is geparkeerd, want er is nog voldoende ruimte voor bijvoorbeeld een zwembad of een zandbak voor de kids. Leuk detail is dat wanneer de lift storing heeft, er kosteloos voor vervangend vervoer wordt gezorgd. Interesse in zo’n appartementje, de prijzen beginnen bij 450.600 euro.11 reacties

Dit vind ik echt super! Zo kun je je auto als een alternatief meubelstuk bij je woonkamer zetten. ’s Avonds een leuk lampje erop.

vrouw: “Schat, zullen we nog een plantje op het balkon erbij zetten?
man: “Nou, ik zat eigenlijk meer aan een SLK55 AMG te denken.
Wel een leuk idee inderdaad, alleen niet egt functioneel, maar goed… Vraag me alleen wel af waarom die Duitser een Maserati in die foto gebruiken ;) Maar goed, blijkt dat ze tog nog enige vorm van stijl hebben
wil toch een vrouw dit niet zien doen, eerst in de lift proberen rijden en dan nog deftig op het balkon parkeren. Komt niet goed…
misschien leuk als gimmick, bedoelt omde pers te halen(gelukt!) met je bouwproject, maar het idee is beetje zinloos (ik zou zelfs zeggen: suf)…. als je een echt speciale auto hebt dan staat die mooi droog in de parkeergarage en niet in de wind/regen/vocht/kou op je balkon….
mooi idee. kan ik mss thuis ook proberen. het is zeker een oplossing voor als je in amsterdam of in antwerpen woont.
Ik hoop dat ’t balkon breder is dan op de foto, zodat je -als je over 2 of meerdere wagens beschikt- deze naast elkaar op’t balkon kan parkeren. ’t Zou immers nogal idioot zijn eerst de andere wagen(s) (één voor één) van’t 14e verdiep naar beneden te versluizen, opdat je vrouw met haar auto weg kan …
Parkeerprobleem opgelost :-D
pracht idee
meer valt erover niet te zeggen
misschien wat problemen met het openen van de deuren als ik het zover zie
whaha nou zou in nederland niet best wezen met onze balkon probleempjes
Subliem als geld geen punt is.
Alle anderen trekken de muren van hun normale huisgarage in glas op en klaar is kees.
vraag me af of je dit ook lukt met bijv een Q7 of Range Rover. Wel handig met pakken

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).