Welke auto’s rijden miljardairs?

Auteur: , 26 Reacties

Leuk, zo'n overzicht met de 10 duurste auto's ter wereld, maar de rijken van onze aarde rijden liever iets anders. Forbes heeft daarom ook een lijstje gemaakt van de Top 10 auto's die eigendom zijn van miljardairs. En wat blijkt? De oprichter van Ikea (Ingvar Kamprad) rijdt een Volvo 240 GL uit 1993 en Microsoft's mede-oprichter (Paul Allen) rijdt een Mazda B-Serie uit 1988!

Dan heeft Bill Gates het beter voor elkaar, hij kan zijn aandacht verdelen onder twee Porsches. De dagelijkse ritjes rijdt hij in een Porsche 911 Cabrio uit 1999, welke hij waarschijnlijk zeer binnenkort zal vervangen voor een nieuwere 997. Daarnaast heeft Bill een unieke (1 van de 230) Porsche 959 Coupe uit 1988, deze laatste is zijn favoriet.

Hieronder een samenvatting van de top 10:

1. William Gates III: 1999 Porsche 911 Convertible; 1988 Porsche 959 Coupe
2. Warren Buffett: 2001 Lincoln Town Car
3. Prince Alwaleed Bin Talal Alsaud: Infiniti FX45; Hummer H1; Volvo XC90
4. Ingvar Kamprad: 1993 Volvo 240 GL
5. Paul Allen: 1988 Porsche 959 Coupe; 1988 Mazda B-Series Pickup
6. Lawrence Ellison: 2006 Bentley Flying Spur; Bentley Continental GT
7. Jim Walton: 2002 Dodge Dakota Pickup; 2000 Acura Integra; 1998 Mitsubishi Montero Sport; 1999 Chevrolet Silverado Pickup; 1959 Cadillac
8. Alice Walton: 2006 Ford F-150 King Ranch
9. Michael Dell: 2004 Porsche Boxster; 2005 Hummer H2
10. Steven Ballmer: 1998 Lincoln Continental

Klik hier voor de slideshow op Forbes.com (via).26 reacties

De man van Ikea is heel erg down to Earth. Hij was afgelopen week in de Ikea in Groningen en heb een interview gelezen van de bedrijfleider aldaar. Bovendien is het algemeen bekend dat hij samen met een switzerse multimiljonair gaat hiken in de alpen als hobby. Maar in het algemeen valt het wagenpark tegen. Vooral Alwaleed, als oliesjeik, heeft een reputatie hoog te houden. Opvallend veel porsches in het lijstje. 1 ding blijkt, de 10 rijksten der aarde hebben geen autopassie.
Die twee phantoms van alwaleed konden er toch ook nog wel bij.
Waarom schrijven jullie nu William Gates ipv Bill Gates
Als ik zoveel geld had zou ik echt wel weten wat ik moest kopen
@Jan: In het lijstje staan de volledige namen van de rijken der aarde, wij kennen William nog van vroeger en mogen em Bill noemen;)

@E-RayzeR: zoals?
als ik zo veel geld had, had ik er ook andere auto’s kopen zoals de aston martin vanquis,aston martin DB9 cabrio voor het vrouw des huizen. voor offroad de hummer H2 en voor zaken en lange ritten de maybach 57S.
@ Christoff, E-RayzeR

Natuurlijk zouden jullie iets anders kopen daarvoor zitten jullie ook op dit forum. Maar als je niets met auto’s hebt is het heel gewoon hoor. Stel nou dat jij nu multi-miljonair zou worden, zou je dan ook andere horloges, kleding, intrieur kopen? Waarschijnlijk niet omdat dat je hobby niet is.
Jan-Jaap-Karel-Kees
@ Ejay
Was die man van de Ikea niet juist heel gierig? en ik zie meerdere porsche 959’s nou volgens mij is dat best wel een passie hoor…
Passie? Met zoveel geld zou ik een hele verzameling auto`s hebben, 100 of zo, met enkele mensen in dienst om ze te onderhouden.
@Zoef: Wat dat betreft heeft Jay Leno het beter voor elkaar. Hij is misschien niet zo rijk als Bill maar heeft wel een enorme verzameling auto’s. Gelijk heeft ie: Met auto’s kun je nog spelen, met geld alleen wordt dat wat moeilijker.
Bij Michael Dell staat een foto van een Nederlandse Hummer H2 als illustratie, hoe zouden ze daar nou weer bij komen…
Met een 240 ben je in goed gezelschap, ik nog een hele mooie staan……..
@ JPM

Ik wel :>
met zoveel geld… had ik nog nie eens gekeke naar un porsche, nu ook niet majah
mr. ilovemorethan600hp
ik zou het wel weten hoor
alle mooie auto’s om er een paar te noemen : m6 m5 m3, 911 turbo, de murc liefst de lp640, alle ferrari’s, maybachhhh, benz slr-mclaren s65 amg, het snelle zweedse ei de koenningsegg, aston martin van bond, rolls-royce en een spyker
Tropical danny
Goeie keuze zo een Porsche 959, een van de beste sport autos uit de jaren tachtig. Als ik geld als water had dan zou ik een Porsche 959, m5, een Mercedes SL500 Gullwing, en een 760Li kopen.
-edit: CAPS ban-
Caps Lock aan is zooooo 2006!

Ik denk dat is het Forbes-lijstje een auto uit de collectie veelal niet representatief is. Ook denk ik dat je best veel lekkers kunt tegenkomen in de wagenparken van de subtop.

Voor wat mij betreft: een echte rijke hobbyist rijdt en bewondert en vereert een 959, een XJ220, een EB110, een Lagonda V8, een Dino, een LM002, een Charger, een Gullwing, een Merak en een Zagato SZ en doet modern in een Pagani, Koenigsegg of iets soortgelijks, S8 of Quattroporte erbij voor de gezinstripjes en een Volvo V50 voor de incognito-uitjes naar de Efteling.
hear hear..
enorm eens met Business.
Bill Gate naar de Efteling?
Bill Gates een 959? Mooi mooi. Zou ik er ook zeker eentje van kopen moest ik er het kapitaal voor hebben. Samen met nog een stuk of 50 andere wagens natuurlijk, niet in het minst een 1964 250GTO en een Countach 25th Anniversary. En doe me ook nog een CL55, vorige model aub :)
ppff rijkste man ter wereld en maar 2 auto’s? ZIELIG!
aan wa geven die hun geld dan uit…

ik zou weten wa te kopen ze :D

Een mercedesje E55 AMG
Een BMW M5
Een Subaru impreza wrx sti !
@Business

Bijna mee eens

Zo’n gelijke lijst alleen zou ik nog een F40 / 288GTO toevoegen
Charger verwijderen en de quattroporte als lowprofile auto gebruiken.
Wat deze mensen door hebben, en wij niet voor de duidelijkheid, is dat auto’s maar hele slecht investeringen zijn. Als je vervolgens het grootste deel reist in een vliegtuig dan wordt de auto niet veel meer dan een middel om van A naar B te gaan. Dan zie ik toch een hoop leuke auto’s waarmee je prima van a naar b komt. Bovendien lopen echt rijke mensen ook niet te koop met hun geld. Dan koop je een donkerblauwe Ferarri oid en geen rode of gele.
@Rene .. millionairs geven daar gemiddeld 7% meer uit aan een auto dan de modalen .. denk dat het in europa niet veel anders is ..
@lincoln, wat bedoel je met daar? 7% geloof ik nou ook weer niet….. Ik geef denk ik al meer dan 200% uit dan iemand met een modaal inkomen/auto…..en ik schaar mijzelf niet onder de rijksten van Nederland.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).