Morgan 4-seater

Auteur: , 7 Reacties


De Morgan 4-seater is al sinds 1963 in productie (met een kleine onderbreking) en heeft voor 2006 een update gekregen. Echt futuristisch wordt een Morgan nooit, maar moderniteiten als een neerklapbare achterbank, isofix voor de kinderzitjes en 19" lichtmetalen velgen zijn nu ook verkrijgbaar.

De 4-seater is vanaf heden verkrijgbaar met twee motoren, die allebei afkomstig zijn van Ford. De meest zuinige is een 2.0 viercylinder met 145 pk en voor meer pit kan worden gekozen voor een V6 met 233 pk. Met vier potjes sprint de 4-seater in 7,5 seconden naar de 100 en met twee meer in 5 seconden. Toch niet slecht voor een auto die eruit ziet alsof die uit een museum komt.

Het dak is opnieuw ontworpen om de achterpassagiers meer hoofdruimte te geven. Helaas is dat ook duidelijk te zien, want de bungalowtent achterop is nogal fors uitgevallen.7 reacties

Hij is nog wel van waaibomenhout gemaakt toch?
Oud Nieuws
@sacha, nee van Ash-wood dat is essen-hout
@MorganLover: heel oud, uit 1963;)
@Sacha
heeft dat houten chasis een voordeel tegen over gwn chasis
Ik kan het me niet voorstellen Dekster.
het gewicht is een voordeel van hout tov staal, maar verder…… nostalgie denk ik

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).