Hybride MINI Cooper

Auteur: , 7 Reacties


BMW (eigenaar van MINI voor diegenen die dat niet wisten) levert de MINI niet als hybride, wel is er een diesel die overigens niet in Nederland (wel in Belgie) leverbaar is. De carosseriebouwer Castagna Milano's verbouwt MINI's, onder andere in verlengde vorm. Ook leveren ze een hybride Cooper.

Castagna bewandelt niet de gebaande partijen, want de hybride technologie werkt duidelijk anders dan bij een Prius. De aandrijflijn van de MINI wordt grotendeels ongemoeid gelaten, de electromotoren drijven de achterwielen aan.

De standaard verbrandingsmotor kan wel de batterijen opladen of de MINI kan thuis aan het electriciteitsnet worden gehangen. Met een volle batterij kan er 200 km worden gereden, als er tenminste met beleid wordt gereden. Op elecropower haalt de MINI een top van 140 km/u. Slecht nieuws is er helaas ook, voor de conversie moet 40.000 euro worden afgetikt. De MINI moet namelijk verlengd worden om ruimte te maken voor de batterijen en electromotoren, wat alleen al 20.000 euro kost (via EVWorld).7 reacties

Mooie auto maar een tikkeltje duur. :S
hoeveel kilometers moet je per dag afleggen wil deze verbouwing wel niet rendabel zijn, werken in amsterdam en wonen in barcelona?
prijzig en onnodig
waarom een diesel in een mini?
word je helemaal gek van het geluid :S
excusé moi, zat nog in het dieselverhaal
dan word mijn reactie:

jammer dat hij verlengt moet worden en dat het zo prijzig is ;)

sorry mijn fout :P
Beetje onnozel om in een 70k kostende mini cooper S te gaan rijden. Beetje aangekleed zit je zo op de 80.000 en laat dat nou net de prijs van een volledig aangeklede RX400H zijn…
en laat je dan toch nog liever in een mini willen rijden :P
ik heb niks tegen lexus, maar ik vind de RX400H zo verschrikkelijk lelijk ;)
koop dan een Nissan 350Z :)
En is die er in Hybride? Nee, dus hier ook geen optie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).