Maserati Gransport Spyder

Auteur: , 13 Reacties

De gewone Maserati coupé is alweer aan een opvolger toe, tot die tijd geeft Maserati met de GranSport Spyder een vervolg aan de vorig jaar geïntroduceerde GranSport coupé. De typeaanduiding GranSport verraadt al direct het sportieve concept van deze nieuwste Maser. Het merk gebruikte de type-aanduiding GranSport voor het eerst in de jaren vijftig voor een elegante tweeliter coupé die op basis van de beroemde A6G ontworpen was door Carozzeria Frua.

Uiterlijk is de Maserati GranSport Spyder net als de coupé vooral herkenbaar aan de opvallende, diepe bumperspoiler aan de voorzijde.

De Spyder beschikt over dezelfde 4.244 cc V8 met 400pk en een maximum koppel van 452 Nm. De motor is gekoppeld aan een speciaal ontworpen sportuitlaatsysteem dat zorgt voor een kenmerkende diepe sound. De wagen is verder uitgerust met de elektro-hydraulisch bediende zestraps Cambiocorsa transmissie, die de bestuurder de mogelijkheid biedt om uit verschillende schakelprogramma’s te kiezen. Dankzij de nieuwe, specifiek voor de GranSport ontwikkelde software schakelt de GranSport Spyder nu aanzienlijk sneller, waarbij de gangwisselingen gemiddeld 35% sneller verlopen dan bij de vergelijkbare Spyder Cambiocorsa. De wegligging is eveneens geoptimaliseerd dankzij de met 10 mm verlaagde set-up van het onderstel en de actieve Skyhook-demping.

Dankzij de technische aanpassingen zijn de prestaties van de GranSport Spyder ten opzichte van de reguliere Spyder nog verder aangescherpt. De open-dak variant kan een topsnelheid van 285 km/u halen, de acceleratie van 0-100 km/u doet ie in 5 seconden.

De 1.730kg wegende Maserati GranSport Spyder is in Nederland leverbaar vanaf EUR 151.535,- via de vier officiële Maserati-distributeurs Hessing (Breukelen), Kroymans Hilversum, Kroymans Zaltbommel en Munsterhuis (Enschede).13 reacties

leuk, maar waarom rijden ze met open dak door sneeuw? :/
lekker koud :P

vind het wel wat hebben die velgen met de spoilers
die kleur combineerd ook erg goed
Leuk scoren zeker, met gewone persberichten…? Probeer dat niet te vaak te doen, maakt Autoblog stukken minder leuk.
@William: je valt in herhaling… ik zal dat deze keer dus niet doen.
En als je Autoblog leuk vindt, probeer dan ook eens positief te zijn. Dat maakt je reacties wat meer divers;)

Vind de nieuwe Spyder erg mooi overigens, maar dat zullen de meesten met mij eens zijn.
Blijven leuke wagentjes, me’n buurman heeft een GranSport Coupé en het is elke keer weer leuk om de wagen te zien.
Erg mooie wagen, maar ik vind het toch nog steeds erg jammer dat die prachtige achterlichten van de eerste coupe het veld hebben moeten ruimen.
Klopt, echt zonde!
ja zonda van dich 3200 gt achterlampe !!! maar die waren veranderd voor de amerikaanse markt omdat die daar niet werd verkocht dacht ik. Dat had ik tijdje terug ergens gelezen.
Constructief is nuttiger dan positief, zie dát als een voordeel…
ben ik de enigste die hier een spyker in zie?
Hij is mooi, maar er is geen tuner die de ballen heeft ooit een maseratie te tunen. Qua vermogen mag ie nog wel wat meer hebben, het uiterlijk hoeft er wat mij betreft niet aan te geloven..dat zit wel goed.
@dekster
Euh, ja ;-p
@Chris
http://www.modena-tec.de/ klikken op de drietand.
maserati/lancia geen merken voor top gear.
niet poulair genoeg…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).