VW Concept R roadster en vierdeurs coupe

Auteur: , 11 Reacties


We wisten eigenlijk al dat er ooit een model van VW zou komen op basis van de Concept R, topman Wolfgang Bernhard heeft nu laten weten dat er plannen zijn om de komende 5 jaar twee nieuwe niche-modellen uit te brengen. Eentje daarvan zou een achterwiel-aangedreven roadster met middenmotor zijn die gebaseerd is op de Concept R, de andere moet een coupe-achtige vierdeurs worden tussen de Phaeton en de Passat...

Er was al eens een bevestiging over deze vierdeurs coupe die rond 2008/2009 op de markt moet komen, volgens autonews.com heeft de wagen inmiddels codenaam C1. De buitenkant zou doen denken aan de Concept C convertible, maar dan met vier deuren zoals de Mercedes CLS (via autoblog.it).

Bovenstaande doet me ook weer denken aan het nieuws over de Sfero crossover, deze kreeg destijds ook een positie toegewezen tusen de VW Passat en de VW Phaeton.11 reacties

middenmotor? De auto op dit plaatje heeft die niet, lijkt me. Dus dan moet het eindproduct toch wel behoorlijk anders worden.. Tenzij het een motor achter de vooras moet worden of zo, maar dat zou ik niet ech een middenmotor noemen. Wie weet er meer?
Concept R….. is dat niet gewoon de EOS?
Sorry bedoel Concept C (2+2)
Hij krijgt inderdaad een middenmotor. VW heeft zelf echter geen geschikt platform, waarschijnlijk krijgt Magna Steyr de opdracht ‘m te ontwikkelen.
Waarom MAgna Steyr eigenlijk? Denk dat porsche zat technologie in huis heeft…..
Hierbij een link van autoweek over Magna Steyr
http://www.autoweek.nl/newsdisp.php?cache=no&ID=4034
VW heeft het A5 platform op een manier ontwikkeld waardoor het gemakkelijk zou zijn om de componenten to gebruikend voor een transverse middenmotor. Dit werd gezegd bij de onthulling van Concept R. Persoonlijk vermoed ik dat dit in afspraak was met Porsche voor een nieuwe Porsche 914 (net als the Cayenne). Zo een investering kan met niet rechtvaardigen voor één niche model.
Waarom Magna Steyr? Omdat ze ervaring en productieruimte hebben. Soms is het beter om zaken uit te besteden waarin je zelf niet zo goed bent. Porsche heeft dan wel technologie in huis, maar vergis je niet in de relaties tussen Porsche en Volkswagen; het gaat niet om de verhouding Volkswagen en Audi/Seat/Skoda. Daarom wordt het project uitbesteed.
@wooody
volgens mij is er wel genoeg ruimte voor een middenmotor bij de auto op dat plaatje hoor, hij mag ook nog (een stuk)boven de achteras zitten, dan is het nog steeds een middenmotor.
dat kan idd, maar door alle koelgaten en luchtinlaten gaat de auto er dan waarschijnlijk toch anders uitzien…..
Als het echt een middenmotor is dan zal de uiteindelijke versie er idd wel anders uit gaan zien (luchtinlaten ed). Het is echter wel waarschijnlijk omdat er verder helemaal geen achterbank in zit en er toch nog wel veel ruimte over is achter de voorstoelen. Ik hoop dat Volkswagen eindelijk eens een auto gaat maken met achterwielaandrijving en van het 4motion systeem afstapt. Als je toch een echte stuurmans auto gaat maken doe het dan goed.
De VW Scirocco, VW Passat Coupé en de VW Polo SUV lijken alledrie in productie te gaan. De bevestiging kwam niet via Volkswagen maar via onzer eigen Nederlandse leverancier Inalfa Roof Systems die reeds een order schijnt te hebben om de panorama-daken van de wagens te verzorgen…

The serial production of the roofs shall start 2008. VW declined to comment on the order for Inalfa as well as on the models: http://www.germancarblog.com/2006/03/vw-scirocco-vw-passat-coup-vw-polo-suv.html

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).