Honda NSX neemt het op tegen F430 en Gallardo

Auteur: , 46 Reacties


Honda zou zich met de nieuwe NSX willen gaan richten op de Ferrari F430 en Lamborghini Gallardo! Men zou op dit moment in Japan al druk bezig zijn met het testen van twee prototypes. Eentje met de motor voorin en eentje met een middenmotor (zoals het vorige model).

Het is al een tijdje bekend dat de krachtbron een 500pk V10 zal worden en dat de NSX gebaseerd zal zijn op de HSC concept uit 2003 (zie afbeelding). We hadden overigens al eens een vergelijking van de F430 met de NSX-R op video (bron: autoexpress.co.uk).46 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
het blijft een honda
en dat is een nadeel?
nee,maar het idee om zoveel geld uit te geven aan een HONDA
Wouter (autoblog)
Zit wel wat in, maar de vorige NSX was wel erg goed. En het was de eerste auto waarmee ik 200+ reed.
misschien zouden ze de NSX idd onder/als een nieuw merk of onder de naam Acura op de markt moeten brengen.
Hij komt ook als Acura op de markt… alleen niet hier;)
dat bedoelde ik natuurlijk… ergens het woordtje “hier” ertussen
Don_Quichotte
Hij heeft wel wat weg van een Ferrari!
Quote Dexter zegt:
nee,maar het idee om zoveel geld uit te geven aan een HONDA

Je kan ook stellen dat je met deze auto goede prestaties koopt zonder dat je voor het gallardo- of F430-plaatje hoeft te betalen. ;)
you got a point
Als ik het geld had kocht ik toch liever een f430. Een ferrari is dus weer efkes wat anders dan een Honda.
Honda is een merk met erg veel racehistorie. Hun motoren voor zowel straat als circuit zijn erg goed, kijk naar de S2000 die al weer bijna 7 jaar meegaat en nog het record van 120 pk/l voor een atmosferische motor is niet verbeterd en ook de tegenwoordig alom geprezen 2.2L dieselmotor mag genoemd worden. Het nadeel aan de oude NSX is dat hij te lang is meegegaan en daarom qua prestaties achterbleef bij zijn concurenten. Bovendien kwam daar de Japanse wetgeving (auto’s niet meer dan 280 pk) ook nog eens overheen. Benieuwd hoe ze dat nu gaan doen. Waarschijnlijk maken ze het een amerikaanse auto en zijn ze van het gemekker af. Ik kijk erg uit naar deze auto en zou het zelf als serieus alternatief voor een F430 (die zo langzamerhand al standaard begint te worden voor de man/vrouw die net even lekker gecashed heeft) of een Gallardo (prachtige auto, waar de Honda wel een kluif aan zal hebben, maar die toch ook al weer beetje standaard word)
De laatste incarnatie van de NSX, de NSX-R, moest nauwelijks onderdoen voor het pk-geweld uit Italië.
http://www.youtube.com/watch?v=f2zBNEEJGlo&search=best%20motoring
En bovendien is de politiek correcte 276pk al sinds een paar maanden niet meer, alsook de 180km/u-begrenzing.
Neen; wat de NSX tegenhield was het gedateerde imago dat Honda op belangrijke markten als het VK en de VS genoot.
maartenunplugged
check de nieuwe civic. Ik denk echt dat honda er wel gaat komen, zeker vanwege de betrouwbaarheid. Ik vind de F430 zelf er te standaard ferrari uitzien (nooit ferrari voor mij trouwens, dan heb je echt geen fantasie). De gallardo is trouwens ook niks anders dan de fiat versie van de murcielago.
Ik kende het filmpje al idd, maar het blijft mooi. NSX uit 1990 met wat evolutionaire aanpassingen, maar grotendeels nog hetzelfde zoals Senna hem bedoelt heeft. Dat van de 276 pk regel wist ik nog niet, maar het is goed nieuws. Japanners zijn volgens mij de enige sportwagenfabrikanten waar het spul niet binnen no-time kapot is.
Persoonlijk vind ik de Gallardo mooier dan de Murcielago, omdat het gebruiksvriendelijker is. Compacter, lekkere motor en het design komt veel minder lomp over.
Klopt volledig: dit was en is nog steeds Senna’s stempel op het supersportwagensegment, en eentje die nog lang respect zal afdwingen.
Voorbeelden voor de teloorgang van de 276-limiet zijn de FQ-modellen van de Lancer Evo, de toekomstige Lexus LF-A en Toyota Supra om er maar een paar te noemen.
Wil je nog wat Honda-magie, check dan het S2000-Prototype-rondje dat momenteel op Djivy.be maar ook elders te zien is.
als ze qua prestaties de europeanen overstijgen en er qua prijs onderblijven weet ik wel dat ik die honda zou kiezen!
ziet er goed uit, ik hoop dat hij met een middenmotor zal debuteren zoals de vorige. De prijs van de vorige NSX was wel 120.000+ dat is wel erg veel vind ik als je voor 78.000 (in die tijd) een BMW M3 kan kopen.. Natuurlijk doet een standaart M3 met ruim 1500kg onder op een circuit, maar ja verschil tussen een M3 en een NSX is: NSX is custom build for track racing and an M3 is addapted to track racing. Je moet dan wel erg hardcore zijn om voor o.a die verschil bijna 45.000 te betalen.. Een M3 is vergeleken met een NSX zelfs een MultiPurposeVehicle als je begrijpt wat ik bedoel..
een NSX met een M3 vergelijken gaat wel ver. De NSX is een sportwagen met middenmotor, de M3 is een snelle personenwagen. Wel een goede auto en hij rijdt ook prima, maar geen raspaard zoals de NSX.
@woody
je hebt gelijk, maar ik weet niet of de mensen dat er voor over hebben. Persoonlijk vind ik een NSX geweldig, maar als je moet kiezen dan is het voor mij geen dilemma, en volgens mij ook niet voor helft van de mensen die hier fictief voor een NSX gaan, die zouden waaneer het er op aan zou komen egt wel voor een Ferrari kiezen ben ik van mening..
Wat heb jij liever woody een NSX of een M3 voor dagelijks gebruik? (prijs buiten beschouwing) Trouwens de kop van een NSX raakt na een paar laps overhit! hmm dan begin ik toch twijfels te krijgen als deze auto speciaal voor het circuit is ontwikkeld.
een NSX is in de praktijk denk ik erg onpraktisch, maar ook een stuk history. Legendarische auto, en dan is de M3 wat mij betreft toch gewoon de zoveelste snelle BMW. Niets mis mee, maar niet speciaal genoeg (vind ik)
@woody
Trouwens ik had een M3 niet direct geconfronteerd tegen een NSX zie een M3 maar als een prima substituut, M3 is een ruim 50% goedkopere alternatief! M3: world standart of FR cars
ja mee eens ik hoop dat NSX zn reputatie dit keer wel goed kan waar maken, als het niet lukt zal de ‘legendarische NSX’ in de history verdwijnen als een niet-succesvolle sportwagen
als je nu een goede NSX wil hebben dan ben je zo’n 40.000 euro kwijt. Daarvoor koop je evt. ook een M3 (schnitzer) of een 996 of een TT of zo. Dan is de NSX wel de meest exclusieve van het stel…
E46 M3 is vanaf 2000 leverbaar met een beginnende occasionprijs van ong. 30.000 euro en een (goede)NSX kost 40.000 euro maar die is dan wel 15 jaar oud… NSX is een pure liefhebbersauto maar een M3 niet altijd
Een NSX is meer een 3e auto, leuk voor erbij. Ik ken mensen die de M3 voor woon-werk verkeer gebruiken. Laatst nog een man gesproken met een 3.5 jaar oude M3 en had toch 100K+ op de teller. En zoals gezegt, NSX is puur voor de liefhebber. Het blijft die ene auto ontworpen door een legendarische F1-coureur en qua exclusiviteit doet hij niet onder voor een ferrari.
De NSX was inderdaad duur, misschien wel té duur met een vraagprijs van gemiddeld 100.000€, en daarom verkochten ze er slechts 18.000 in 15 jaar productie.
Klik even hier http://www.jpcar.net/forum/viewtopic.php?t=60945&sid=a5b9afc5565406c0e8d12909fc9da167 en je begrijpt meteen waarom Honda’s sportwagen zo duur maar ook zo goed was.
mooie link, je zou ook eens de volledige NSX filmpje moeten zien, the making of.. en de filmpje met Senna.. NSX liefhebber moet dat gezien hebben
@ Djivy, is dat die nurnburgring testronde met de S2000 en die jappanner achter het stuur?
Die Japanner waar je het over hebt heet Gan-san, a.k.a DriftKing
porsche turbo daar al aan gedacht?
@ Mpower, het blijft een Japanner…maar rijden kan hij wel.
@ Dekster, Porsche heeft een turbo nodig omdat ze het vertikken het concept van een boven de achterwielen geplaatste boxermotor overboord te gooien. Honda en Ferrari rijden gewoon atmosferisch.
@Ejay
feit is wel dat de turbo één van de beste wagens is die nu op we rijden
aha, ze gaan het hoger pakken dan ik had gedacht :)
doet me goed, want dan word de NSX weer een legende
Vandaag nog de vorige generatie nsx zien rijden, in het rood.Echt vet :-)
@Ejay:
het S2000-Prototype-Nordschleife-rondje vind je hier:
http://www.djivy.be/?p=332
@MPower:
Gan-san is niet de Driftking; dat is Tsuchiya, auteur van de Drift Bible.
@Djivy

Je hebt geijk Tsuchiya is die vent met die AE86/1984 Corolla GT-S…
Yip, de zogenaamde Hachiroku.
Tsuchiya bezit trouwens zelf ook een NSX-R die geregeld in de BMI-Videos voorkomt.
Zijn hier trouwens geen Hardcore GT-4 gamers!?!
duidelijk is wel dat je heel veel meer pk’s nodig hebt om een auto met betere remmen en een betere wegligging te kloppen….. De CSL is zelfs sneller dan de 911 turbo…
Met een serieuze motor(400 pk of meer)en een nog betere wegligging door echte downforce en erg goede remmen zal de nieuwe NSX behoorlijk veel sneller zijn dan de oude… en dan klopt ie dus vrijwel zeker al deze wagens… De 911 en CSL waren in dit gezelgschap echt kansloos, ik ben erg benieuwd naar de nieuwe NSX.
@mpower, jawel :P
stefan mail me je laptijden als je wil, kunnen we op zn minst verglijken ofzo, [email protected]
bmw blijft de top vergelijk het eens met een M6 honda blijft maar honda goed in de moto’s
en de 2.2 diesel is ook niet als tegen de 320d
ik verwacht dat de nieuwe NSX veel sneller zal zijn op een circuit dan de M6 (reken op minder gewicht en nauwelijks minder pk’s). De NSX wordt een echte sportwagen (met middenmotor en niet een (erg) snelle coupé zoals de M6. Ik weet dat veel mensen verblind zijn door al dat blauw/wit, maar laten we een beetje realistisch blijven……
@Mpower, ja ik speel het nog dagelijks! :P


Als de nieuwe NSX er uitziet zoals de Honda HSC en dan nog eens een 500PK V10 heeft.
Dan moet het wel goed zitten.

Overigens hoop ik dan toch wel dat ze de V10 motor baseren op de (oude) Honda F1 RA005E en Honda’s kenmerk, de i-VTEC kleppenregelaars er in gooien.

Anders is het alsof je in een Porsche Carrera GT rijd zonder VarioCam, of in een BMW zonder VANOS, kan toch niet? :D
`Heb zelf de eerste NSX in Nederland gehad en heb er bijna 10 jaar van genoten en ingeruild na 235000 km op de klok, bijna nooit reparatie’s gehad maar wel een dure revisie van het remsysteem, wat daarna ook niet goed werkte en dat was gelijk een klapper 12000 gulden maar moeders was ook tevreden want Hondadealer de Bois in toen nog Utrecht gaf Airmiles en die zijn nu nog niet op.
Maar voor de rest een geweldige wagen wat een wegligging en echt de meerdere van Ferrari en Porsche en heb met beide ervaring de eerste altijd stuk of onderweg en afschuwelijk schakelend en Porsche matige wegligging moet je altijd in de gaten houden. Kenteken was ZG-33-RG

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).