Video review Audi S8

Auteur: , 26 Reacties

We hadden eerder al een video van de Audi S8 maar zojuist kwam ik een wat meer uitgebreide test tegen op Google video (wat moeten we zonder?). Het filmpje is al wat ouder maar nog steeds prachtig om die V10 5.2L te horen, en 280km/u op de snelweg is altijd goed;)


De S8 review is van het Duitse “Vox” en “Auto Motor und Sport TV”, ook het B&O soundsystem komt trouwens nog even aan bod.


(via autospies.com)26 reacties

Ik heb S8’s altijd al mooie auto’s gevonden, alle A8’s eigenlijk, al vanaf de eerste versie. Ze hebben zoveel stijl en zien er gewoon heel dik uit. De nieuwe S8 zal qua prestaties niet mee kunnen met een RS4 of M5, maar het is wel de ultieme Autobahn cruiser. Misschien ooit nog een RS8??? :D
Mooie video. Heerlijk dat koele/technische Duitse commentaar erbij. Veruit de mooiste grote Duitse limousine op de markt.
die limousine is een beestje.
machtige wagen
Ja…verruit de mooiste Limo die er is. Zonder twijfel.
smaakversterker
…Vorsprung durch impression…
spijtig dat ze de S8 zijn power moeten beperken wegens de flying spur
Chique auto hoor. Alleen het interieur, en dan met name de knopjes/hendels en klokken, moeten ze een keertje fatsoenlijk maken. Maar ja, daar hebben alle Audi’s en VW’s last van.
Maar 97.600 euro in Duitsland… Koop je hier net een 3.7 in basisuitvoering voor.
Eerst wat me opvalt, wat een paupere startknop, de startknop hoort het meest opvallende item in het interieur te zijn, aangezien dat gewoon het begin van alle ellende inluid. Neem een voorbeeldje aan AM of S2000. Verder zou ik eerder nemen dan de W12, al was het alleen maar om het prijsverschil.
Wat mij opvalt is het tempo dat testers er tegenwoordig op nahouden. En wat een grip, ondanks de sneeuw en ronduit erbarmelijke omstandigheden. Competent is hij zeker, dis S8…
de S8 is toch op 250km/h begrensd
ja maar die begrenser kan je er uit laten nemen maar dan ben je wel niet meer verzekert.
PS: S8 is de koning van de super – limousines
Gaaf, ligt echt als een blok op de weg, geen onder – over stuur te vinden… (alleen met handremmetje)
Vindt het eerlijk gezegd maar pover.Hij heeft “maar” 450 pk zo te horen.Had toch zeker meer dan 500 pk gehoopt, als je vergelijkt met de concurrenten, zoals de s65 amg bv, die heeft 612 pk ofzo?

Of zou er dan toch een Rs8 komen??
het gaat niet alleen hoeveel pk je hebt maar hoeveel je er op de baan krijgt.
het gaat niet alleen om pk’s, de S8 is de enige 4 wielaandrijver in de klasse en met het Lambo blok issie toch wel cool. Vergelijken met een S65 is een beetje oneerlijk want die kost zomaar 40.000 euro meer (als het nie meer is) De S8 gaat overigens niet over pure power, veel meer over de emotie en de combinatie met een understated auto en een mooie gelijkmatig ontwikkeling vn het vermogen. Daarnaast blijft de S8 toch vooral een super comfortabele limo.
De S65 AMG gaat rond de €300.000,- in Nederland kosten.
wat een ding ongelovelijk
me ma heeft q7 zal ik vragen of ze hem inruilt?
@Christof
de bentley flying spur heeft nog meer kracht maar de audi betere looks
@dexter ze hebben wel dezelfde moter : de W12
@Christoff de S8 heeft een V10, de normale A8 heeft idd ook een W12, alleen die in de Bentley is wel een twin-turbo versie van die W12, dus niet helemaal hetzelfde. Ook heeft de Audi W12 30pk meer dan de W12 van VW (iig met de release van de Phateon)
moest ik het geld hebben ik zou gaan voor de bentley ook al ben ik een audifan
tjhah ik zeg nix…. maarja tog wel wat: bentley is gewoon de shit.. op de a8 rijden met 210 in ze 3 beter jAAAA
okej tis n donders mooi ding maar k ken mooiere auto’s
mooie slee. Daar kan de 7 reeks van bmw niet aan tippen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).