BMW M3 E90 op Schiphol

Auteur: , 72 Reacties


Een oplettende bezoeker van het Audiforum spotte op Schiphol de nieuwe BMW M3! Zoals op deze foto is te zien, zitten er extreem grote remschijven op. Dit is dus niet zo maar een E90, maar wel degelijk de M3.

De motorkap lijkt nog niet op het eindproduct, want dit exemplaar is met kunststof en tape in elkaar gezet. Het 3.0 turbo blok van de 335i is niet groter dan het blok van de 330i, dus onder deze motorkap huist iets groters. Zoals we al wisten zal de M3 uitgerust worden met een V8 en laat zo’n blok nu inderdaad meer ruimte nodig hebben.

Kenmerkend voor de huidige M3 (E46) zijn de vier uitlaten die naar het midden van de bumper zijn geplaatst. Ook dit prototype heeft dat. Het differentieel heeft speciale koelvinnen, wat bijvoorbeeld de M5 ook heeft.

Wat opvallend is dat dit een vierdeurs betreft. Dat kan twee dingen betekenen: dit is de vierdeurs M3 of dit is een zogenaamde mule waarbij de sedankoets wordt gebruikt om de aandrijflijn van de M3 coupe te testen.

Ik wil ook zo’n sticker! De auto is waarschijnlijk naar Amerika geweest om daar getest te worden op een zoutvlakte.

Van het Audiforum.72 reacties

Yeaaaaaaaaaaaaaaaaa dat ziet er zeker wel geslaagt uit toppie.. werkelijk waar weer topprestaties uit Bayer
heel erg vet dit, ziet er zeker goed uit!
Superkoerier!
Die sticker is eigenlijk wel heeeeeeeeel erg cool. Wil ik ook!!!

P.S. M3 is altijd OK.
mooi mooi mooi, twee deuren minder, andere velgen en motorkap
en hij kan zo in de showroom komen te staan :D
Zeer schone wagen!
Wordt erg interessant te zien hoe Alfa omgaat met deze concurrent.
alfa zal waarschijnlijk rond de tijd dat de M3 gepresenteerd word, de 159 GTA presenteren :)
Iedereen die een Alfa 159 GTA boven een M3 verkiest is homo
mooi? dit is nauwelijks anders dan de gewone 3-serie. Dat die motorkap hoger is kan toch ook betekenen dat er een grotere luchtinlaat en of grotere turbo’s of intercooler onder de kap ligt? Heeft de 335i al een typegoedkeuring in de VS? Het zou ook wel de mule voor de (V8) M3 kunnen zijn en misschien komt er ook een 4-deurs… dat was eerder wel het geval…. Maar om nou te roepen dat dit een topprestatie is of een erg mooie auto…beetje overdreven gedoe om niets. Wel leuk dat iemand het gespot heeft en de foto’s heeft gemaakt, alijd lollig!
@BO: iedereen die dat soort stupide opmerkingen maakt kan beter zijn mond houden
WOoOdy heeft denk ik erg gelijk.. wat betreft de smaak van een desbetreffende auto kan je voor jezelf bepalen, dat kun je niet voor iemand anders…
2 verschillende velgen erop :-S
Uitlaten zoals je op een diesel ziet. Wie weet houdt BMW iedereen voor de gek en komen ze stiekum met een 335d of M3d. Is er geen duitse website a la rdw.nl waar je kentekens kan checken?
je gebruikt vaak 2 verschillende velgen als je verschillende banden gebruikt want als je gaat driften gaat dat beter op winterbanden dus neem jee een paar sets banden mee en dan heb je ook verschillende velgen;)
Goh, gezellig
inderdaad Ejay, waarom zou het geen 335d zijn?
Die sticker komt uit Zuid-Afrika. Daar hebben ze de Flying Spur ook op topsnelheid getest ;-)
mooi, maar zal hij de RS4 verslaan dat zullen we zeker in topgear zien ;-)
Wooody doe maar niet zo stoer je hebt gewon geen leven en je hebt er geen verstand van en je moeder is goedkoop
een 335D zal er nooit komen want die zou dan sneller worden dan de M3,, ga maar na de 535D is na de M5 de snelste 5serie
@JW, is niet helemaal waar want hij heeft op een aantal punten snellere tussenacceleratie maar bij top gear was toch duidelijk dat de 5.45i sneller was!!!
@Bo en Woody, toch heeft bo wel een beetje gelijk met ze alfa verhaal!! (is mijn mening ;-) (sorry alfa rijders maar het blijft italiaans… en voorwiel aandrijving ;-( bah!!)

Verder ben ik idd ook benieuwd of deze ophef gegrond is!! een nette 4 deurs van de M3 zou HEEEL mooi zijn!!! en persoonlijk vind ik dat de 3 deurs wel een patserig mag zijn maar de 4 deurs zie ik graag een beetje behouden..!! (niet onder de kappen uiteraard ;-) !!!! kortom ben benieuwd!!!
@martijn: ooit al eens met een Alfa gereden? en iemand die het nodig vindt om mensen te beledigen omdat ze een andere smaak hebben dan hijzelf heeft bij mij per definitie geen gelijk, ongeacht wat hij zegt….
geen ruzie maken he ;)
@BO: dat zijn tekenen van onmacht verdedig je toch eens deftig
Ik denk niet dat dit een M3 is.
De vier kromme uitlaten duiden bij BMW op een diesel
maar een 335D.. is dat gewoon een 3L diesel met bi-turbo? Hetzelfde blok als in de 535D.
Hmm, kom ik dit tegen. Ook een bmw, 335D, opgevoerd, en bestikkerd en wel

http://www.bmw-syndikat.de/bmwsyndikatfotos/topic_p2460_E46+335d+GTR+dieselspeed.html
misschien is het een pre production mule van een gedowntunde 335d
iemand zei dit op audiforum erover
De 4 uitlaatpijpjes zo bij elkaar in het midden is typerend voor de M3, daarnaast zet BMW altijd diesel bochtjes er op zodat de uitlaat achter de bumper verborgen blijft zodat het niet opvalt dat het een nieuw type is. Vorig jaar stonden er ook 2 M6 Cabrio’s, deze hadden precies het zelfde, andere bumpers, en uitlaat waar bochtjes op gelast waren. Daarnaast zijn de remmen van dit monster 18 a 19″ (zie eerste foto), en dat is wel heel groot voor een 335d of en 3.0 turbo. Verder zou een 3.0 benzine of diesel moeiteloos onder de kap passen en is het dus niet nodig een motorkap te maken met een bult er in van kunstof platen en tape. 335 is nl de zelfde motor als de 330, alleen met 2e turbo, en 3.0 Turbo is even groot als normale 3.0 alleen met turbo, en die motoren zijn al leverbaar.

==> ik weet een M6 cabrio bestaat niet maar een 6diesel evenmin ,i think he’s got a point
maar dan zijn bij alle andere M-series de uitlaatpijpen wel niet gebogen
jah zeg ik geraak er niet meer aan uit
schnitzerken
Dit is overduidelijk een gewone 3 coupe, geen M3
ten eerste de achterlichten zijn niet juist en de uitlaten zie je niet
@schnitzerken : euhm, een 5-deurs coupé dan???
gewone 3 coupé, met vier deuren?!
ja jongens… wat jullie allemaal ook beweren, niemand zal het met zekerheid weten
omdat het een sedan is denk ik toch eerder een een 335d,

maar als ik die grote velgen met gaten erin zie, denk ik weer aan een m3

ik heb gemengde gevoelens :P
schnitzerken
Sorry mensen die coupe stond er teveel ik bedoelde een gewone 3, of een toch een M3! ik weet het niet meer
schnitzerken
Hier ben ik nog eens, aan de kapo te zien is dit toch een bmw m3 hoor!!! zou bmw dan toch een m3 sedan uitbrengen?????
@Bo idd Bo hoe kan iemand een alfa (hoe mooi ook!!) nou vergelijken met een M3!!!!!!!!!!!!!
sinds dat alfa maserati bezit?
Jongens…Let nou eens niet op het uiterlijk.
Tuurlijk is bmw zo slim van verwarring te zaaien door een “normaal” uiterlijk aan te nemen.

Wijzen de uitlaten en de abnormaal grote remschijven en die vreemde motorkap al niet op genoeg??

Het is een M3 punt.
BMW is inderdaad niet zo dom om meteen alles volledig te tonen, die uitlaten hoeven echt neit meteen te betekenen dat het een diesel is. Natuurlijk gebruiken ze die normaal voor diesels, maar ze strooien ons Amerikaans zout in de ogen! :)
misschien is het gwn een wagen van een tuner en niet van bmw
@Woody niet boos worden op mij haha het homo verhaal kan ik niet over oordelen maar een alfa KAN je gewoon NIET vergelijken met een M3 (ONMOGELIJK) en idd wel eens in een alfa gereden GT 3 liter en ik blijf het alfa’s vinden… (en dat is dus in mijn optiek NIET goed!!)
Voorwiel aandrijving wat the#)%#)$* heb je daaraan? (JAJA het is veilig, ROT TOCH OP met veilig!!!) (niets persoonlijks hoor) maarja als ik dan toch iets positiefs kwijt moet over alfa, ze zijn niet lelijk!!!

@ Dekster, ik denk dat je wel een paar goeie punten idd hebt met de motorkap die anders is, de grote remmen, en het dicht in het midden plaatsen van die uitlaten dat kan er maar één zijn in mij optiek. (dat het diesel uitlaten zijn tsjaa ze moeten toch iets om ons te misleiden…)

die 335 kijgt geen 4 uitlaten (miss werken er wel 2 niet ;-) maar toch ik denk pers. eerder aan een M3 sedan!!
wordt niet zo snel boos om tekstjes. Ik vond de laatste 3-serie erg goed maar ook behoorlijk saai om te rijden, veel grip voor het vermogen (318i) maar vrij weinig gevoel in het sturen dus niet zo scherp te plaatsen voor/in de bochten. Dan is lang niet zo leuk om er eens goed voor te gaan zitten. Iedereen kan vlot met die auto rijden, maar dat ik nou echt met een smile achter het stuur zat…. nope, deed me weinig.
@Bo
Weet je dat wel zeker jongen? Volgens deze link gaan homo’s juist voor de 3-serie ;)
http://www.autoweek.nl/weblog.php?id=251&cache=no
[email protected]: ach ja Joe Jackson zong een hele tijd geleden al “All the gays are macho” (Joe Jackson- Real Men)
denken jullie dat diesels niet snel genoeg zijn ofzo voor gekoelde remschijven? ik bedoel, bij m’n vader zitten ze er ook onder en dat is ook een diesel. Ik vind het namelijk een beetje vreemd dat een M3 getest wordt op een sedan uitvoering. Er is namelijk nog nooit naar mijn weten in de media iets verschenen van bmw uit, waarin BMW van plan was een sedan M3 te produceren, wel?
Veel grip ja idd, heb dit hele weekend in een leen (E90) 3.18d gereden omdat eigen auto bij dealer staat voor reparatie (lekke band) maar vermogen is KUT maar rijd goed stuurt lekker communicatief (iets dat ik veel auto’s mis (bijv. alle mercedessen…) ook veel grip maar als het nat is dan blijft de achterwiel aandrijving toch een feest!! (nu is dat bij een 3.18d wel wat moeilijker om e’m in de drift te krijgen maar met een beetje snelheid ;-)

maarja iedereen overtuigen van de kracht van BMW kan is onmogelijk omdat iedereen ze voorkeur en eigen rijgedrag heeft!! maar ik heb al eerder me zegje gedaan in de wel bekende post van 2005 over MB VS BMW!! ;-) en ik zeg laat maar komen die M3 (gewoon en sedan) en 3.35i want me 5.45i is leuk maar erg groot om te driften (uiteraard kan het wel ;-) ) maar met een kleinere (lichtere) auto is het toch speelser en leuker dus ik kan niet wachten tot er een lekkere 3 serie uitkomt!!! mmmmm!!!
Waar ik aan denk is dat simpelweg een of andere freak de ganse M motor uit het vorige model heeft gehaald en in een nieuwe 3-serie geplaatst heeft. De kick van de discretie.
ik reed gisteren achter de meest recente 330D en die had wel uitlaten die naar beneden wijzen, maar die steken onder de bumper uit. Dan heeft BMW dus waarschijnlijk bewust ervoor proberen te zorgen dat men de 4 uitlaten van bovenstaande auto niet kon zien. Dit is geen huisvlijt, want dan zou iemand echt geen plakband en plastic gebruiken als motorkap.
misschien is het eigenlijk geen BMW maar een Hartge of Alpina?
een alpina 3-serie bestaat toch al (D3)
de auto lijkt wel veel op de foto’s die al eerder langskwamen van de 4-deurs met camouflage die rondjes draaide op de Ring
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=2562
dekster(de echte)
het is die wagen
Volgens mij wel degelijk een M3. die bochtjes kan BMW toch ook bevestigd hebben om niet te laten opvallen dat het ’n M3 is ? De 4 uitlaatpijpen zeggen denk ik ook genoeg.
En daarbij is het al langer geweten dat de M3 er zowel in coupé- als sedanuitvoering gaat komen.
ik vind dat alfa qua techniek niet eens in de schaduw van bmw
mag staan.wat je ook weerziet in de aanschafprijs.dit is volgens mij wel een M3, ik hoop wel dat de definitieve versie
er wat bruter uitziet.
Ze mogen bij BMW proberen wat ze willen, beter dan de RS 4 van Audi wordt hij NIET !
autowereld heeft wat shots van de M3 coupé, die heeft dezelfde motorkap
http://img76.imageshack.us/img76/5485/m3coupe20069fs.jpg
Kijk ook op http://www.autowereld.com/spyshots/detail.asp?artikel=3329
jep, dat lijkt al wat meer op een M3, trouwens BMW zal nooit een M-versie van een 4-deurs model maken, nooit!
behalve dan bij de M5 want daar kan het niet anders
@pilsjongen
zeker teveel pils op (kun je daar dronken van worden?:-s)
Pilsjongen, de E36 m3 sedan vergeten zeker?
Zelfs een touring M is er gemaakt, de E34 M5 Touring.

Maar over de foto’s: Leuke mule. We’ll wait and see.
Volgens mij is dat geen m3 hoor:S
Dit is wel degelijk een protoype van de M3 sedan (die 100% zeker verkrijgbaar zal zijn), BMW gebruikt voor 6 cilinders 1 enkele einddemper en dit model heeft er 2 (voor elke zijde van de V8), en is ook duidelijk te zien dat beide functioneel zijn, dus niet 1 voor schijn. Zouden de gebogen uitlaatpijpjes gewoon recht zijn, zou de achterbumber inmiddels alwel verbrand zijn…
Sjonge jonge wat een geouwehoer hier zeg….
Denken ze dat het een diesel is. Natuurlijk lijken de uitlaten niet op die van een echte M. Dat is meestal zo met een Proto. Ook doen ze er alles aan om het op een normale productie auto te laten lijken zodat het niet opvalt dat dit wel degelijk de nieuwe M3 is. Ook kun je duidelijk zien dat de spoorbreedtes groter zijn dan die van een normale 3 serie. vooral aan de voorkant goed zichtbaar. (Een V8 heeft in de breedte nou eenmaal meer ruimte nodig dan een lijn 6).

Er is al bevestigd dat de nieuwe M3 ook als 4-deurs te koop gaat worden (eindelijk weer…) en waarschijnlijk zelfs ook als TOURING !!! (al is dat nog niet zeker, maar zou wel super gaaf zijn)
Klazienuutzalk
Alfa betekent toch

ALways
Falling
Apart

??
Ik heb deze week een paar dagen met de nieuwe 330D combi mogen rijden (vervangende auto) en ik moet zeggen dat het een fenomenale bak is.
mijn volvo v50 heeft awd en dus enorm veel grip. maar die achterwielaandrijving van bmw is erg lekker. ik had het veel zoekeriger verwacht (zoals bij de wat oudere types en de z3)
het enige is uiteraard het geluid van een diesel… ik kan er niet aan wennen

kortom. gezien de huidige trends… laat maar komen die snelle stationvarianten
dit gaat zekerst om een nieuwe M3…
bmw ga niet zomaar hun nieuwe M3 bloot geven…!
en ja ergens heb ik het ook gelezen in een of ander automagazine da de nieuwe M3 in touring en sedan ga uitgebracht worden , zoals eerder de e36 M3 in sedan was uitgebracht… dus slik maar pillekes ma let op wat je zegt !
en over die homo’s die voor bmw kiezen ben ik namelijk fier op homo’s hebben nu één maal smaak!

en vergelijk geen alfa mee nen bmw M3 he zeikers!!!
We hebben thuis vroeger paar alfa’s gehad. Ok ik ben akkoord dat het geen bmw is. Maar zo zwak is alfa toch niet… Niet dat we hier voor moeten beginne schelden of dergelijke. (Mensen die alfa kiezen boven M3 homo?…. Dat zeggen getuigt van niet veel kennis en misschien vooral een jonge leeftijd ;) ) Alfa heeft mooie wagens. De motoren die ze erin plaatsen vallen tegen. Maar de prijs is er ook weer naar. Op de GT na vind ik alle prijzen correct voor wat je koopt. Bij bmw betaal je meer, maar je krijgt ook meer. Ze zijn de afgelopen jaren geweldig geëvolueerd qua stijl en performance. Doch kan een Alfa 159 GTA onmogelijk vergeleken worden met een M3. Dat is gewoon onzin. Voor een alfa kiezen of voor een M
3 kiezen hangt af van zowel smaak als prijsklasse.
Nu, de M3 behoort tot de geweldigste wagens die men produceert/gaat produceren. Op bijna alle gebied staat hij boven zoveel wagens. Kijk bijvoorbeeld naar de prestaties in TOP GEAR. M3 deed het vaak beter dan auto’s die meer kosten en zogezegd beter waren. Ten slotte over de M3 sedan. BMW heeft besloten om voor meer concurrentie te zorgen t o v Audi. Audi kwam met het idee op alle modellen een RS/S uit te brengen.(Bijna alle uiteraard). Bmw gaat nu met om te beginne de M5 Touring hier tegenin. De M3 wordt daarom ook opnieuw als SEDAN ook uitgebracht.(E36 model was ook al als sedan geproduceerd…) Als ze het helemaal correct willen doen zouden ze ook de break versie moeten maken. Maar dat wordt afwachte. Alleszins zou het vet worden. Op dit moment staat BMW zeer ver, veel verder dan meeste producenten.
Dit was volgens mij zeker een M3 test. 335d met 4 potten… Ze hebben de wagen gewoon zeer goed proberen te camoufleren. Punt ;)
is wel de M3 want die komt volgens autoweek ook als sedan (4deurs)
het was volgens mij geen M3, maar een alpina B3 ;)
nee die hebben hun eigen ontwikkelingszooi wel, dit is gewoon de M3 ondanks de kromme uitlaten
Rainold van wetten
Ik heb um in het wit en carbon dak en ja coupe haha
wat meteen op viel was dat de motorkap zo licht was,leek wel een dinky toy d8 ik, maar dat is dan gewicht besparing. maar een genot om mee te rijden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).