De Volvo C30 op wintersafari

Auteur: , 6 Reacties


Dat er een Volvo C30 aankomt, is geen geheim meer. De nieuweling is in feite een ingekorte S40 (of V50) en zal ook met dezelfde motoren leverbaar worden.

Onze Noorse vrienden van Dinside melden dat de basismotorisering bestaat uit 1.6 benzine en dieselmotoren. De toppers krijgen de D5 met 180 pk voor de dieseldrinkers en de benzinefans krijgen de T5 met 220 pk vijfcylinder.
6 reacties

mooie motors 8)
en zo te zien gaat de rest er ook erg goed uitzien :D
Beetje jammer, Ford haalt uit hezelfde T5 blok voor de focus st 225 pk er uit en die knakkers van volvo laten die 5 pk toch maar schieten waarom?
Volvo gebruikt het T5 blok al geruime tijd en Ford heeft voor de nieuwe ST er 5 pk bij gedaan, kwestie van het motormanagement lichtjes aanpassen. Die 5 pk merk je echt amper.Het koppel is gelijk bij beide blokken, echter bij Volvo is zowel het vermogen als het koppel eerder beschikbaar. Past goed bij de aard van beide auto’s. Ford Focus ST is meer een auto om in de toeren te houden terwijl Volvo’s meer comfortabele reiswagens zijn en je dus gewoon rust aan je hoofd wilt.
Zou AMG blij zijn met de naam? Volvo wilde eerst al de een ‘F’ voor de cijfers plakken, maar daar was ferrari ook neit zo blij mee.
als je sportief wil rijden en dat imago ook naar buiten wil dragen dragen koop dan een bmw, volvo is klasse degelijkheid en veiligheid, voor de man die niet wil opvallen. en ach wat ford betreft, komt ook eens een stukje kwaliteit in van zweedse makelij
Weet iemand al wat die C30 ongeveer gaat kosten?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).