Smart Forfour is probleem voor Nedcar

Auteur: , 12 Reacties

We wisten al dat de productie van de Smart Forfour niet zeker meer was. Het Duits-Amerikaanse autoconcern DaimlerChrysler wil de vierspersoons Smart dumpen en zich volledig richten op de kleinere variant van het compacte autootje, de Smart ForTwo. Probleem is echter dat het voornemen van Daimler een flinke tegenvaller is voor NedCar, die de Forfour bouwt.

Nedcar produceerde vorig jaar al veel minder auto’s dan was gepland en er werden de afgelopen twee jaar al 1700 mensen van de loonlijst geschrapt. Er rolden in 2005 ongeveer 115.000 wagens van de band, terwijl het bedrijf had gemikt op 210.000. De woordvoerster sprak in dat verband van een “redelijk afkalvende lijn”. Een woordvoerster van NedCar verklaarde zaterdag dan ook niet blij te zijn met het voornemen van DaimlerChrysler. Of het verdwijnen van de ForFour gevolgen heeft voor de personeelssterkte van NedCar kon ze niet zeggen. Wel heeft Mitsubishi NedCar ervan verzekerd dat het Nederlandse bedrijf de Colt kan blijven maken.

Vakbond De Unie is bezorgd over de ontwikkelingen bij NedCar. “We zijn nu volledig aangewezen op wat Mitsubishi van plan is. Daar zullen we op moeten wachten”, aldus bestuurder Bert Keulen. Verbaasd over het voornemen van DaimlerChrysler is hij niet. “We hielden al enige tijd ons hart vast.” (bron: nu.nl).

Met dank aan Volvofreak voor de tip!12 reacties

Superkoerier!
Jammer voor de mensen in Born dat de productie wordt stopgezet, maar aan de andere kant zou het natuurlijk gek zijn om met de productie door te gaan als je ze niet kan verkopen. Maar ja, als je naar het prijskaartje kijkt dan is het niet echt verwonderlijk dat ze ‘m niet in voldoende mate kunnen afzetten. De basisuitvoering is OK geprijst, maar dan begint het grote bijtellen…
idd, voor zijn klasse en kwaliteit is hij veelste duur
jammer, maar dan lijkt het mij ook het beste de productie per direct te stoppen
Klopt, en vind het overigens een lelijk hok,
zou het dus niet erg vinden als we ‘em minder zullen gaan zien op de weg…
de productie van de smart valt al vanaf het begin tegen…..
idd helaas voor de nedcar medewerkers. Want mijn pa werkt op Nedcar. Vroeger met de volvo V40/S40 maakte hij (belachelijk)veel overuren en nu wordt hij miss ontslagen….
Als volvo met de V50 op Nedcar was gebleven, dan waren er nu zeker geen problemen, want die verkoopt zeer goed.
Maar die smart verkoopt al vanaf het begin niet goed.
En niet alleen omdat de prijs te hoog is, maar ook omdat hij maar op 4 plaatsen in Nederland verkocht wordt (je kunt hem wel bij de mercedes dealer bestellen, maar je wilt er natuurlijk wel eerst in rijden)en hij qua ontwerp missien iets te gewaagd/speels is.
Nu moet er dus tijdelijk een overbruggings model komen totdat er een opvolger voor de colt komt samen met nog een model…..
als die er niet komt, dan moeten er waarschijnlijk nog meer mensen de straat op. Maar via Nedcar is nog niks bekend gemaakt, mijn pa heeft het dit weekend ook maar via het nieuws gehoord….
Dit is goed nieuws voor alle autoliefhebbers van de wereld. Het is zo’n raar nepperig, plactic speelgoedautootje voor veel te veel geld. Nu nog dat gedrocht van een for-two eraan.
Overigens wel klote voor de mensen bij Nedcar. Maar zo gaat dat in de keiharde autobusiness
Kunnen we niet samen smart en Nedcar kopen? MGRover kostte indertijd 10 pond. Een autofabriek is dus helemaal niet zo duur. Mitsubishi blij want die hebben die cappaciteit toch niet nodig. DaimlerChrysler blij want smart heeft nog nooit geld opgeleverd.

We verplaatsen de productie van de fortwo van Frankrijk naar Born. Ontwerpen nieuwe panelen voor de wagentjes zodat ze er echt hip uit gaan zien en niet meer doen denken aan een Swatch. Nemen de roadster weer in productie en gaan verder met de formore. Voor je het weet bouw je 300.000 auto’s per jaar.
Heb er een zomer in gereden, en dat ding dweilt ook de hele weg over, vooral als je -hard- moet remmen, gevaarlijk apparaat is het!
heej
ik vind dat het egt kei rot is voor de mensen die er werken moet je je voorstellen je werkt er al jaren en ineens boem baf weg met je toekomst;-)
mja ik ben niej zoown autofreak dus misschien weet ik er wel niks vanaf maar ik vind tog dat het een lelijke auto is ;-)ik hou daar niet zo van eigenlijk maar ja wat doe je eraan….
Ralf BMW Freak
Ja, Volvo freak de has waal gelijk dat se de volvo dr noa toe moste halen

En anke, aug al hubse gein verstand van auto’s, toch hubse waal geliek

Groete oet limburg
hha
Enkele honderden werknemers van NedCar hebben maandagochtend de productie bij de autofabriek stilgelegd. Ze zijn ongerust over de toekomst van het bedrijf. Volgens FNV Bondgenoten begon het als een wilde actie, maar de bond steunt het protest inmiddels wel.

In de loop van de dag wordt duidelijk wat het Japanse autoconcern Mitsubishi met NedCar van plan is. De Nederlandse autofabriek is volledig aangewezen op Mitsubishi, omdat de productie van de Smart ForFour komt te vervallen. Ruim een week geleden liet het Duits-Amerikaanse autoconcern DaimlerChrysler weten te willen stoppen met deze vierzits-Smart, waarvan de verkoopcijfers tegenvallen. ..
MG we need u
Daimler is de boosdoener, niet mitsubishi. mitsubishi kan toch niet 1000 man blijven doorbetalen?!?!?! stel je voor dat die mensen duizend euro per maand verdienen dan kost dat 1 miljoen per maand, bovendien hebben deze mensen dan helemaal niets te doen.
dus NIET ZIJKEN eruit gooien die lui

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).