Prodrive P2 Concept is volledig functioneel

Auteur: , 10 Reacties


Het bedrijf Prodrive is veel meer dan enkel een tuner van Subaru's. Zo kennen we van de fabrikant bijvoorbeeld ook het lieve kleine wolfje in schaapskleren, de Prodrive Tango. We weten al sinds mei 2005 dat Prodrive bezig is met de ontwikkeling van een supersportauto, maar veel meer dan vage schetsen hadden we nog niet, althans, nu wel dus...

De P2 is een idee van Prodrive baas David Richards en moet een weergave zijn van de verschillende disciplines die het bedrijf in huis heeft. Het chassis is gebaseerd op de Subaru R1 en de auto staat in het thema van “practical performance”. Met z’n 1.100 kg en een vermogensverhouding van 350 pk per 1.000 kg, moet de auto het sprintje naar 100 km/u in minder dan vier seconde kunnen afleggen. De top zal rond 280 km/u liggen. Verantwoordelijk voor dit vermogen is een gemodificeerde motor afkomstig uit de Subaru Impreza STi.

Ondanks dat de focus er sterk op gericht was de auto zo licht mogelijk te houden, biedt de P2 het comfort die je van een moderne auto mag verwachten (6-speaker audio systeem, stuurbekrachtiging, elektrische ramen, etc.)

Het P2 concept is af en volledig functioneel, maar vooralsnog heeft Prodrive geen plannen om de auto in productie te nemen. Een productiemodel zou ongeveer 40.000 Britse pond kosten, 58.000 euro (bron: classicdriver.com).10 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Én Prodrive wil naar de Formule 1 gaan!
vet dingetje, vooral de voor&zijkant!
En profil lijkt het net een astra coupé, verder en de voorkant lijkt sterk op een impreza, maar dat wil niet zeggen dat het een lelijke auto is.
lelijk
ik vind dit niet echt een wolf in ‘schaaps kleding’. vind het meer gewoon een auto die niet kan wachten om voluit te rijden. maar wel een aparte auto, de neus heeft een beetje weg van de subaru
Doet mij allemaal een beetje teveel aan iets japans achtigs denke.. (dat is niet goed!!) Maar hard zal ie zeker gaan! (da’s ook niet alles)
@C30 CDI AMG: Je hebt het niet begrepen, of verkeerd gelezen. Er staat ook dat de Tango van Prodrive een wolf in schaapkleding is en niet de P2 ;-)
je hebt gelijk
smaakversterker
als je die koopt neem maar een abonnement bij Shell en Q8…
idd, maar hij is niet bepaald mooi ofzo
koop dan gewoon een Impreza WRX STi

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).