Honda Civic wint award voor beste design

Auteur: , 10 Reacties

Honda heeft met het ontwerp van de Civic een award gewonnen en wel de 51ste "red dot: best of the best award for highest design quality". Het is niet de eerste keer dat Honda deze award mee naar huis neemt. In 2001 kreeg het Japanse merk dezelfde award voor het ontwerp van de S2000...

De “red dot design award” is één van de belangrijke ontwerpcompetities in de wereld, die jaarlijks door het Duitse Design Zentrum Nordrhein Westfalen wordt georganiseerd. De kandidaten worden beoordeeld in elf categoriën, waarbij niet enkel wordt gekeken naar het uiteindelijke resultaat van het ontwerp, maar naar het gehele ontwerpproces. Dit jaar waren er 2.068 inzendingen uit 41 landen. Een klasse prestatie en wat mij betreft absoluut verdiend. De officiële uitreiking zal op 26 juni plaatsvinden.

Nog even een tweetal shots van de Honda Civic type R zoals ‘ie stond te glimmen in Genève
10 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Of je ze mooi vindt of niet… Het blijft toch een klein opvallend monstertje. :-D
Zo een type R in’t zwart met die velgen… als dat er niet gevaarlijk uitziet dan…
De Type-R vind ik echt magistraal! De gewone versie ziet er stukken minder mooi uit.
Ik vind het geen mooie wagen… .

..maar dat is natuurlijk mijn mening.
Ik zou deze Type R weleens volledig in het zwart willen zien. Zwarte lak, geblindeerde ramen, zwarte velgen. Ik denk dat je er dan bang van wordt.
Super mooie wagen, overal waar je kijkt driehoeken of vormen afgeleid van driehoeken. Nu hopen op een beetje dikke motor vanaf 240 pk en dan is de competitie zoek, net als bij de vorige type R.
C30 CDI AMG
nou laten we het zo zeggen; apart!
@ejay 240 pk op je voorwielen is nuts, ik heb de oude civic van 200pk gereden en die deed echt gek wanneer je hem vol trapte, en owja die Type R versie is lang niet zo slecht maar om de standaart versie moet ik lachen
ik ga em meer waarderen hoe vaker ik er naar kijk :-P
prachtig kleur geel, ik zou hem idd. ook eens in nighthawk black met blackchroom wielen willen zien, dat Type-R decal staat zeer stoer! Heel jammer van de gebruikelijk voorwiel-aandrijving, ben er totaal geen liefhebber van
Tja jongens, toen ik gisteren langs ging bij de dealer waren er net 2 type R’s toegekomen.
Een rode (blitse wagen) en een zwarte (wow!!!), allebei voorzien van 225/40/18 wielen, 6 spaaks van Honda zelf…de extra spoilers, rokken en extra verchroomde onderdelen steken bij die zwarte het meeste af. De achterkant ziet er veel beter uit dan bij het standaard model, net als de voorkant, veel sportiever met die gazen grill, weg met die chroom voorkant…
Je krijgt het er gewoon warm van, bangelijke wagen.
En de stoelen zitten echt fantastisch, zo uit de racerij gekomen, nu nog een proefritje…..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).