Nieuwe Porsche 911 RS

Auteur: , 26 Reacties


De Porsche dealers weten officieel nog van niets, want de nieuwe 997 GT3 RS is een goed bewaard geheim van de fabriek, maar volgens Porsche Centrum Eindhoven wordt er wel al gefluisterd dat de introductie van de opvolger van de Porsche 911 RS, in de herfst van dit jaar zal zijn. Van een goede klant kregen ze alvast enkele spyshots over de email...

De GT3 RS krijgt de widebody van de Carrera 4, maar wordt daarentegen een aardig stuk lichter. Gewichtsreductie staat centraal bij de RS. Autovisie schrijft:

Onze eerste rij-indruk met de nieuwe 911 GT3 wijst uit dat de RS van hele goede huize zal moeten komen om zich nog als non-plus-ultra 911 te kunnen onderscheiden. Het schoeisel van de vorige RS, welhaast cupbanden, heeft nu ook zijn weg naar de wielkuipen van de GT3 gevonden, die daardoor aanzienlijk is verbeterd. De oplossing ligt voor de hand: de RS moet op dieet.

(foto’s: Porsche Centrum Eindhoven)26 reacties

De No nonsense porsche.

Ben is benieuwd deze te zien in wit met de RS striping onderaan de zijkanten
dit ziet er in elk geval al goed uit. welke boxermoter zou er in zitten??? mss een 4.0??? mss 500PK zou leuk zijn
Goeie actie van Porsche Centrum Eindhoven!
Autotelegraaf schrijft dat Porsche de RS gaat leveren in historische RS-tinten, zoals blauw, mintgroen en oranje.
helemaal zwart staat em ook niet verkeerd..
Volgens mij is dit gewoon de levering van een zwarte GT3. Er is niets verschillend aan, en prototypes van Porsche hebben gewoonlijk een Stuttgard ‘S’ nummerplaat.
De RS zal waarschijnlijk een achtervleugel type ‘picknick tafel’ gebruiken.
Naam bij de redactie bekend
Ik ontdek ook genee verschil met de gewone GT3, maar zo’n Porsje-dealer weet wel beter.
Dit is geen gewone GT3, kijk maar er zit een rolkooi in
dat is op de foto die autotelegraaf heeft geplaatst beter te zien.
http://autotelegraaf.nl/vanonzeredactie/images/40881.1.gen.jpg
Er zitten volgens mij ook twee afgeronde rechthoekige gaten in de spoiler (tegen het bodywork aan, dus in de onderste “plank” van de spoiler) Ik weet het niet zeker maar volgens mij heeft de GT3 dat ook niet (slecht te zien op de foto’s van de gt3’s die ik gevonden heb)
nog wat foto’s opgezocht en de gele GT3 die Autoexpress op de site heeft staan heeft ook een rolkooi dus dat zegt ook niet alles. De gaten die ik hierboven beschreef zitten ook in de GT3 dus ook dat is geen garantie dat het om iets anders dan een zwarte gt3 gaat.
Plaatje interieur
http://img519.imageshack.us/img519/4446/gt3inside9dh0oo.jpg
is een kapotte 911, die vrachtwagen waar die op staat is van de ADAC (duitse ANWB), die ze gebruiken voor transport van panne auto’s uit het buitenland ;)

Dus de duurtest niet doorstaan?

Normaal vervoeren ze prototype’s toch in gesloten vrachtwagens? Zoiets zet je nooit op een open truck.
doe maar die maar :P
vrachtwagens met ANWB erop rijden voor de ANWB maar zijn soms gewoon van een autotransportbedrijf. Dat zou in Duitsland wel eens hetzelfde kunnen zijn…
@w0o0dy, yep die jongens doen ook ander werk, vandaar mijn ;), maar proto’s op een open truck is niet normaal….. Zeker niet met de budgetten die ze bij Porsche hebben voor ontwikkeling….
komt er ook nog een gt2 dat word dan wel super vet
of komt er geen gt2 ?
hopen dat het een RS is
en hopen dat er een GT2 komt :)
dan is het 997 gamma volledig B)
Dit is de GT3 RS. Op foto’s van http://www.997gt3.com/pics1.htm is duidelijk te zien dat de achterkant breder is. Tevens zie je ORANJE lak op 1 van de foto’s. Dus reken maar dat dit de GT3 RS is. BB wordt vaker gebruikt door Porsche.
of iemand heeft van fabriek af zijn gt3 laten verbouwen :-P
ik vind de nieuwe GT3 iig stukken agressiever dan zijn voorganger! mooie auto
Het lijkt mij sterk dat je zwarte tape over je oranje GT3 plakt en daarmee naar een circuit gaat. Toevallig heeft deze GT3 het nummerbord waarmee Porsche vaker test en toevallig is hij breder dan een reguliere Porsche 911 GT3. En Porsche levert geen widebody’s voor de GT3 voor zover ik weet. Ook zijn er ook geen logo’s zichtbaar op de motorkap wat duid op afdekken en is het nummerbord een opvolger van het nummerbord van de officiele GT3 foto’s.

GT3: BB-GT-712
GT3 RS: BB-GT-713
GT3 RS: BB-GT-714

En waarom hebben al deze Porsche’s als enige een doek bij tijdens het transport. De andere Porsche’s op de vrachtwagen staan zonder doek.
Sir Smokalot
Is er een samenwerking met Mercedes wat betreft testfaciliteiten? Want voor zover ik weet hebben alle test-mercedessen een kenteken van Böblingen, ik heb er nog nooit een Porsche mee zien rijden (altijd Stuttgart).
Aardige verkopers daar bij porsche Eindhoven,geen toffe houding ook al kwam ik daar niets kopen.
(Heb zelf al een 911) maar in Rotterdam Hoogeboom mag je liever opkrassn dan als je niets koopt!
In Eindhoven is er nog plaats voor liefhebbers..zoals porsche moet zijn.Ik ga maar verhuizen.
Er zijn aanwijzingen dat er een gt2 komt
ik heb hem vandaaag gezien!!! in zuidoostbeemster van de kaas ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).