Deel I: Raad de schade! Weet jij het?

Branded content, 37 Reacties

Centraal Beheer Achmea is benieuwd of de Autoblog bezoeker een beetje op de hoogte is van dit soort schadegevallen. Dus doe je best en check de onderstaande foto. Goed voorbeeld van een schadegeval. MacGyver zou gewoon zelf aan de slag gaan met tape, maar weet jij wat een fatsoenlijke reparatie zou kosten?

Wat is de schade?


  • 1378,- (46%, 2.530 Votes)
  • 845,- (29%, 1.575 Votes)
  • 1780,- (19%, 1.065 Votes)
  • 2168,- (6%, 331 Votes)

Totaal aantal stemmen: 5.501

Loading ... Loading ...

Schade...

Schade...37 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Schade is hooguit 400 euro.
Autoverzekeringsmaatschappijen hebben er belang bij dat reparaties erg duur LIJKEN zodat meer mensen zich overal tegen verzekeren. Kijk maar eens naar de ruitspecialisten. Carglass ed zijn veel duurder dan een kleine niet bij een verzekeringsmaatschappij aangemelde bedrijven.
Waarom? Klant ziet de ‘rekening’ van ruitschade repareren en denkt: oei wat duur, laat ik maar gelijk mn ruitschade extra verzekeren. Ga je naar een kleine onbekende garage, dan kost het de helft.. Maar dat vergoeden ze niet bij verzekeringsmaatschappijen… Ze willen maar dat je reparaties bij een klein aantal bedrijven wordt gedaan waarmee ze samenwerken, dan kunnen er mooie ‘prijsafspraken’ worden gemaakt.
@mco: nee het lijkt of of de bumper aan de onderkant gescheurd is. Een nieuwe bumper voor een volvo is ongeveer 650 euro dn moet die ook nog in de goede kleur gespoten worden dat is nog een x 500. nieuw mistlamp kapje is 40.
dan nog het installeren van alles.
dus het ligt aan welke dealer je gebruikt.
1378 voor een goedkope en dus voor een duren 1780
@mco: Daar had ik geen reet aan toen ik merkte dat het sterretje in mijn ruit niet degelijk vacuüm getrokken was alvorens er was ingespoten werd bij Auto5. De volgende keer betaalde ik liever 40eu meer bij Carglass waar het wel degelijk hersteld werd.
I really dont know……

Heb maar rekening gehouden dat de hele bumper word vervangen :P

Anyways, ik heb op 1378 gestemd. zal vast way to much zijn.
@mco

daar zit zeker wat in.
Net zoals de ziektekostenverzekering, de medicijnen zijn hier abnormaal duur (in het buitenland betaal je voor precies hetzelfde veel minder.
achja.. wij zitten gewoon in een Kut systeem!
Hier durf ik geen nauwkeurig antwoord op te geven. Wij hadden op onze 2006 BMW 1 serie een klein deukje in de achterbumper door een onoplettende bestuurder bij een tankstation. De auto werd uiteraard meteen gewassen om de schade te inspecteren, slechts een klein deukje zonder lakschade. Of niet? BMW heeft kleppen bij elke deur, zodat de lucht eruit kan ontsnappen wanneer de deur wordt gesloten, omdat de deuren goed afsluiten. Deze kleppen zitten in een bak boven de achterste wielkap, en de behuizing hiervan was blijkbaar door de kleine botsing -met minder dan 5 km/h- beschadigd. Tijdens het rijden viel de kilometerteller weg, toerenteller weg, alle electronica; weg. Wat bleek nou: De beschadigde behuizing, waar ook kabels liggen voor o.a de parkdistance control, bevatte ongeveer 2 liter water! Dit was erin gekomen door het wassen van de auto, via de beschadigde kleppen behuizing. Uiteindelijke schade liep op tot boven de €2.000, terwijl het deukje berekend was op een kleine €250.

OT: Dat is dus moeilijk in te schatten zonder dat je weet wat er precies gebeurd is, en wat er achter de bumper zit. Ik kies voor €1780.
@d422: +1, ik ken het probleem!
Is een vrij nieuwe Volvo, nieuwe voorbumper+mistlamp en grille vervolgens bumper spuiten… Zit je al snel aan de 1300.
Nieuwe voorbumper max. 200 euro.
eventuele Spuit kosten max 200 euro.
Montage (gelet op de systemen in de bumper) max. 100 euro.

Als je het zelf maakt, zoek je een sloop bumper in kleur, kun je nog een keer ergens tegen op rijden.

Je bent echt geen 1000 euro kwijt als je flauwtjes tegen een paaltje op rijdt. Kan kan niemand het risico veroorloven om de auto in te stappen.
@antoon: zo laat je het te goedkoop lijken :) origineel is het een pak duurder ! (mistlamp en evt koplampsproeiersysteem)
@antoon: Volgensmij leef jij nog in de gulden tijd ;) voor dit model volvo krijg jij geen bumper voor 200 en zelfs geen ongespoten. Helaas ben je sneller 1k kwijt dan je denkt.
@antoon: Helaas is autorijden niet goedkoop, dus dan is een reperatie van 1k niet zo gek. Afgelopen maand nog met de 5 serie langs de dealer voor een grote beurt. Wielophanging of schokdempers vervangen en wat elektronica afgesteld, totaal 1600 euro.
edit: we gaan terug in de tijd
Maar ik dacht zo rond de 1200.
1378 (nieuwe orignele gespoten volvo bumper wrs..)
Niks, word vergoed via je verzekering! :lol:
Wordt het niet tijd om zijn winterbanden te verwisselen voor zomerbanden ?
Gebrek aan grip zal ongetwijfdeld de oorzaak zijn !
@ariealfa: Gebrek aan kennis is aanzienlijk hier. Ooit wel is naar je band gekeken en afgevraagt wat de laatste letters betekenen achter je bandenmaat? Dit is de compound aanduiding van het rubber van de band. Hoe hoger in het alfabet hoe zachter de compound. Voor winterbanden geld hetzelfde. Wist je dat winterbanden je grip geven door sneeuw op sneeuw te laten remmen. Vandaar de mooie groefjes profiel om het sneeuw vast te houden ;)
@ariealfa
Is onzin. Met winterbanden heb je net zoveel, of zelfs nog meer grip dan met zomerbanden in het voorjaar en in de zomer. Winterbanden slijten alleen veel harden bij hogere temperaturen, vandaar dat ze vervangen worden door zomerbanden.

Wat die schade betreft, zal wel ongeveer 1300 zijn.
@chris: Gebrek aan kennis is aanzienlijk hier. Ooit wel is naar je band gekeken en afgevraagt wat de laatste letters betekenen achter je bandenmaat? Dit is de compound aanduiding van het rubber van de band. Hoe hoger in het alfabet hoe zachter de compound. Voor winterbanden geld hetzelfde. Wist je dat winterbanden je grip geven door sneeuw op sneeuw te laten remmen. Vandaar de mooie groefjes profiel om het sneeuw vast te houden ;)
ach joh, beetje polyester plamuur lak en spit-polish en klaar is kees
@monk: Lol en bij het eerste heuveltje valt die baksteen eruit :)
Zo te zien is die bumper net op een kut plek beschadigd en net iets te veel om hem te repareren. Word dus een nieuw bumpertje. Originele bumper in kleur kost ongeveer 400-450 euro. 75 euro meer als je het bij de dealer besteld.
Komt een aantal uurloontjes bij en een aantal koffiepauze uurtjes en dan zit je op de 845 euro die ik heb gekozen.
Lol dit wordt niet gerepareerd! Schadebedrijf bestelt bij de dealer een bumper in kleur als dit te leveren is zoniet wordt het een rauwe en gaan ze spuiten. Klaar is kees.
Vergelijking bij onze Elantra: 175 euro voor een vergelijkbare schade: gescheurde bumper lassen, schuren, plamuren, spuiten met uitnevelen.
Ik ga voor 1378, bumper vervangen en ook een nieuwe mistlamp monteren.
Ik ga voor €2168.

Gr Sinaasboom
Denk nieuwe bumper -> pinnetjes afgebroken van de mistlamp
mistlamp houder + projector en misschien xenon of halo geenlamp :D
en dan de bodemplaat (ook beskaait lijkt me)
en dan spuiten
dus denk die 1780
toevallig had ik vorigjaar ook zo’n lullige schade
maar dat was met alleen opnieuw spuiten opgelost
gelijk de achterbumper er bij gepakt (beide bumpers waren een beetje dof geworden)
had ook nog geluk dat ik wel wat mensen ken in de schade herstel dus had een vriendenprijsje waar ik met liefde en plezier 100 euro meer dan de eigen risico wil betalen die na een aantal maande de verhoogde premie er toch weer uit is
@Bart_V: Maakt niet uit of het een vriendenprijsje is ofnie, je wordt altijd genaaid punt uit.
Systeembouwauto’s = gehele bumper losdraaien en nieuwe erop. Kortom, 1780 euri lijkt mij de juiste.
ik gok op 1780. Vorige week bekeek iemand de bumper van mijn Dodge Journey van heeeeel dichtbij, op het oog weinig aan de hand. Gister bij schadespecialist geweest, schadepost minstens 1200 euro, en da’s alleen als er met de trekhaak niks mis is. Mijn bumper zag er minder erg uit dan deze… en had ook geen kapotte lampen.
Ligt er dan ook weer aan of je OEM onderdelen gaat gebruiken of onderdelen die “merkloos” zijn! Maar dan is de kwaliteit aanzienlijk minder en het past ook aan geen kant!
t Is een reclame, dus zal het wel het goedkoopste zijn… ;)
7-4-2006 WTF?
Dit is een veel verkochte zwarte Volvo V50 van voor 2005, hier ga je voor dit krasje toch geen compleet nieuwe bumper opzetten? Ik denk dat een slimme schade hersteller wat connecties bij Volvo sloperijen dit voor minder 500 moet kunnen fixen. Zijn we nu allemaal zo murw geslagen door de verzekering en luie garages waanzin dat we hierom er een compleet nieuwe bumper op zouden willen zetten?
Als je hier meer dan 500 euro voor gaat betalen ben je goed gek in je hoofd. Klein beetje lakschade, mistlampje vervangen, wat fiber erbij plakken en poetsen. Klaar is kees binnen 1 uurtje klaar. Kosten 320 euro.
Wil men hier het bedrag weten dat de consument in rekening wordt gebracht als de schade niet door de verzekering vergoed wordt of het bedrag dat de preferred schadehersteller de verzekeraar in rekening brengt? Dat is namelijk 1780 vs 845 euro.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).