Rij-impressie Lexus RX350

Auteur: , 15 Reacties

Over smaak kun je twisten, maar feiten zijn feiten. Zo is het bijvoorbeeld een feit dat de Lexus RX350 de bestverkochte SUV ter wereld is. Love it or hate is, maar wanneer je deze auto objectief beoordeelt, kun je ook tot maar één conclusie komen en dat is dat de Lexus RX een een uiterst degelijke, luxe en comfortabele SUV is. Bij Autozine, namen ze 'm mee voor een blokje rond...

Er waren redelijk wat reacties op ons vorige artikel over de Lexus RX. De meningen zijn helder en duidelijk verdeeld, maar toch zullen velen nog nooit in een Lexus RX hebben gezeten. Het team van Autozine in ieder geval wel en zij waren ook heel duidelijk:

In de klasse van de full size SUV’s weet de Lexus RX zich nog steeds duidelijk te onderscheiden. Lexus legt de nadruk op comfort en niets dan comfort. De nieuwe motor draagt daaraan bij met nog meer rust, betere prestaties en toch een lager verbruik. De elektronica is weer helemaal bij de tijd en maakt het leven nog makkelijker. Daarmee is de Lexus RX350 veel meer dan een veredelde terreinauto, het is een sublieme reisauto die dankzij de enorme omvang een ongekende mate van comfort biedt.

Voor deze verjongingskuur heeft Lexus het bij bescheiden aanpassingen gehouden. Vooral de nieuwe sedans van Lexus zijn zo mooi, dat deze nieuwe SUV het gevoel van een gemiste kans geeft. Bovendien hebben de sedans nog verfijndere techniek aan boord. Lexus heeft echter gekozen voor kleine wijzigingen die toch voor een belangrijke verbetering zorgen.

Lees de volledige rij-impressie op: autozine.nl15 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Geef mij toch maar een Q7 of Cayenne, iets Europees (Duits) heb ik liever véél liever
“De nieuwe motor draagt daaraan bij met nog meer rust, betere prestaties en toch een lager verbruik” Daarom wilden de meeste mensen geen lexus, want als ze rijden, maken ze haast geen geluid. Overlaatst nog het topmodel horen voorbijrijden, en het enige dat ik hoorde, was het geluid van de banden. Deze week hoorde ik dan weer een BMW 7-serie voorbijscheuren en ik hoorde duidelijk het grauwe geluid van een V8. Ik vond dit een prachtig geluid, maar mijn broer, die leek is op dit vlak meende dat er iets mis was met de motor. Hij vond dat zo’n luxewagen een stil, rustig geluid moest maken, en niet zo’n grauw geluid van een sportwagen. Ik moet wel zeggen dat hij hier een punt had, tenslotte ga je ook niet gaan racen met je 7-serie. Dus of lexus zich er slecht aan gedaan heeft om zijn auto’s zo stil te maken? Wel eigenlijk niet.
was die lexus geen 400h? H staat voor Hybride. Dan zou het kunnen dat ie alleen op stroom reed op dat moment…. Een Lexus is wel heel stil, maar zo stil?
supergrover
Zuiniger?? Ben benieuwd, met de RX300 waar ik mee heb gereden werd je gek van het brandstofverbruik.. Wat zoop dat ding..

En ik vind bijvoorbeeld een BMW X5 een stuk beter rijden dan de Lexus. De Lexus is nogal saai, soort karakterloos.. Maar ieder zijn ding natuurlijk.
met het merk is niks mis. alleen de verkeerde (soort) auto.
de nieuwe IS en GS zijn keihard!
@Supergrover, als er 1 merk karaterloos is vind ik het wel BMW X5 en ik heb ook in allebij gereden X5 rijd prima maar De RX rijd toch even beter en wat beteft comfort ooit in een X5 achterin gezeten? Wat en hel amper beenruimte stijve banken bij de lexus is dit juist precies andersom. En ik vind de X5 en mooie auto maar de RX heeft toch veel meer uitstraling, ik vind de meeste dingen zijn meningen zoals of hem mooi vind, maar over comfort dat is gewoon een feit.
Ook comfort is geen feit Bert. Zo zul je zien dat Amerikanen heel anders over comfort denken dan Europeanen.
@O.D., helemaal mee eens. Ik heb ook nog met Cadillac Escalade gereden, moet zeggen qua comfort een perfecte wagen en die is een stuk comfortabeler dan de RX. Wegligging is alleen wat minder. En benzineverbruik van een 6.0 V8 is toch behoorlijk ;)

Maar komt het toch weer neer op smaak en wat je belangrijk vindt. Dus voor de een is een X5 toppie, de ander vindt de RX perfect.. Gelukkig maar, anders wordt het zo saai op de weg.
Het blijft een lelijke damesauto met een te grote draaicirkel en veel nep-hout in het interieur. “Comfortabel” ja, maar ook bedaagd. Ouwe rijke huisvrouwen auto.
Wat anders ook een goed idee is, is om gewoon lekker voort te borduren op alle discussies die hier ook recentelijk zijn gevoerd

http://www.autoblog.nl/archive/2006/04/07/lexus_rx_kwam_en_overwon

:-)
hehe oude damesauto, te grapig:D:D. Tuurlijk als je hem niet mooi vind mag je dat zeggen maar als je een auto voor dingen gaat uitmaken ben je gewoon jaloers ik vind somige auto’s ook niet mooi maar ik ga toch ook niet gelijk die autos voor dingen uitmaken, nu meot ik zeggen dat oude lelijke dames auto wel heel goed verzonne is hoor je kan zo de groenlinks partij in, zieltje.
Wat mij opvalt is dat vele blijven kritiek spuien op Lexus. Het zou te saai, karakterloos, emotieloos, etc zijn. Laat ik eerlijk zijn, ik vind de X5 ook een stuk mooier, de Q7 sorry lijkt eerder op een mpv op te hooge wielen, de cayenne heeft alleen zijn achterkant niet mee, tja en dan caddilac een beetje potserig dan liever de nieuwe lincoln http://www.lincoln.com/extras/home.asp. Smaken verschillenen niet iedereen is er op gebrand om met een opvallende auto te rijden, en ik denk dat het profiel van een lexusrijder hier duidelijk is. Een auto, die heel betrouwbaar is, met nadruk op stilte en comfort. En voor de rest niet te veel bla bla van ‘kijk hier mijn lexus, sjiek eh’.
Tof dat hier veel zijn de deze auto’s rijden of getest hebben, ik ben al blij als mijn fiat start bij koud weer.
vandaag is m,n droom van tientallen jaren werkeleidheid geworden, eindelijk de BESTE auto op dit moment gekocht een Lexus! veel mensen geven af op de auto omdat hij voor velen niet te betalen is, en ze weten niet hoe goed lexus is!……jammer ze betalen liever te veel voor een mercedes of een bmw, ze weten niet dat ze dan alleen al voor de naam betalen, domme mensen zal je altijd blijven houden intussen geniet ik van mijn prachtige LEXUS!
-edit: nutteloze bijdrage-
Dit weekeinde de opvolger van mijn RX300 opgehaald. De RX350. Ik heb alle SUV’s geprobeerd, maar toech weer voor een Lexu gekozen Prijs/kwaliteit is gewoon goed en het Imago van Lexus ook. De RX 350 is in alle opzichten een verberking van de RX 300; zuiniger, stiller,krachtiger, directere sturing, verbeterde navigatie etc. Kortom ik ben heel tevreden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).