Gedeelde Smart is een Halve Smart…

Auteur: , 29 Reacties


Bij Nedcar zijn ze boos, Smart trekt namelijk de stekker uit de productie van de ForFour en daarmee staan veel banen op de tocht. Om het ongenoegen kracht bij te zetten, werd er een Smart Forfour (of zelfs meerdere) door het midden gezaagd.

Ze kozen natuurlijk niet voor het instap modelletje, maar pakten een top-of-the-line model met lekker veel opties. De halve Smarts werden overigens ook ingezet tijdens de protestbijeenkomst.

Met dank aan volvofreak voor de tip.29 reacties

haha, ja dat houdt de productie wel in gang! maar of het winstgevend is…? :-P
moooie actie:P
Besparingen bij smart:
1) neem een niet verkochte smart forfour
2) zaag hem door midden
3) de twee helften verkopen als gewone smarts
resultaat: dubbel zoveel “winst” of mss gewoon geen verlies
Altijd leuk materiaal van de baas slopen in de baas zijn tijd…
Boontje komt om zijn loontje ;)
Wat een waardeloze actie! Ik geef niet bijzonder om de ForFours in kwestie, maar dit soort vernielzucht begrijp ik per definitie niet.
Bovendien, wat geeft het voor signaal? In de media horen we trieste verhalen van werknemers die met hart en ziel werken bij deze fabriek en nu de dreiging van ontslag voelen. De OR en vakbonden zijn met Mitsubishi in conclaaf om de productie uit te breiden. En vervolgens zijn er een paar bavianen die het beeld van de toegewijde, betrouwbare werknemer/fabriek dat je in deze tijden zo goed zou kunnen gebruiken om je argumenten kracht bij te zetten onderuit schoffelen. Ik heb geen enkel respect voor figuren die hun frustratie niet kunnen onderdrukken en dat moeten botvieren op spullen van een ander, zeker niet als ze het nota bene zelf gebouwd hebben.
is dit de start van de 50% gratis actie? Als je één Mitsubishi Colt koopt krijg je er een halve Smart bij…. Best lollig zo’n halve smart als bankstel……

Zonder gekheid, ik vind dat dit nergens op slaat. Maar dat 1000 mensen nu hun baan verliezen is natuurlijk wel triest. Hoe je op een constructieve manier actie moet voeren in dit geval weet ik ook niet…
Dus…. de beste suggestie wordt beloond met een Smart ForFour bouwpakket?
Goed gesproken Stradale….daar ben ik wel mee eens. Maar goed, niets aan te doen dat veel mensen verschillend zijn. De een uit zijn frustatie graag en de ander beheerst zich goed.

Verder heeft NedCAR aangegeven zich fatsoenlijk te zullen gedragen en dat ze van de smarts zouden afblijven. Helaas is dat dus niet zo.
Ik vind de titel trouwens wel briljant verzonnen…
Maar vind t ook een beetje overdreven om m doormidden te zagen, alsof t ook maar iets zou helpen
Superkoerier!
Het getuigt van zeer weinig respect naar de klant toe om zo met een auto om te gaan, terwijl die klanten er de afgelopen jaren wel voor hebben gezorgd dat ze überhaupt werk hebben gehad. Als je op deze manier de liefde wil uitbeelden voor het product dat je maakt, dan verdien je straks wat mij betreft ook een halve bijstandsuitkering.
Dit laat al duidelijk zien dat Mitsubishi het bij het rechte eind had om zoveel mogelijk smarts van het Nedcar-terrein te verwijderen in de aanloop naar de staking.
ga zo door en je verliest allemaal je job
Wat zullen we doen? Oe ik ben dom, laten we een smart doormidden zagen, misschien krijgen we dan onze baan terug.
Triest, die auto verkoopt gewoon niet, dus moeten ze de productie wel stil zetten. Domme mensen dit, het is ook helemaal geen ‘mooie actie’ (luwek) Of ben jij ook zo’n domme
mafketel.
het lijkt me niet zo zinvol om mensen vor dom uit te gaan maken. Ik kan de actie niet waarderen, maar je moet wel begrijpen dat de mensen van NedCar zoeken naar middelen om druk uit te oefenen op de directie van NedCar en Mitsubishi. Dat kun je doen door de aandacht op te eisen. Het feit dat meerdere publieke media dit plaatje zullen gebruiken geeft aan dat ze er wel de aandacht mee trekken. Ik hoop dat ze betere drukmiddelen weten te vinden ….
@dekster en JMP
geloven jullie nu echt dat werknemers dit zelf beslist hebben!?! zoals bekend werkt mijn vader (nog) op nedcar en deze smarts zijn door de technische dienst doormidden gezaagd (normaal doen die schades aan auto’s herstellen als er iets tijdens de productie is misgegaan). Als deze mensen dit uit eigen initatief zouden doen, dan worden ze meteen ontslagen…… Dit is een idee van de directie van boven af. Als werknemer(s) zelf krijg je zoiets als dit heus niet door de beugel….
Helaas heb ik geen foto’s van het eind resultaat. Er zijn 2 smarts doomidden gezaagd zodat beide helften een B-stijl hebben en dus ook nog deuren. Vervolgens is er een plaat in beide helften gezet en in de kleur van de auto gespoten, dus uiteindelijk een heel mooi resultaat, zie hiervoor:
http://www.telegraaf.nl/binnenland/36898861/Bijna_unanieme_stakingsbereidheid_bij_NedCar.html
Wouter (autoblog)
@Stradale en anderen: zie het als een pr-stunt. Bovendien kost een staking Nedcar veel meer geld, maar wat moeten de werknemers anders.
ik zie net de reactie van WOoOdy…..
dus nog maals mensen, dit is geen actie van de werknemers zelf!!! Dit is ook geen woede uitbarsting van 1 werknemer of zo… Want deze foto’s zijn al oud, ik wist vorige week al dat dit gebeurt was, ik moest alleen even wachten totdat ik de foto’s kreeg….. Dit is dus tijdens het maken van de 2 halve smarts, ze zijn niet gestopt na het doorzagen, maar hebben daarna ook nog een mooi stukje vakmanschap gelvert ;-)
ok, maar heeft er nou al iemand een goed actiemiddel bedacht?
Waarom zou je een actie middel moeten verzinnen???

Als die Smart niet goed verkoopt kan ik me wel voorstellen dat Mercedes de productie stil legt. Het is vervelend voor de mensen die daar werken maar dat is nou eenmaal gewoon het risico van het vak…

Als m’n kledingmerk niet meer verkocht wordt, ga ik toch ook niet de kleding stukken door tweeen knippen als protest dat er maar gewoon geproduceerd moet worden (terwijl er geen zak verkocht wordt, hoe gek in je hoofd ben je dan als eigenaar van SMART)
je zou eventueel ook iets verder dan je neus kunnen kijken. Het is voor de nederlandse economie goed als dit soort werkgelegenheid behouden blijft….. (en als je gelezen had wat Volvofreak heeft geschreven dan zou je die opmerkingen over dat doorknippen niet meer maken)
Verder is het besluit van Smart om de auto te schrappen wel te snappen. Maar de slechte verkoopcijfers zijn het gevolg van absurde prijzen, een falend marketingbeleid en de arrogantie van Daimler Chrysler. Zij zouden wel even een revolutie op de markt van kleine auto’s ontketenen…… Er waren misschien wel andere mogelijkheden geweest maar DaimlerChrysler kiest de makkelijkste weg en laat de mensen van NedCar in de steek.
idd maar voor mij is de beste manier ons concentreren op de colt en eventueel een ander model, want daimler chrysler doet niet aan liefdadigheid , dus jammer er over zoveel je wilt ,maar zorg dat Mitsubishi zekerheid heeft dat ze de colt nog kan maken (anders snij je in je eigen vingers)
@woody

ik zie nu idd de reactie ook van die volvofreak :-P. Alleen vind ik het wel grappig dat volvofreaks het al stukken genuanceerder brengt dan Wouter die het artikel geschreven heeft, daar ging ik namelijk van uit met mijn reactie.

Prijzen zijn idd niet moedersmooiste nee… en tweede hands…. het lijkt wel de schepen-markt die nauwelijks in prijs dalen, kan je net zo goed een nieuwe kopen voor die ‘paar’ euro’s extra.

Maarja, zou het arrogantie zijn? of gewoon naiviteit?
en die smartjes waren al zo klein, en dan zagen ze hem nog doormidden
Misschien dat DaimlerChrysler topman Dieter Zetsche nog iets voor de mensen bij NedCar kan betekenen. Hij kan de Smart ForFour gemakkelijk redden. Met zijn jaarsalaris van 3,75 miljoen euro (exclusief een aandelenpakket van bijna 60.000 aandelen), kan hij flink wat ForFourtjes opkopen, en kunnen de mensen bij NedCar nog een poosje vooruit. http://www.nu.nl/news/711725/32/Topman_DaimlerChrysler_veelverdiener.html
Ik kom net terug van Las Vegas. Daar zagen ze ook alle auto’s doormidden en maken er laaaaaaaaange limo’s van. Hummers, Lincolns, etc. Een Smart limo zou ook wel leuk zijn.
haha, ja, één grote plastice verschijning!! :-P
Superkoerier!
Nick, die 3.75 is alleen als de winstdoelstellingen gehaald worden en dus een stuk continuïteit naar de toekomst wordt gegarandeerd. Anders is het 1.5M EUR, en dat is heel netjes voor een functie met zoveel verantwoordelijkheden.
Wouter (autoblog)
“Alleen vind ik het wel grappig dat volvofreaks het al stukken genuanceerder brengt dan Wouter die het artikel geschreven heeft, daar ging ik namelijk van uit met mijn reactie.”

Jep, ongenuanceerd is mijn middlename. :-)
idee voor acties: Als de mensen van Nedcar (die staken) nou met 100 Colts (bij de dealers lenen) het land in gaan en daar op de markt of bij winkelcentra mensen gaan aanspreken of ze geen interesse hebben in een Colt als volgende auto. Zo leren mensen de auto kennen en leren ze dat deze auto in nederland wordt gebouwd. Daarmee zorgen ze voor positieve reclame en wie weet trekken de verkopen van Mitsubishi wel aan… en alles beter dan negatieve acties die mensen op de kast jagen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).