Mercedes E gefacelift

Auteur: , 24 Reacties

Vandaag doen we een spelletje: zoek de verschillen! Op de foto's is de nieuwe Mercedes E-klasse getoond en die is licht aangepast om de tand des tijds te doorstaan. Toch zegt Mercedes dat er meer dan 2.000 onderdelen zijn vernieuwd of doorontwikkeld.


De E komt er weer in veel varianten en met vele motoren met vermogens van 136 pk tot 514 pk. De “langzaamste” E-klasses zijn uitgerust met dieselmotoren, zoals de E 200 CDI en de E 220 CDI die allebei meer pk en meer koppel kregen.

De nieuwe E 220 CDI levert voortaan een maximaal vermogen van 170 pk en een maximum koppel van 400 Nm en de E 200 CDI 136 pk en 340 nm. Ook de benzinemotoren werden aangepakt: de E 200 Kompressor levert voortaan 184 pk.

Het leukste nieuws is er echter bij de achtcylinders: vanaf juni 2006 wordt het motorengamma uitgebreid met de nieuw ontwikkelde 285 kW/387 pk sterke 5,5-liter achtcilinder uit de S-Klasse. Daarmee sprint de E 500 van 0-100 km/u in 5,3 seconden. Mocht dat nog te langzaam zijn, dan is de E 63 AMG wellicht wat. Met 514 pk en een maximum koppel van 630 Nm is het standaardsprintje in 4,5 tel over.24 reacties

Ik ben benieuwd of de Sensotronic Brake Control (SBC) er nog in zit. Dat had in 2002 voor zoveel problemen gezorgd…
je moet je Senseotronic ook regelmatig ontkalken ;-)
smaakversterker
Er is optisch zo weinig veranderd dat het de moeite niet is om van een facelift te spreken…
Maar onderhuids is er schijnt tamelijk wat veranderd dus underwarelift :-)
beter nog, een Gutslift :-P
is die scherm voor de achter passagiers standaarD? en wat is dat ding eigelijk
Hmmm niks bijzonders
ik vind hem nu sprekend op een kia opirus lijken, na de facelift
ze mogen wel is dringend die koplampunits vervangen. dit zijn ^resies 4 ogen naast elkaar
Precies nelson, door die rare trendy bumper lijkt het nu net een nep-mercedes, een kia dus.
Het is een cliche, maar toch: iedere keer als ik zo’n E sedan onderweg tegenkom zit er een bejaarde achter het stuur, of een vadsige kerel in een E-diesel met trekhaak en een bakkie. Imago-probleem, hoezo?
Fijn, nieuwe taxi’s!
kdenk dat er een bejaardeknuppe achter t stuur zit tis een auwe lullebak man
jajajajajaja jongens. Even rustig he. Weet je wat het is, deze foto’s… Pff idd wat een ouwe lulle bak. Maar wacht tot je de avantgarde ziet, met mooie 18″ velgen, donkerblauw (misschien wel zwart) metallic, mooi in het chroom 400CDI achterop hebben staan. Dat wordt heus wel een fantastische wagen hoor.
Ik had al niks met de E-klasse, maar sinds de CLS er is begrijp ik überhaupt niet waarom iemand nog voor een E zou kiezen. (Prijs is geen argument want de E is ook al duizenden euro’s duurder dan zijn concurrenten.)
Misschien omdat er toch nog een groot prijsverschil is tussen de E en de CLS en misschien ook omdat sommige mensen wat minder dan een 320CDI of een 350 benzine willen om hoger verbruik en hogere taksen te vermijden.
weet iemand al wat dat scherm is?
DVD speler voor de kindjes zodat die niet te veel zagen als je met de auto weg bent
Superkoerier!
In Duitschland heet de E-klasse de T-klasse. Dit omdat er zoveel Duitscher van Turkse afkomst in rijden.

Maar zelf vind ik het geen gekke auto. Zou het niet erg vinden om hierin te moeten rondtuffen. Alles zit op de goede plek en voelt lekker aan. En die 400 CDI moet erg lekker zijn idd…
Schitterende wagen. Schijnbaar hebben mensen hier bar weinig verstand van de E, aangezien een 400CDI al geruime tijd is vervangen door de E420 CDI supermotor. Ik vind de facelift wel geslaagd.
Mercedestuner
MERCEDES RULES guys !! En ik begin zo de indruk te krijgen dat er hier veel mensen zijn die nie veel om niet te zegge niets afweten van Mercedes !!


Dus Guys

Zwijg dan liever
Ik heb een E200cdi als vervangwagen gekregen. En moet toegeven: deze wagen heeft stijl & rijdt als een droom. De motor mag ietsje meer zijn, maar dit is dan ook het standaardmodel… Iets pittiger & ik zou er zó voor tekenen.. (al zou ik voor hetzelfde geld wel eerder een C/SLK kopen..) Kritiek op deze wagen is ongepast :-)
R320cdi 4-matic
mijn oom rijd nu een 400 cdi en wil over naar een 420 cdi, maar wil een combi, nou snap ik het nog steeds niet, ze maken gewoon geen E 420 cdi combi, maar wel een E 63 amg combi, ik snap er niks van weer een staaltje van modellen marketing van nul van Das Haus, hij kan er zo in er is vraag naar, wat houd ze tegen? by the way mooie wagen C30 CDI AMG, maar dan zou je toch moeten weten wat dat voor scherm is als je zo’n gave wagen rijdt ???
Waarom wordt de Mercedes als taxi gebruikt? omdat een Mercedes lang meegaat tjappies.. doe jullie oogkleppen af en zie de werkelijkheid..

stap op jullie fiets en ga een rondje fietsen onwetende tjappies..
Om terug te komen op de reactie dat alleen oude mensen met een E classe rijden, ik ben 22 en rij met een zwarte E 320 cdi Avantgarde model 2002. Daar mooie 18″ onder en jullie kunnen er zeker van zijn, de E is af en echt een droomwagen! Nog nooit problemen mee gehad, meer dan 165000 al gebold en rijdt als een droom

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).