Vanavond: Zembla over de ANWB!

Auteur: , 11 Reacties

We hebben hier al vaak over de ANWB geschreven en het lijkt duidelijk dat de vereniging haar beste tijd heeft gehad. Vanavond zendt Zembla op Ned3 (20:25u) een special uit over de organisatie. De tegenstelling tussen de vereniging ANWB (die haar leden moet informeren) en de commerciële ANWB (die geld wil verdienen) zou benadrukt worden en oud-minister van Verkeer en Waterstaat Tineke Netelenbos zou het democratische gehalte van de ANWB bekritiseren...

Om nog maar niet te spreken over aartsrivaal Route Mobiel:) Dat kan dus een erg interessante aflevering worden! Meer info op zembla.tv (via automobielmanagement.nl).11 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
uhmmm je bedoelt die Tineke Netelenbos die zoveel miljarden meer moest uitgeven dan eigenlijk de planning was bij de betuwe lijn, dat schijnheilige kind…!

Ohwwggr, ik heb niets tegen ministers, maar zij spant toch wel de kroon
Ik heb niets tegen de ANWB ;)

Snap al die negativiteit niet rond die vereniging. Je bent toch niet verplicht lid daarvan, das toch vrije keuze? Dus waarom ze aanvallen? Zeg dan je lidmaatschap op en klaar.

Ik ben een erg tevreden lid, als je ooit eens problemen hebt gehad in het buitenland, dan leer de ANWB erg waarderen. Trouwens, binnenlandse wegenwacht vind ik ook erg goed. Daarom mijn keuze om lid te blijven, en naast mij 3,5M andere Nederlanders. Route mobiel heeft 100D klanten, tja, dat zegt toch ook veel?
ANWB bestaat ook al sinds het wiel is uitgevonden, Route mobiel ”sinds kort”.
Stelletje aardappeleters zijn het. Koop je een oldtimer, na een half jaar denk je dat het verstandig is om lid te worden omdat het misschien va npas kan komen. 3 dagen later heb je pech (distributie zo blijkt later) Komen ze niet, want je moet 8 dagen je pasje hebben.
Ik weet niet hoe het met de ANWB zit, maar ik vrees dat ze niet beter zijn dan de Belgische VTB/VAB, die in hun ledenblad propaganda publiceren om minder auto te rijden en meer te fietsen, nou vraag ik je?????????????????????
Dan liever Touring, die als enige autovereniging de tergende snelheidsbeperkingen en superboetes hebben aangevallen.
Tineke viel deze keer wel mee, vond haar eigenlijk wel scherp…

Voor de rest trouwens wel een goede uitzending, laatst was er ook een Zembla over Google en dat was echt stemmingmakerij (zie ook http://www.marketingfacts.nl/berichten/manipuleerde_zembla_de_tv_kijkers/ ). Had het idee dat dat nu wel meeviel.

Conclusie is gewoon dat de ANWB wél een oud en stoffige vereniging is (ook al denkt directeur van Woerkom van niet). In al die winkels en al die ledenvergaderingen zie je alleen maar oudjes. En het toppunt was wel dat ze geen match konden maken tussen twee bestanden om de dubbeldekkingen er uit te halen, jaja “we houden het geld liever binnen de organisatie”…
supergrover
Hmm, dat met die dubbele dekking heeft die van woerkom niet goed uitgelegd of verdedigd. Ik zou als ANWB die mensen met dubbele dekking niet eruit gooien, want het is maar voor 1 voertuig dat ze dubbele dekking hebben.

Hoe zit het trouwens met de wet op privacy voor die ‘match’? Mag de ANWB dat überhaupt doen?

Voorbeeld, mijn auto zit nog in de garantie, dus heb ik geen ANWB nodig. Audi geeft vervangauto, pechhulp, etc. Maar zodra ik in de auto van mijn vriendin stap of op mijn motor, of zelfs fiets, heb ik geen hulp. Ben ik nu dubbel verzekerd?? Ja voor mijn auto, nee voor de rest.

Datzelfde stoort me aan zo’n route mobiel, die geven alleen dekking op kenteken, nou leuk als je een heel wagenpark hebt… Dan ben je voordeliger met de ANWB.

Vond gisterenavond toch nogal negatief. Om nog maar te zwijgen over een zekere Peter Blijvelds die met stalen gezicht zit te beweren dat de Landwind veilig is…. Hij heeft lef zullen we maar zeggen ;)

Maar dit is mijn mening…
Crashing Duke
Die dubbele dekking, is dat niet je eigen verantwoording ???? Je kunt toch niet van de ANWB verwachten dat ze zelf gaan controleren of je een dienst wel of niet nodig hebt.

@ Ejay: Wat jij verteld komt omdat er vroeger mensen waren die, pas als ze pech kregen, lid werden. Zoals als elke verzekering, geldt ook bij de ANWB dat het pas rendabel is, als er clëinten zijn die geen gebruik hoeven te maken van de dekking.
@supergrover: Wat betreft Peter Bijvelds vond ik het nog wel meevallen. Ik geef em gelijk als hij zegt dat hij de Landwind wil verbeteren en wil proberen de mogelijke problemen op te lossen. Als ANWB dan niets wil vrijgeven van de test, waar ben je dan als vereniging mee bezig? Uitgangspunt moet toch zijn dat er kwalitatief betere auto’s op de weg komen?
@autoblogger: Op de deuren van de Landwind zaten stickers met een groot ADAC logo, omdat zij de test hebben uitgevoerd. In de brief die de ANWB naar Peter Bijvelds heeft gestuurd, stond dat hij contact op moest nemen met de ADAC omdat zij de testgegevens hebben genoteerd en zij de test hebben uitgevoerd. De ANWB is naar aanleiding van deze gegevens aan de slag gegaan om deze (volgens de ADAC) onveilige auto te laten verbeteren. Het lijkt me dan ook duidelijk dat het dan aan Peter Bijvelds is om contact op te nemen met de ADAC.
@toeter & autoblogger:
Denk ook dat Peter de ADAC moet aanvallen en niet de ANWB. Waarbij je ook niet moet vergeten dat Peter ook de officiele importeur is voor Duitsland! Maar het is makkelijk om de ANWB op dit moment aan te vallen omdat het sentiment negatief is in Nederland tov de ANWB. De ADAC zal hij niet aandurven, die zijn pas echt groot en machtig. Ter vergelijk, ANWB heeft 3,5M leden, ADAC 16M leden… En daar komt dan zo’n boertje uit Erp aan, maakt echt veel indruk….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).