Maatwerk koets voor Ferrari 612 Scaglietti

Auteur: , 15 Reacties


Heerlijk wanneer je zoveel centen hebt, dat je Pininfarina opbelt en zegt: "Ik wil zo'n Ferrari 612 Scaglietti, maar dan een toch effe anders". Op het concours van Villa d'Este (waar ook de Ferrari Zagato zal worden onthuld) onthult Pininfarina volgende week een speciale koets voor de Ferrari 612 Scaglietti...

Net als bij de Zagato gaat het hier om een stukje maatwerk in opdracht van een particuliere klant, de Amerikaanse Ferrari-verzamelaar Peter Kalikow, vastgoedmagnaat en voorzitter van de New York Metropolitan Transportation Authority. Kalikow heeft dus wel wat centjes te besteden, maar het is niet bekend wat hij voor zijn toy-for-boy heeft betaald.
Wat de auto uniek maakt is de speciale neus met extra luchtinlaat zoals we die kennen van de 575 Maranello. Daarnaast uitstroomopeningen achter de voorwielen en z’n kontje is een mix tussen de Scaglietti en de F430. De motor bleef ongewijzigd, maar het interieur is wel weer compleet verbouwd.

Het concours van Villa d’Este wordt gehouden op 20 april aanstaande.15 reacties

doe mij maar de gewoone
Ik vind deze eigenlijk ook niet veel beter dan het origineel….eigenlijk helemaal niet.
he lexus ik vind dat ook aleen die zagato vind ik goed
doe mij maar de gewone in tegenstelling tot vele andere mensen vind ik dat de prachtigste ferrari van heden :-)
Lekker kontje, maar die luchtinlaat in de motorkap had van mij niet gehoeven.
Op zoek naar inspiratie wordt vaak teruggegrepen naar het verleden, je ziet dat aan de luchthapper en de grille. Toch erg smaak- en stijlvol gedaan naar mijn mening, in tegenstelling tot de typisch duitse “böse und breit”-manier van Novitec. Bovendien is dit uniek, kan me voorstellen dat Pininfarina dit niet nog een keertje zal herhalen.
niet slecht. ik vind hem zeker niet lelijk maar geef mij ook maar de “gewone” Scaglietti.
Michiel van den Brink
Op mijn weblog heb ik een iets uitgebreider verhaal over deze auto gepost.
Peter Kalikow is geen onbekende in de Italiaanse autoindustrie…
Kent iemand van jullie misschien nog de ’72 Momo Mirage?
die mirage zegt mij iets ja, ma kan het niet onmiddellijk thuis brengen. Was dat geen racekar??
Michiel van den Brink
Er staat een plaatje van op mijn site…http://spaces.msn.com/michielmobiel/
Peter Kalikow heeft trouwens meer dan 30 klassieke Ferrari’s en is een persoonlijke vriend van Donald Trump en van J.Glickenhaus, de man die de 612 P4/5 laat bouwen.
Tsja… zo gaat het wel vaker met vriendjes; stoer doen wie het mooiste en meeste speelgoed heeft.
Maar in deze kringen gaat het wel met iets andere bedragen…
Even leleijk als het origineel
Het lijkt wel of hij zo meer op de 456GT lijkt. Persoonlijk mijn favo ferrari.
in topgear stonden er andere foto’s acht dies prachtig

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).