Volkswagen Passat stylingpakket

Auteur: , 43 Reacties


De VOLKSwagen Passat is o.a. bekend als Paszaad, Passaait en andere varianten. Er lijkt bij autoliefhebbers weinig respect te zijn voor deze wagen, vraag is dan ook of een styling accessoire de doelgroep aanspreekt. Toch durft VW het aan om met een stylingpakket te komen die gebaseerd is op de Passat R-GT Concept.

De wat strakker ogende Passat kost in Amerika 4.500,- dollar extra en is af-fabriek leverbaar. Het pakket bestaat uit aangepaste voorspoiler en zijskirts met contrast, een grille met honingraatstructuur, een achterspoilert, ovaal geintegreerde sportuitlaat en 18-inch titanium lichtmetaal met 235/45R18 zomerbanden van Pirelli. Ook ligt de burgerbak wat lager dan normaal (via vwvortex.com). Vee Dub drop it like it’s hot!

Volkswagen Passat styling achterkant

Volkswagen Passat styling voorkant43 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Goede zaak, ook al zou het niet je ding zijn. Meer opties is altijd ok en vooral voor dit soort auto’s die toch aan een imageprobeem lijden. De laatste tijd zie je ook steeds meer Mazda’s in een dynamisch pakketje rondrijden (de 3 en de 6) e dat ziet er ook best goed uit! In ieder geval wat anders.

Laatst zag ik overigens in Hilversum bij twee huizen op de oprit twee Passats staan…..naast elkaar, de ene blauw en de ander grijs. Dat lijkt me dan toch echt wel heel erg zuur als de buurman ook precies hetzelfde heeft staan als jij maar dan in een andere kleur.
leuke bak…saai cker niet:W
nice!
Ai! Die achterkant met die nep-diffuser is echt tiefte-lelijk. Voorkant is een verbetering ten opzichte van de gewone patat. Maar voor alle volkswagens geld: Al geef je een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding.
Als je dan toch een Passat neemt… is dit wel een zware aanrader :)
Dit heb ik als reactie in het andere passat topic geplaatst waarna het ineens angstvallig stil werd:
Wat een gezeur waarom zo iemand in een passat jaloers zijn op iemand in een a4. Wij hebben zelf een passat variant met de 2.0tfsi (nee het is geen lease) met automaat en in de highline trim. Mooi origele 17” velgen eronder en nog wat andere leuke opties. Nou ik zal je vertellen we krijgen ontzettend veel leuke reacties op die auto, en we trekken er ook veel bekijks mee. Zou voor geen goud willen ruilen met een audi a4. Waar we voor hetzelfde geld ook een uitgebreide versie van hadden kunnen kopen.

Als jullie een passat saai vinden is een audi a4 ook saai en een bmw in de 3 serie ook. Bij audi en bmw halen mensen snel de dure uitvoeringen in hun hoof. Doe dit dan ook bij de Passat. En zoals ik al zij, we krijgen leuke reacties en trekken onzettend veel bekijks, dus saai kan ik hem niet noemen. Proef in bovenstaande reactie’s toch een beetje jaloezie, jammer!
je kunt zeggen wat je wil, maar als hele kuddes zo’n Passat van de zaak onder de kont hebben (meestal als Variant) dan is het gewoon een “dertien in het dozijn” auto. Of jij die leuk vind en of andere mensen hem nou wel of niet fraai vinden…. het blijft bruin brood en wordt nooit een Croissant…. En Tupperware blijft rommel zeker als het aan een auto hangt.
Die donkere grille is wel een enorme vooruitgang. Verder iets teveel gaten (zo kortademig is zo’n TDI’tje niet toch?), ik zou ‘m wel ’s willen zien in gunmetal grey en iets minder lullige wielen…
Ah ja, de passat…
Persoonlijk ben ik er niet echt voor of tegen.Hij ziet er gewoon “af” uit.Niets teveel of te weinig aan.Hetzelfde geldt voor het interieur, typisch volkswagen.

Eigenlijk zou ik er niet om geven om er mee rond te rijden.
Wat betreft de A4: de A4 ziet er wat speelser uit vind ik, de passat eerder wat zakelijker.De 3-serie van bwm vond ik vrij sportief ogend, maar de laatste generatie wat meer naar het zakelijke toe ( mercedes achterna? ).
!¿!Mats!¿!
zeker goed gedaan!
Ach maar het is natuurlijk een goede wagen, en hij ziet er ook best goed uit. Maar dat is zo aantrekkelijk voor alle leaserijders dat je hem gewoon te vaak tegenkomt. De A4 kom je ook genoeg tegen maar die heeft toch iets meer klasse. Voor mij.
die gril is mooi maar voor de rest==>dat had je niet moeten doen VW
(trg unpimpen misschien?)
Ben het met O.D. eens dat er nu wel wat meer variatie is, dat kan eigenlijk geen kwaad;)

@2.0 TFSI: Ik weet niet over welk bericht je schrijft maar ik ben het hier met Donny eens dat de A4 op de één of andere manier meer klasse uitstraalt. De Passat kun je mijns inziens trouwens beter vergelijken met de Octavia dan met de A4. Smaken verschillen gelukkig dus dat is verder geen probleem, zelf neig ik gewoon wat meer richting Audi.
ach ja..
als je dan toch een passat koopt
kan je net zo goed dit eronder hangen
dan val je tenminste nog een beetje op
wat betreft de audi a4..
ben ik het helemaal met autoblogger eens
Passat is niks mis mee?… 2.0 TFSI lachuh… jah voor in een golf ja! ~V6 is meer wat voor een Passat maar vergelijken met een Audi?…. sorry dat wordt niks! als je voor hetzelfde geld een audi kon halen .. snap niet hoe BTW..had dat dan gewoon gedaan dat is weer een passat minder op de weg.. want je wordt er zowat mee dood gegooid… begrijp me niet verkeerd heb er vaak genoeg mee gereden goed ding maar het is gewoon niet veel bijzonders.. klaar.
passat… weet je wat het probleem is met de passat. als ééntje een vertegenwoordigers-wagen uitstraalt, dan is dat deze wel. vooral in het zilver met die 17″ eronder die ze altijd nog als extra optie erbij doen. Persoonlijk vind ik wel dat dit model, die hierboven gepresenteerd is, erg mooi. Ik herken de ‘passat’ zoals die door 90% kopers door Nederland rijdt niet meer. Ik ben blij dat dit ook uit het volkswagen concern zelf komt. Want je weet m’n stelling

orgineel last!!!
Ik denk toch zeker niet dat een passat zoveel minder bijzonder is als een audi a4 ( deze kom je trouwens ook ontzettend vaak tegen ). En de reden waarom wij geen a4 hebben genomen is (geloof het of niet) we de Passat mooier vonden. Maar goed, heb geen zin om hier de passat nog verder te verdedigen. Ik weet niet hoe het komt, maar iedereen is hier ontzettend anti-passat. Ieder zijn mening!
ik ben helemaal niet tegen passat. vind het gewoon niet ‘mijn ding’
@2.0 tfsi
mijn tante heeft zo een echt niks op aan te merken achja ieder zijn keuze (persoonlijk zou ik ook gaan voor de passat)
Tsja, uiterlijk is natuurlijk heel persoonlijk. Ik vind de passat een saaie auto zowel van binnen als van buiten. lelijk vindt ik hem echter niet. Ik moet wel zeggen dat ik de oude passat mooier vond! De kit die ze hier hebben aangebracht vind ik wel mooi maar niet passen aangezien een passat verre van sportief is. Het rijdt als een doos slaaptabletten!

Over vorm kan je een mening hebben, maar als je dit gaat vergelijken met audi of BMW gaat er iest niet goed. Deze auto’s rijden zoveel beter met een beter afgestemd onderstel dat gaat drie stappen verder. het is alleen dat Passat een hele goed eprijs/kwaliteit verhouding kent en je hebt erg veel ruimte. Daarnaast als je niet hard rijdt maakt sportief gedrag ook niets uit natuurlijk
Hoe de passat rijdt hangt grotendeels af van welke motor en welk onderstel je hebt gekozen. Zo kwam in een autoweek-test naar voren dat de 2.0 TFSI veel beter stuurt dan een 2.0 tdi. Natuurlijk kun je bij volkswagen ook sportonderstellen bestellen. In een test van een duits blad eindigde hij bijvoorbeeld tussen de 3-serie en de A4 in. Dus ik denk dat de vergelijking wel degelijk te trekken is. Maar waarom de iemand een auto wel of niet mooi vind is heel persoonlijk, en over smaak valt niet te twisten.
Ik vindt testen altijd heel subjectief. Het gaat erom hoe je een auto zelf ervaart en dat kan afwijken van een test. Testen spreken elkaar vaak tegen want ik ken ook een test waar een passat helemaal wordt afgemaakt, wat niet wil zeggen dat die mensen ook gelijk hebben.

Een sportonderstel zegt op zich nog niet zo veel. Dit geeft geen garantie tot goed sportief rijgedrag. Audi gaat bijvoorbeeld veel verder in de opbouw met hun sportonderstellen, het bekende s-line is daar een mooi voorbeeld van. Er is geen passat die dat kan bijhouden in een bocht ongeacht de motor waar die mee uitgerust is.
Natuurlijk zijn testen subjectief, ik wilde er mee aangeven dat ze best te vergelijken zijn. En natuurlijk zijn de onderstellen van de audi’s sportiever als je een sportonderstel neemt, maar niet iedereen zit hier op te wachten. Het is maar net waar je zelf voor gaat. En daar komt ie weer: Dit hangt weer helemaal van iemands smaak af. Het ging er mij eigenlijk om dat hier zoveel mensen zijn die passat afdoen als een saaie bijna lelijke auto. Zonder hun mening echt te onderbouwen Heb zelfs al een vergelijking gehoord met de skoda octavia. Alleen al door de prijs zal iemand nooit deze twee tegenover elkaar op zijn lijstje hebben staan. Scheelt zomaar 5 a 10000 euro, behoorlijk veel geld. Ik zou de passat liever omschrijven als een ingetogen auto. Die door zijn chromen grill een apart accent heeft. Doordat hij ingetogen is kan hij lang mee. En zeker in de duudere uitvoering (highline: mooie combinatie van leer en alcantara) kan hij qua uiterlijk best mee komen met de audi en bmw.
Het is ook zonder meer een nette auto en een sportonderstel zit inderdaad niet iedereen op te wachten. Ik vindt alleen persoonlijk Audi en BMW net wat meer klasse uitstralen. Niet alleen wat vormgeving betreft maar ook als het gaat om de gebruikte materialen in het interieur. Ik wil hiermee zeker niet jouw passat afzeiken, want de uitvoering zoals jij hem rijdt is best mooi.
Natuurlijk hebben een audi en bmw meer klasse, vind vooral de bmw dit echt uitstralen. En het mag ook wel je betaalt er ook gewoon meer geld voor. Ik vond alleen dat in dit forum en in het ander forum over de passat hij zo negatief werd afgedaan zonder fatsoenlijke argumenten, en dit is hij niet waard. Dit is eigenlijk alles wat ik duidelijk wilde maken. Wil helemaal niet de discussie passat tegenover audi en bmw winnen.
Ik zou gewoon lekker genieten van de passat die je hebt, want die is altijd nog een stuk beter dan de gemiddelde auto die rond rijdt. Dat doe ik ook met mijn auto.
heb in de a4 gereden en ook in de passat… rijdt allebij goed… moet ik dan toch mijn favoriet zeggen? dan toch de audi heeft meer charisma
charisma is van Mitsubishi
Ik rijdt zelf dus ook een A4
Mooie auto hoor. Mag ik zo vrij zijn om te vragen in welke uitvoering? Wat Gek zegt kan ik heel goed begrijpen. De a4 is eigenlijk altijd mooi aan de binnenkant. De passat vind ik in de trendline, comfortline en sportline ook niet zo mooi aan de binnenkant. Echter zijn dit meestal de modellen die klaar staan voor een proefrit. De passat wordt pas mooi in de highline of individual uitvoering
Ik heb een 3.0 TDI s-line interieur en exterieur met 18inch rubber en nog meer toeters en bellen als MMI-High etc… Dit is dus ook automatisch Quattro. Hij is handgeschakeld, omdat ik een automaat te traag vindt. Hij moet nog getuned gaan worden.
Prachtig erg lekkere motor. Bij persoonlijk ook wel gecharmeerd van het s-line pakket. Veel plezier ermee. Maar dat gaat wel lukken denk ik.
En jij met jouw Passat, wat ook geen straf is om in te rijden. Ik vind de 2.0TFSI een mooie motor.
Ik wil inderdaad een 3 serie of een A4 absoluut niet met een passat vergelijken. Passat valt een klasse hoger. Is gewoon een mooiere, ruimere auto. Je ziet hem inderdaad NOG vaker dan een 3-serie of een A4 maar daar wordt je ook al mee doodgegooid. Dat de buurman er ook 1 heeft is alleen maar fijn voor de buurman.

Maar ja ik heb er dan ook zelf 1 dus mag misschien niets zeggen, maar ik vind het een voorrecht om erin te mogen rijden. Qua sportiviteit is het vergelijk tussen genoemde auto’s het verschil tussen een boerenkar en een boodschappenwagentje. Het zijn allen geen sportwagens. Maar ja als je een auto koopt omdat je hem mooi vind of denkt dat de buren onder de indruk zijn dan mag dat natuurlijk. Maar dat laatste lukt je echt nog niet met een A4.
@ leasebak, wat kan jij dom lullen. Ik vindt het jammer dat jij hier op het forum komt, want jij eindigt deze topic wel erg onnozel.
is dit topic beëindigd? dacht het niet :)
ik heb mijn mening nog niet gegeven ;)

dus:
mooi pakketje alleen de grille mocht wel orgineel blijven
velgen zijn niet echt mijn stijl
maar vraag me toch af wanneer dit ooit eens naar europa komt (of word dit nooit? :( )
na al dat ongelooflijke slappe gelul over BMW 3-serie en Audi A4; wie roept er dan eens een fatsoenlijk alternatief voor die Passat????? en bedoel ik dus een markante auto waar niet de hele wijk mee volstaat?!
Lexus IS200
Kia Opirus! Alles er op en er aan! Zelfde prijs als een goed aangeklede dreier of A4 en de garantie dat je één van de weinigen bent in zo’n auto;)
bedoel je de Kia Magentis met V6? Die is ook niet zo verkeerd.

Alfa’s 159, of 166, Cadillac BLS, Mazda 6 (rijdt leuker dan de Passat) Mercedes C-klasse, Peugeot 407, 607, Saab 9-3, 9-5, Skoda Superb (meer ruimte dan de Passat), Subaru Legacy, Volvo S40 of S60…..

Kortom er is best wel iets anders dan anders te kiezen in die klasse
de Honda Accord en de Jaguar X-type nog vergeten……. foutje, dat zijn twee hele fijne wagens!
Ik vindt persoonlijk een R36 mooier
Vraag mij toch af..of die bestaat ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).