Formule 1 weer op RTL zender

Auteur: , 49 Reacties

Het is een drukke week dus ik loop een beetje achter met het nieuws. Gisteren is namelijk bekend geworden dat RTL de uitzendrechten van de Formule1 heeft gekocht voor de komende drie jaar (seizoen 2007, 2008 en 2009). Eerder had het mediabedrijf deze rechten ook al in handen maar de afgelopen jaren was het SBS6 die de races uitzond.

Het is nog niet bekend of onze vrienden Olav Mol en Jack Plooij ook over zullen stappen… wat mij betreft is het tijd voor een fris gezicht!49 reacties

Oh Lordy verlos ons van Olav Mol!
Ik heb het liever op rtl dan op sbs6. Geef mij maar liever reclame tussen de race door dan die irritante belspelletjes met dat roodharige wijf en die dwerg
HEEELEMAAL mee eens Lotte

wat zal F1 weer leuk zijn als die MOL niet terug gaat naar RTL
Mol en Plooij moeten blijven, en graag ook geen reclame’s tijden de race, want anders wordt het net als op ITV, en die Engelsen blijven maar schelden en schelden op de reclame’s, dus prima als het weer op RTL komt maar geen reclame’s tijdens de race….
Op die reclames zou ik dus wel rekenen, aangezien rtl in Luxemburg zit en je daar wel reclame tussen de sportevenementen door mag tonen.
OLAV MOL moet zeker blijven, beste commentator. Op vrijdag hoor je wel is allard kalf, maar dan is olav echt veel beter. En inderdaad liever reclame dan die gare bel spelletjes.
ja JeroenM, olav mol moet zeker blijven, als hij commetaar gaat is het net alsof je zelf meerijdt :-D je kunt zelfs met de ogendicht kijke, dan weet je nog precies wat er gebeurt :D
dus Lotte en RMZ: kijk maar gewoon naar de duitser of belg of fransoos of welke ander buitenlander als je olav nie wil
mensen onderschatten hoe moeilijk het is om F1 te kijken, de data van rondetijden in de gaten te houden en er iets in te zien en tegelijk commentaar te geven. Probeer thuis eens de tv en op de pc de rondetijden live te volgen….
Maar Olaf zou soms wel eens wat langer mogen nadenken. Iets minder praten kan best…..
olaf mol moet zeker blijven hebben jullie welleens die commentator van de a1gp gehoor ik heb 5 min gekeken en daarna nooit meer word ziek van die vent de a1gp zijn toch maar een stelletje amateurs
Van mij mag olav zoveel praten als ie wil. Heb geen problemen met zijn stem en hij heeft ook nog eens erg veel verstand van de sport. @m5 Ben ik het niet mee eens dat a1 voor amateurs is. 1 oktober ben ik op het circuit in zandvoort.
Olav Mol moet zeker commentaar geven! En ik hoop inderdaad dat ze die gare sms/belspelletjes daar niet gaan doen. Wat moet ik daar van kotsen zeg! Je hoeft die vraag echt niet 34x te herhalen! Na 1 keer snap ik die enorm simpele vraag ook wel!!
Olav is misschien een beste kerel, heeft verstand van de sport en is absoluut een F1-fanaat. Toch, dat gekreun en gegil alsof hij zich met de broertjes Schumi tussen de lakens bevindt: jammer hoor!
Klasse juist een beetje emotie bij het commentaar. Al dat statische gedoe van die commentatoren. Ik snap dat ze een beetje objectief moeten zijn, maar lekker schreeuwen mag wel van mij hoor. Er gaat niks boven die oude voetballcommentatoren die helemaal los gaan als er gescoord wordt..
Olav Mol biedt al jaren het enige te verteren commentaar in Nederland bij autosport, die kneuzen van EuroSport hangen je na 10 seconden al de keel uit en Allard Kalff heeft ook niets te melden. Mol heeft een enorme kennis van F1 (historie) en zo steek je nog eens wat op als je naar een race zit te kijken, daarbij springt ie overal snel op in en brengt ie zijn commentaar gewoon leuk. Informatief, scherp en onderhoudend, volgens mij is dat wat een commentator moet zijn. Begrijp de boze woorden richting Olav dan ook eigenlijk niet…
Olav Mol biedt al jaren het enige te verteren commentaar in Nederland bij autosport, die kneuzen van EuroSport hangen je na 10 seconden al de keel uit en Allard Kalff heeft ook niets te melden. Mol heeft een enorme kennis van F1 (historie) en zo steek je nog eens wat op als je naar een race zit te kijken, daarbij springt ie overal snel op in en brengt ie zijn commentaar gewoon leuk. Informatief, scherp en onderhoudend, volgens mij is dat wat een commentator moet zijn. Begrijp de boze woorden richting Olav dan ook eigenlijk niet…

Ruben – 23 April ’06 – 11:53

je haalt me de woorden uit de mond
Je haalt me de woorden uit m’n mond, zodanig dat ik het gewoon nog een keertje post! ;-)

Ieder z’n meug natuurlijk en om eerlijk te zijn….ik ben geen F1-fan, dus ik ben sowieso niet in de buurt van een TV als er een race is.
Als half Nederland ziet dat een auto achter scheef hangt of de rondetijden af gaan nemen van een coureur, ziet Olav het meestal ook wel. Het enige probleem is dat hij het vaak 2 minuten later ziet en daarom enorm irritant is met zijn ‘mosterd na de maaltijd’ commentaar. En als we nu gaan redeneren vanuit de gedachte dat hij de minst slechte commentator is, zijn we toch echt ver afgezakt in televisieland met al die kanalen. Ik hoop overigens oprecht dat RTL niet terug komt met die vervelende reclames tijdens de race. Dat was namelijk echt een gouden greep van SBS6. Puur race genot: anderhalf uur lang!
zoals ik al eerder zei, probeer maar eens met de live rondetijden in beeld en een tv beeld de hele GP scherp in de gaten te houden en problemen en supersnelle ronden te zien…. valt echt niet mee.
zoals vele anderen zit ik ook niet te wachten op reclame tussen de races door, maar alles beter dan dat goedkope wijf met die zieldodende belspelletjes tussen de races en voorbeschouwingen door. Hoe slecht kan je zoiets maken?! Na 2 seconden haar blik en stem ben ik al in staat om de hele boel in elkaar te trappen. Hoe durven ze dit bij sbs6 er tussen te proppen? Zitten ze zo erg om geld verlegen? Kan me niet voorstellen dat er iemand zit te wachten om die vragen 10x in 1 uur te moeten zien. Je kijkt 30 minuten race, waarvan je 10 minuten moet luisten naar een sms / belspel verhaal dat je intussen al 20 keer hebt gehoord in de voorbeschouwing…

Echt geef mij maar rtl + Olav Mol. Olaf geeft het enige meeslepende en spannende sport commentaar in Nederland, eindelijk eens emotie. Zolang ze maar niet die arragonte Ruud ter Weijden terug laten komen. Als je interessante mensen uitnodigd in de studio dan wil je hun mening horen, en niet de mening van Ruud of een of andere soap ster…
Olaf Mol,

Fan van Schumacher !!, slecht commentaar bij de knullige opzichtige fout parkeren van Schumacher, en dan nog zeggen dat Schumacher een vootreffelijke race heeft gereden !!!, nooit een Alonso fan geweest (raikkonen) maar door zo’n …. wordt ik wel een beetje steeds meer Alonso fan.
Jonas Riepaart
Als je fan bent van Räikkönen bent mag je wel op z’n minst zijn naam correct spellen. En over Olav Mol gesproken; hij heeft door zijn betrokken manier van verslaggeving deze sport in Nederland op de kaart gezet. Neem dan dat misselijkmakende toontje van die NOS-verslaggevers die voor straf autosport moeten verslaan, worden we daar dan vrolijk van ?
Ik heb niet de indruk dat Olav fan is van Schumacher, zijn voorkeur gaat (denk ik) uit naar nieuw talent als Kimi Räikkönen. Ik hoop dat we Olav nog lang mogen horen, zijn bijzondere taalgebruik en bevlogen commentaar hoort bij deze sport en maakt het compleet.
Jonas
Vreselijk jammer. Ik weet niet of dit te goede komt aan de Formule1. Nu moet ik wel bekennen dat er tegenwoordig dusdanig weinig inhaal momenten nog zijn dat er tijd zat is voor reclame tijdens de race. Toch blijf ik het vreselijk irritant vinden die reclame tijdens de race. En Olaf, die is zo lekker enthousiastop een bijna naieve manier. Laat die maar weer lekker mee verhuizen.
Kan die Mol niet eens een keer gewoon commentaar geven op wat er gebeurd?
Die man hoort zichzelf veel te graag praten. Lijkt Kris wel!
Wat betreft Lotte en de andere malloten die ollie en jackie niet meer willen; Wordt eens wakker en noem mij maar eens iemand die net zo goed commentaar geeft als die twee.

Ik zou het knap vinden als er iemand is die het beter kan!!!!!!!!!!

:))
nee je zult jan lammers als verslaggever krijgen, nou dat kijk ik naar de duitse rtl.

Of dhr mol blijft of ik kijk duits hahahahahahaha
Ik kan me niet indenken ,welke duur betaalde idioot bij rtl ,het zich in z,n hoofd haalt om OLLIE en team niet mee te laten verhuizen.
Nee Jam lammers als commentator, er gebeurt tegenwoordig al niet veel op de baan ,maar met zo,n stem slaap ik al voor de 1e pitstop.
Dat word dan maar op duitsland kijken , ook niet fijn maar ik val niet in slaap!.
Ik zou het jammer vinden als Olaf & Jack er niet meer bij zouden zijn.
Als zij ergens anders aan de F1-bak komen ga ik mee. Alard zou qua enthousiasme wel kunnen, maar het zou jaren duren voordat er weer een team is dat zoveel goodwill bij de teams en coureurs heeft gekweekt. Jan is saai, heeft het te druk met andere dingen en is alleen als gastspreker interessant.
Ik hoop wel dat RTL niet dezelfde fout maakt als SBS (in het begin) en het racegeluid harder als het commentaar uitzend, waardoor Olaf het eerste halfjaar nauwelijks te verstaan was
O ja en laat ze ASJEBLIEF dat klotetelefoonspel niet mee overnemen
Het kan dan wel heeeeel moeilijk zijn om 2 schermen in de gaten te houden en de sms-vraag van de week voor te lezen, maar daar wordt je dan ook voor betaald denk ik dan. Feit is dat de dingen die je in beeld ziet (auto die zonder achterband rijdt ofzo) te laat worden opgemerkt, en de dingen die je niet ziet (loopt er iemand in/uit) niet over wordt gerept, en dingen die niet bestaan (als die nou 3s per ronde goed zou maken dan wordt het spannend) ter plekke worden bedacht. ‘Ollie’ mag F1 dan bij het ‘volk’ bekend gemaakt hebben (zelf denk ik dat Jos Verstappen daar ook voor een niet onaanzienlijk deel aan heeft meegeholpen) voor de echte liefhebber was er toch weinig nieuws te leren en dat is na al die jaren nog steeds zo… Ow en Jack? Let maar es op hoe zuur en zuinig het mondje van Schumacher wordt als Jack weer eens een deur open trapt… Ik denk dat het tijd is voor wat nieuwe mensen….
veel statements, veel reacties:

1. Mol heeft samen met Kalff F1 in Nederland bekend gemaakt, sinds 1992. JV kwam daarna pas kijken (1994), maar die combinatie was goed. Het merendeel van het volk is het denk ik pas gaan volgen sinds Senna is verongelukt.
2. Kalff is als commentator misschien niet top, maar als pit-reporter wel degelijk. Kalff had iets wat Plooij niet heeft: kennis vanuit de cockpit.
3. Als Plooij met z’n stoon kool inglies een vraag aan Schumi stelt, kijkt deze als een boer met kiespijn die bij de verkeerde tandarts zit. En hij is niet de enige.
4. Lammers’ uitspraken kun je vergelijken met die van Cruijff, maar dan voor autosport. Simpel, helder en geen speld tussen te krijgen. Laat de man z’n LeMans- en A1-team tot een succes brengen, daar is ie nog beter in.
5. Kill belspelletjes. Of zoals Kalff (hij weer) zei, de kijkersvraag voor deze week luidt: hoe lang duurt de 24 uur van Le Mans?
6. Het is inderdaad lastig om én tv te kijken én de tijden in de gaten te houden via F1.com, maar zelfs dan zie ik dingen eerder dan Mol. De helmen lijken ook niet zoveel meer op elkaar als een paar jaar terug, dus die herkenning kan beter. Toch is hij enthousiaster dan de buitenlanders, dus mijn steun heeft ie.
7. De voorbeschouwing kan korter: het enige nieuws wat ik er nog uithaal, zijn de ‘nieuwtjes uit de pitstraat’. Gelukkig is het klapvee al geslacht. Hoe PingPing Dung in een sim is boring, laat gewoon on-board een rondje zien, die zijn ruim voorhanden en reëler dan sims.

En last but not least, off topic: Ik geloof niet dat ‘Monaco’ opzet was. Schumacher heeft veel gesjoemeld in het begin van z’n carrière (met ’94 als dieptepunt), maar ‘Monaco’ hoort daar niet bij. Op elk ander circuit zou zo’n zelfde fout in het grind zijn geëindigd en heeft niemand het er nog over. Elke coureur laat als het goed is een stijgende lijn zien tussen vrijdagochtend en zaterdagmiddag, dat kun je alleen door de grenzen op te zoeken. Rascasse was net een stapje te ver. Shit happens…
olaf mol moet blijven een vakbekwaam iemand
ik ben wel blij dat het bij sbs6 wag gaat die moeten het maar bij darten houden dat kunnen ze beter dat formule 1 verslaan
Ik vind ook dat olaf en jack moeten blijven, zij zijn gewoon F1! Heb heleboel reacties gelezen die negatief zijn weet niet hoe die mensen daarbij komen, moeten ze geen F1 kijken. Heb gelezen dat ze nu jan lammers als verslaggever willen bij rtl, nou dat is een verbetering ahum ahum, worden weinig interessante intervieuws, olaf en jack kennen de coureurs en laten dan ook meer bij hen los lijkt mij.

Beetje hummor is ook belangrijk!
NEEEEEEEEEEEEEE geen Jan Lammers.
Dan weet je direct dat de interesse voor F1 zal dalen.
Er kunnen wel mensen klagen over Olaf en en Jack maar ik luister er graag naar.
Ze weten tenminste de kijker betrokken te houden, kijk eens naar andere sporten… De meeste sporten die op tv worden vertoond zijn niet fijn van commentaar voorzien. Eerder gezecht reuze saai.
Bij Olaf en Jack is er tenminste humor, ze hebben leuke interviews, en weten er veel van te vertellen.

IK WIL OLAF EN JACK.
Als TV Rijnmond nu slim is kopen ze de rechten van Bavaria aan de Maas.

Toffe dag vandaag trouwens (hier in Rotterdam)… jammer van de extreme regenval.
Olav en Jack horen gewoon bij F1.
Als zij niet mee verhuizen, dan is voor mij de grootste lol er vanaf!
Olaf en Jack moeten lekker mee!
Zou je iemand weten die zo enthousiast is en zoveel mensen kent in de F1?
Olli krijgt deuren open die voor andere gesloten blijven..

En? Weet je al iemand? Jan Lammers? ja daaaag! die lult alleen maar over zichzelf! Of die gasten bij eurosport dan? Das helemaal het toppunt, die zoeken zich rot naar rijdersnamen tijdens een autosport uitzending..

Mijn conclusie is..

Laptop op schoot, live timing erbij.. en Ollie lekker op de achtergrond laten vertellen.. Hopelijk gaat het zo nog jaren en jaren door..

Veel kijk en luister plezier! Grtz René[email protected]
ik mis de pitspost !!!
Als Olaf niet mee verhuisd en evenzo Jack dan kijk ik geen F1 meer.
De andere autosport programma´s die ik toch al niet keek zouden juist dan stukken interessanter worden voor mij.
Wat mij betreft is Olaf Mol de Theo Koomen van deze tijd, waarbij ik maar hoop dat hij het ook als een compliment ervaart.
Niemand behalve hij is ooit in staat geweest mij voor autosport te interesseren, maar juist de uitleg en achtergronden, de verdieping die hij mee geeft, dat doet het ´m voor mij en als saus over dit heerlijke gerecht komt dan zijn enthousiasme.
Nee, als hij niet mee gaat dan is het voor mij einde oefening.

Blijft mij u allen veel kijk en luisterplezier toe te wensen, alhoewel er zonder olli heel weinig kans op is.
Ik hoop dat ze meeverhuizen, ze hebben verder toch niets bij sbs te zoeken.
Natuurlijk moet Olav mee naar RTL je moet er niet aan denken dat je naar een F1 race zit tekijken en teluisteren zonder Olav, er is niet een iemand die hem kan vervangen , deze man heeft de F1 Race populair gemaakt in Nederland . Weet veel techniche detailes die er elke Race aan de bolides zijn vernieuwd goed aan de F1 fans en de kijkers thuis uit teleggen ,en vergeet niet dat hij bij elk F1 Race met zijn deskundig Commentaar de spanning er in weet te houden , ook al is het soms een zaaie Race . En wat jack betreft dat is gewoon een lekkere jofele pitreporter die zijn mond op de goede plaats heeft zitten en zeer adrem is , niks mis mee . dus ik zou zeggen RTL wees wijs doe de F1 fans die hier op deze site reageren om Olav en Jack te behouden voor de F1Race sport een groot plezier , dan weten jullie zeker dat de kijk cijfers goed zijn .Go,Go, Go, olav en jack . en laat die azijn pissers de knop van de tv uitzetten als ze niet naar jullie willen luisteren en kijken .
Tja, natuurlijk moet Olav mee ! Hij op z’n minst. Die vogel met ster allures kan beter gaatjes blijven vullen.

Anyway het is maar een mening,..

Groeten uit Leidscherijn
Errug jammer dat Olaf Drol weer het commentaar gaat doen, ik ga geen RTL kijken in 2007.
jes gelukkig hoera OLAF en f1 en terug op rtl jippie nu nog de oude vorm en vloekjes erbij en het is weer leuk
tuurlijk moet ollie mee verhuizen met f1 zijn stem hoort er bij
Mol moet blijven!!!!!!!!!!!!!!!
het mooiste zou zijn als ze het met z’n drieen konden doen!!!!
Ben ook blij dat het weer begint!!!!!!!!

veel race plezier in 2007!!!!
He, he, Mol en Kalff weer samen. Nu nog het achterlijke belspel eruit dan kunnen we het eindelijk weer ouderwets beleven
Heerlijk weer F1 op TV. Alleen jammer van die reclame, door deze onderbrekingen wordt deze mooie sport toch wel verziekt. Dat RTL veel geld wil neerleggen oke maar laat dat niet te koste gaan van de sport op TV.
He kunnen we Jack plooij niet weer als pitreporter krijgen. Dan kunnen we die kalf dumpen met het IQ van een jonge koe
weet iemand nog een site waar je f1 kan kijken gratis ?

Groetjes en alvast bedankt
Zolang Olav Mol commentaar geeft, kijk ik naar formule 1 op buitenlandse zenders. Hij zegt eerst iets en daarna denkt hij pas. Zo roept hij iedere uitzending wel een paar stomme dingen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).