Tanken met Bill en Willie

Auteur: , 3 Reacties

Een tweetal bekende Amerikanen zijn flink aan het investeren in biodiesel en ethanol. De ene is Bill Gates, die via zijn privé-investeringsfonds maar liefst 84 miljoen dollar heeft gepompt in het bedrijfje Pacific Ethanol (dat biobrandstof uit maïs produceert). De ander is Willie Nelson, een wat oudere Amerikaanse gitarist en countryzanger. Hij is vol overtuiging van biodiesel en maakt met producent Earth Biofuels de BioWillie B20 biodiesel.

Volgens Willie Nelson is biodiesel de toekomst: “Through biodiesel, we can reduce dependency on foreign oil and adopt an energy source that’s clean, renewable, and helps family farmers find new uses for their products.” De biodiesel van Willie wordt gemaakt met plantaardige oliën en/of dierlijke vetten.

Pacific Ethanol (de investering van Gates) maakt bio-ethanol uit maïs. De ethanol wordt vervolgens gebruikt voor de productie van biobrandstof voor auto’s. De chemische bijproducten uit de productie van ethanol worden verkocht. Met het geld van Gates’ investeringsfonds Cascade Investments zal Pacific Ethanol nieuwe ‘productie-eenheden’ bouwen in de Verenigde Staten. Tegen eind 2008 hoopt het bedrijf jaarlijks 750 miljoen liter ethanol te produceren (oa via zdnet.nl).3 reacties

Ik ben voor Bill. Hij ziet de bui al hangen dat zijn Porsches niet meer rijden. Ik vrees alleen dat het een beetje een Beta/VHS of HD-DVD/Blue-Ray word. Eentje pakt de hele markt en de ander gaat verloren. Het mooie aan bioethanol is dat de motortechniek amper veranderd hoeft te worden.
Bio-ethanol hoe rapper hoe liever. Dan zijn we van die reutelende diesels af.
@ Ejay… volgens mij ben jij appels en peren aan het vergelijken. Biodiesel is een vervanger voor diesel en ethanol is een vervanger voor benzine. Lijkt me niet dat dieselmotoren door benzinemotoren weggeconcureerd gaan worden. Is nu ook niet aan de hand and FYI: voor echte biodiesel hoef je de motor ook niet aan te passen. Dan heb ik het dus over echte biodiesel en niet over de zonnebloemolie-achtige varianten

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).