Bouw je eigen auto op waterstof

Auteur: , 12 Reacties

Voor auto's op waterstof moeten we nog even geduld hebben. BMW zal in 2008 de eerste fabrikant zijn die een auto met brandstofcel in serieproductie neemt. Duurt dit je allemaal te lang en wil je alvast een beetje knutselen met de waterstof materie, dan kan dat nu. Haal de "Fuel Cell Car & Experiment Kit" in huis en je bent in 2008 helemaal voorbereid om die BMW met brandstofcel vet te tunen (yeah right!)...


Je moet dan wel genoegen nemen met een schaalmodelletje, maar evengoed hebben we het over “the real thing”. Een zonnepaneeltje werkt samen met een brandstofcel om een kleine hoeveelheid water te splitsen in waterstof en zuurstof. Deze twee gassen worden in aparte tanks (lees: tankjes) opgeslagen. Het gas is voldoende om het motortje zo’n 12 tot 15 minuten te laten draaien. Daarna begin je gewoon weer opnieuw. De kit kost 149.95 dollar inclusief 30 experimenten (via: treehugger.com).12 reacties

ja leuk, so what? boeit me niet
alsof dit zo bijzonder is
het zou alleen bijzonder zijn als alle tankstations waterstof gingen verkopen
Het bekende spel van vraag en aanbod. Als er straks meer en meer auto’s op waterstof komen, zullen de tankstations vanzelf meegroeien in deze ontwikkeling; ze moeten wel.
waar kun je dat kopen? (heb een neefje dat daar hee content mee zal zijn voor zen verjaardag)
@jeffreyG: Een modelautootje wat rijdt op water vind jij niet bijzonder?? En wat is volgens jou in hemelsnaam het verband met een tankstation en dit schaalmodel?
leuk voor de doe t zelf terrorist
dit is saai!
idd leuke “doe het zelf/ blaas je broertje naar het hiernamaals-kit”…. Je splitst wat water en mengt het volgens weer tot één mengsel, vlammetje en KNAL! daar gaat slaapkamer….. Levensgevaarlijk spul dit. Op de middelbare school ooit een experimentje gedaan bij scheikunde. Met 1/10e liter waterstof en zuurstof in de ideale verhouding leverde het al een behoorlijke klap op…..
@SaxoVTS: lees mijn reactie nog een keer
en vind jij het dan bijzonder dat er van die race autootjes zijn met gewone bezine motortjes?
ik niet, en dit is hetzelfde principe
die motoren wil ik wel hebben en dan knoop ik ze wel op een agregaatje, dat is goedkoop stoom opwekken
Bestaat ook allang voor gewone auto’s die kitjes
http://waterpoweredcar.com/hydrobooster.html
Een brandstofcell verbruik waterstof niet door verbranding maar door een gescheiden reactie. Waterstof en zuurstof reageren normaal tot water waar je geen energie uit kan halen, door de waterstof en zuurstof van elkaar te scheiden middels een membraan dat alleen waterstof door laat ontstaat een potentiaalverschil(lees stroom). Stel dat dit systeem op je nieuwe bmw komt dan tank je water, de zonnecel splitst dit op in de brandstoffen waterstof en zuurstof en het eindproduct water wordt weer uit de uitlaat gespuugd. In een auto zou dit niet werken omdat de zonnecel niet sterk genoeg is en omdat het onzinnig stroom te genereren om brandstof te generen om vervolgens weer stroom te generen. In de praktijk zal de waterstof getankt worden bij het tankstation en de zuurstof komt gewoon uit de lucht. http://nl.wikipedia.org/wiki/Brandstofcel

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).