Bugatti Veyron gearriveerd bij Hessing

Auteur: , 51 Reacties


Ladies and gentlemen, we got him! De Bugatti Veyron is officieel op Nederlands grondgebied gepresenteerd. Dealer Hessing is een jaar lang bezig geweest om het dealerschap voor de duurste en snelste supersportwagen ter wereld in de wacht te slepen en nu staat 'ie dan eindelijk in de showroom...

Tijdens de presentatie aan meer dan 300 autoliefhebbers met een goedgevulde beurs, heeft Hessing maar liefst víer orders voor de 1,8 miljoen euro kostende Veyron mogen noteren. Bugatti bouwt voor de hele wereld niet meer dan 300 exemplaren, waarvan al eenderde is vergeven en een stuk of twintig zijn afgeleverd. Hessing denkt tenminste vijf auto’s uit de serie van 300 te kunnen leveren. Voor iedere registratie in ons Nederlandse belastingparadijs boekt Minister Zalm ruim 700.000 euro bij op de schatkistrekening. Hessing zelf houdt er een half tonnetje aan over (via: autotelegraaf.nl).51 reacties

Ik ben benieuwd in welke plaats ze te zien zullen zijn in het wild…
Als ik een belachelijk dure auto koop dan neem ik sowieso een cabrio. Dan kan iedereen mijn mooie hoofdje aanschouwen!

Ik wil geen moraalridder spelen ofzo, maar als je meer dan een miljoen meer betaalt voor een auto die net iets sneller is dan een standaard modelletje, dan ben je echt een ongelovelijke egoïst. Koop een snelle Ferrari of Koenigsegg en geef de rest lekker aan een goed doel.

Duuuuuuuuuuuuuuuuuuuus. Genoeg geouwehoert!
Eerst maar eens kijken wat ik kan doen om onder die 700.000 uit te komen, dan wil ik hem misschien wel bestellen…

…en toen werd ik wakker…
@Lei: De kans dat je ‘m in het wild tegen zult komen is erg klein. De auto is nauwelijks all-risk te verzekeren (daar durven de verzekeraars niet aan), dus dat maakt een ritje door de PC Hooftstraat een risicovolle onderneming. Bovendien is de oplage zo klein, dat je beter kunt wachten totdat er een meteoor door je dak inslaat, dan wachten totdat je de Veyron een keertje tegen komt.
@Fons: Geldt de 700.000 voor Zalm niet als een goed doel? ;)

Waarom is er in vredesnaam een dealer van deze auto in Nederland nodig? In de VS zijn er toch ook geen 50 Bugatti dealers. Als ik zo’n auto zou kopen ga ik net zo lief even naar Frankrijk om de zaken te regelen en later om de auto op te halen.
@Fons: 0-100 in 2.5 seconden is niet “net iets sneller”. Meeste supercars zitten rond de 3.5-4 seconde, daar een seconde af is natuurlijk relatief heel veel.
Ik denk dat als ik het geld zou kunnen ophoesten, ik best een Veyron zou willen hebben. Wat mij alleen tegen de borst stuit is dat belastinggeld. Ook al kun je het missen het idee dat je Zalm zo loopt te spekken, zodat Peijs nog meer onzinnige dingen kan doen om het verkeer te stagneren spreekt mij niet aan.
Je kunt gerust zon auto kopen in Nederland, alleen registratie doe je dan in Andorra of Monaco.

Geen probleem met BPM ed ;-)

En de meeste mensen die zon auto kopen, hebben wel een huis ergens in Monaco oid.
Gewoon in het buitenland kopen en daar bij je huis zetten. Maar goed, dit weekend dus even een proefritje maken :-D
2.5 sec is belachlijk snel mja k geloof dat het 3 seconde was of heb ik dat verkeerd?

Koenigsegg ccr is wat mij betreft leuker k weetniet of dat gepimpte bugatti hetgeen is waar ik mijn miljoen aan zou willen besteden.
zo makkelijk werkt dat niet om je auto in het buitenland te laten registreren. Je mag er dan nl. niet zomaar in rondrijden in Nederland
Mensen die steeds deze Bugatti met andere merken gaan vergelijken beseffen niet wat voor hoogststaand kunststuk dit is. Is niet te vergelijken met welke auto dan ook.
@ Mark : Dat valt wel mee. De meeste mensen die zo’n auto kunnen kopen en er mee op een buitenlands kenteken gaan rijden, zijn meestal ook geen Nederlands ingezetenen meer….
Ik sluit me aan bij Erik. Het is werkelijk een kunststuk ja, een soort UFO op wielen vol met technologische ontwikkelingen. Het is en het blijft een prachtexemplaar. Iemand die hem kan kopen, is echt een grote bofkont.
@numbnuts: ja dat is het nou juist je moet minimaal zoveel dagen in het buitenland wonen en werken en daar je belasting betalen :D
Ze hebben er wel een met een pis kleur
0naar 100= 2.5sec
0naar 300=14seconden!!!!!
@numbbuts.. Als je een lease regeling hebt, of een buitenlands bedrijf, dan mag je gewoon met een buitenlands gekentekende auto rondrijden.

Als ze je aanhouden willen ze nog wel moeilijk doen, maar volgens europese regelgeving (vrijheid van goederen) mag Nederland het niet verbieden. Is al een uitspraak van geweest.

Ik rijd zelf ook met een buitenlands kenteken rond ;)
De uitspraak die daar over geweest is, is nog niet bindend en geldt alleen voor huur en niet voor lease. Ik ben er zelf ook mee bezig geweest en heb ervan afgezien door deze risico’s. Ze kunnen dan nl. met terugwerkende kracht alsnog BPM en eventueel BTW vorderen.

Het is ook logisch anders reden er veel meer mesnen om deze redenen in buitenlandse auto’s rond.
Mooi, die hessing sticker. Die zou ik zeker weten ook op mijn auto van 1.8 miljoen willen hebben …
Echt een grafbak in deze kleur, Maar het is en blijft een Meesterwerk

Is die al verkocht?
@ Godfrey, dat is de plaats van het kenteken!
Heerlijk zo’n mooie gele plaat op je auto……zucht
@ Hoestra, dan wil ik nog steeds daar geen sticker.
Ik zou die schitterende Veyron noooooit ontsieren door een kentekenplaat aan de voorkant erop zetten. Trouwens, iemand die 1.8 miljoen voor een Veyron overheeft, klaagt echt niet over een boete van 75 euro voor een ‘ondeugdelijke kentekenplaat’.
Als je voor een bedrijf in het buitenland werkt, bijv België dan mag je daar best een leaseauto van hebben. Ding is eigendom van dat bedrijf.
Ik ken genoeg mensen met huizen in het buitenland en die hebben daar gewoon auto’s op kenteken van dat land. Je moet er dan idd niet voor t elang hier mee rondrijden, maarja, waarom met je Veyron hier rondrijden? Koenigsegg CC8/CCR/CCX, snelle wagens en nog cabrio ook. Voor 800.000 istie van jou. Pagani Zonda F zit rond de 900.000. Dus of de Bugatti of een Koenigsegg en Pagani.
De bugatti is wel een technisch wonder, dat moet gezegt worden, maar geen efficient technisch wonder. Het is het (balabberde) aerodynamisch ontwerp waardoor al die extra techniek nodig is. Als ze de wagen op snelheid en handling hadden ontworpen hadden ze er meer uitgehaald denk ik. Desalniettemin superieure wagen.
Doet u mij maar een Spyker, als ik toch een audi/vw ga kopen koop ik liever vanderlandsche waar!
waarom is de foto veranderd, nu is het een rode
Het originele plaatje staat op autotelegraaf…
Tja, wil je hem zien rijden moet je gaan kijken bij droomrit voor het leven daar worden de meeste auto’s uit de garage gehaald dus ook wel de Veyron. En verder over een jaartje naar Dubai op vakantie gaan daar rijden ze er wel gewoon mee alsof het een standaard boodschappenauto is.
@Nick

300 exemplaren is wel redelijk zeldzaam, maar ik kom vaak genoeg zeldzamere modellen tegen in de P.C.! Vandaag nog een Turbo RT Mulliner (56 stuks geproduceerd) http://www.autogespot.nl/viewimages.php?id=0bee55a16 die er regelmatig komt, en zondag nog een Continental T Mulliner (23 gemaakt) http://www.autogespot.nl/viewimages.php?id=fa7e5135, van de Veyron zijn er nu al heel veel meer geproduceerd, dus de kans is niet eens zo klein dat je hem daar tegen zult komen, in ieder geval geef ik de hoop niet op.
als ik deze auto zou kunnen betalen (misschien ooit nog is) dan zou ik er niet eens bpm voor betalen hoeveel boetes ze je ook willen geven het komt nooit boven de 700.000euro uit. ik zou hem dan gewoon in duitsland kopen en daar verzekeren en nooit invoeren.
Via Jaggle nog deze link met foto’s van de presentatie: http://www.flurl.com/item/Bugatti_Veyron_prerelease_u_130718/
wel een kut kleur
idd beter wit met licht blauw met een bruin interieur ;)
(de veyron naar mijn smaak :P )
maarja het is en blijft een super wagen
en als ik in de buurt ben ga ik zeker even een kijkje nemen ;)
Wie zijn de gelukkige mensen die er in zitten?
oke zal morgen ff heen
En toch vind ik het niet een onwijze mooie auto. Het is een monster van een machine. Een mooi stukje techniek. Maar om te zeggen wat een super mooie design :-/

Maar dat wil niet zeggen, dat ik er niet een op me oprit zou willen hebben.
mag je gewoon hessing binnen lopen? lijkt me niet tog, dan wordt het een soort gratis automuseum
Dat mag wel. Ik ben er al een paar keer geweest, binnen.
Wie zegt dat een Veyron net ietsje meer auto is dan een Ferrari of Carrera GT weet schijnbaar niet waar deze auto toe in staat is.
@Fons
volgens mij heb je niet goed in de gaten wat een ongelooflijke ‘engineering achievement’ de veyron is. een auto die rond de 400km per uur kan lijkt misschien nix, je hebt bijv. ook de Saleen S7 met Performance Package, ook 1000pk… maar uit een V8 met 2 opgeschroefde turbo’s, gaat dus maar een kilometertje of 20.000 mee (met geluk hoor). Deze auto, met deze hoeveelheden koppel en pk, zo bouwen dat ie enkele honderdduizenden kilometers mee moet kunnen gaan is echt een overwinning. heb je bovendien enig idee hoe zwaar die auto is @ 400km/u?
@stevil: heb je bewijzen voor die maximale levensduur van de Saleen motor? Denk het niet. Iedereen loopt weg met de Bugatti alsof zij het wiel opnieuw hebben uitgevonden… dat is eerlijk gezegd totale onzin. 400 km/u is niet zo moeilijk (blijkt ook wel want meerdere autobouwers hebben auto’s gemaakt in een aantal maanden die het ook kunnen), betrouwbaarheid is niet onmogelijk. De combinatie van een auto die 400+ haalt en ook nog eens door zo ongeveer iedere idioot gereden kan worden dat is al een heel ander verhaal. Overigens….ik blijf erbij: het is verdacht dat er zo weinig echt hard met de Veyron wordt gereden anders dan rechtuit…. Mijn keuze zou absoluut de FXX zijn. Die mag dan wel niet de openbare weg op, maar wat maakt dat uit? Voor de openbare weg koop je een leuke cabrio (F430 spider of zo) en voor het circuit een echt snelle racer…
Hele petrolhead discussies weer…Jongens, DE essentiele vraag blijft; met welke auto scoor je de meeste chicks?
@woody, koop dan gewoon een caparo t1. alles sneller dan de fxx (behalve topsnelheid) maar dat haal je toch niet op je circuit en hij is goedkoper en mooier
dat klopt, dat is zeker een geweldig apparaat! Als ik heel eerlijk ben hoeft een supersportwagen van mij helemaal niet, maar ik kan me wel voorstellen dat iemand helemaal gek is van zo’n apparaat. Overigens zou de FXX misschien wel een typegoedkeuring voor de weg kunnen krijgen (alleen het geluid is wat te heftig). Voor mezelf zou er eerder een rijtje klassiekers staan voor regelmatig gebruik op de openbare weg en een echte racewagen voor circuit dagen.
autoliefhebber
ik zou er best eens in willen zitten als ie op zijn top is. maar ik denk niet dat we hem snel op een nederlands kenteken kunnen vinden
als ik nu de jackpot zou winnen zou ik een caparo/een zonda F en een mooie oldtimer kopen, meer niet
ik zou het liefst een Maser MC12 willen :)
geef mij maar een Ariel Atom (ja de alien bak -> Topgear), relatief goedkoop (in vergelijking met deze auto geloof zo’n 36x :P) en bloedje snel. lichte auto + Honda Civic Type-R + Turbo (=300 pk) = snele bak (lotus style)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).