Video Bonanza: Ultima GTR

Auteur: , 17 Reacties

Al eerder had ik een artikeltje over de Ultima GTR. Dat was eenTwin Hayabusa Twin turbo monster die waarschijnlijk sneller is dan welke sportwagen dan ook. De Ultima GTR is altijd een erg snelle auto door zijn lage gewicht, dikke V8 motoren en een erg goede wegligging. Hoe snel zo’n Ultima is kunnen we zien op enkele video’s.

De eerste is van de Ultima GTR die 0-160-0 km/per uur doet in de ongelofelijk snelle tijd van 9.8 seconden!

De Ultima GTR die een hoge snelheidstest doet op een nat circuit.

De Ultima GTR die een test doet op een sliprondje. De auto onder controle houden is kennelijk voor de bestuurde een eitje. Fraai driftwerk!

De Ultima GTR die aan ballet doet (volgens sommigen is de Ultima een lelijk eendje. Dan is dit zoiets als het Zwanenmeer ;-) ) Beetje spelen op een nat stukje asfalt.

Een reeks video’s van de Ultima GTR tijdens een Trackday op Donington Circuit. Er rijden af en toe wat langzame auto’s in de weg (een 911 en een Noble M12 GTO, maar dat mag de pret niet drukken.17 reacties

Super wagen, Donnington parc?
Ehm misschien stomme vraag, maar hoe schakelt die vent? Ik zie geen flappy paddles maar zijn linkerhand gaat ook nooit naar de versnellingspook…
hij schakelt met rechts. kijk maar op http://www.ultimacars.com/fra_specs.htm.
derde plaatje
well speed isn’t everything
!¿!Mats!¿!
gaan die deuren nou zo recht open?
Deuren gaan a la lambo, zoals het plaatje hierboven laat zien. Meer plaatjes daarvan op de site die roderik geeft.
is het eerste filmpje niet 0-160-0 in 9.8sec? Anders is het zo bijzonder niet.
oei, sorry, verkeerd gelezen….
0-160 in 9.8 vind ik ni echt vet
beetje beter lezen a.u.b Het gaat hier over optrekken van 0km/uur naar 160 km/uur en weer afremmen tot 0 km/u in 9.8 seconden. En dat is het officiële wereldrecord, dus echt wel snel.
verkopen ze zn soort autos
hij is echt snel, maar ook echt lelijk
de veyron is zelfs nog mooier ;)
@silasse 0-160 is het ook niet, het is 0 tot 160 tot 0, en dat is bloedsnel, moet dan ook wel een heel licht bakkie zijn…
@jeroen en woody
sorry verkeerd gelezen
Een vriend van me heeft er een gebouwd en ik heb hem er bij mogen helpen. Echt ontzettend gaaf om te doen en het is nog veel gaver om voor het eerst de moter te starten en er voor het eerst in te rijden. Alles is gericht op het pure sportieve rijden, dus geen enkele luxe en geen hulpmiddelen (geen abs, traction control e.d.). Alles is heel direct: sturen, gas en remmen. Het vermogen en de grip zijn ongelovelijk. Echt mind blowing! Hij gaat niet alleen als een racket in een rechte lijn, maar ook de grip in de bochten en met name de remmen zijn van een andere planeet.
Het is misschien niet de mooiste supercar die er is, maar wel de meest pure. De prestaties zijn echt ongeevenaard. Die vriend van me heeft een 6.3 liter V8 moter uit een Corvette die volledig door Amercan speed is gereviseerd en getuned tot 540 pk.
Voor meer info over Ultima: http://www.ultimasports.co.uk/
Heb je in het laatste filmpje die opgedirkte mercedes gezien?? Leve de zelfbouw!!!!!!!!!!!!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).