Opel Tigra Twintop: lief maar te weinig populair

Auteur: , 16 Reacties

Opel heeft met de Tigra Twintop absoluut een lief cabriootje in handen. Met de zomer voor de deur zullen er genoeg dames te vinden zijn die er graag wat kilometertjes in slijten. Ik heb het bewust over dames, want een echte mannenauto is het natuurlijk niet (misschien als je 'm langs Irmscher stuurt). Misschien is dat ook meteen de reden dat de Opel Tigra Twintop verre van lekker verkoopt...

De verkopen de Tigra Twintop vallen enorm tegen waardoor Opel flink moet snijden in de productie en heeft de Franse carrosseriebouwer Heuliez opdracht gegeven de dagproductie van de Tigra Twintop met 75 procent te verminderen van 200 naar 50 stuks. Eenderde van de 1.600 medewerkers van Heuliez komen hierdoor op straat te staan (ik heb een Nedcar déjà vu-tje). In Nederland werd al in het eerste verkoopjaar de doelstelling lang niet gehaald. De verwachte afzet van 2.200 stuks in 2005 bleef steken op slechts 986 stuks (bron: autotelegraaf.nl).16 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Nedcar*
Dat zeg ik… ;)
ik enk dat ei te lief is om goed te verkope as se hem stoerder hadde gmaakt wastie populairder gweest denk ik
Vind je het gek als Ali-B er in zijn clip in rijd. Dan wil je em toch niet, komt ook nog eens bij dat het een Opel is en het feest, of eigenlijk verre van dat, is compleet.
je kan mss betere verkopers aan werven.
Van al die CC’tjes heeft de Tigra nog het minste een vrouw gehalte, jammer dat ie niet goed verkoopt want hij is een stuk geslaagder dan een 206 of Micra CC
maartenunplugged
hahaha

die opmerking van Ejay zegt het al…
koop een vw eos…die is ’t minst vrouwelijk als je ’t mij vraagt
maar wel veel duurder….

Ik denk dat de Twintop niet zo goed verkoopt omdat Opel er veel te weinig aandacht voor weet te krijgen. Het ding rijdt goed (volgens TopGear) en ziet er best aandig uit, maar idd niet echt een mannenauto. Maar dat is de 206cc ook niet en die verkocht prima. Gewoon veel meer productplacement regelen en idolen (vrouwen) in zo’n ding laten rijden, dan komt het best goed. En misschien zou een dikke OPC versie met een meer macho uiterlijk ook wel helpen.
Slager Korrel
Zo, ik zag laatst een Micra CC.
WOOT!! Die is lelijk! Nog veel lelijker dan je je kan voorstellen.
Daarbij (en bij de Peugeot CC’s) vergeleken is deze Tigra een beauty.
Dat de Twintop niet goed verkoopt kan nauwelijks aan de vrouwelijkheid liggen. De 206CC (oftewel 206COC) was niet voor niets gay car of the year twee jaar geleden. Ook niet het toppunt van mannelijkheid, toch verkoopt/verkocht die heel goed. Ik denk dat het toch aan het feit ligt dat de 206 erg goed liep en dat afgeleid ervan de 206CC ook markt meekreeg. Opel Corsa verkoopt een stuk minder en heeft bovendien een gedateerd model en dat hindert de Tigra ook.
voor de liefhebbers en de eigenaars van een twintop is er een community site opgericht voor NL en BE kom is langs op http://www.opeltwintop.nl
Mijn vriendin is helemaal gek van de TIgra of het nou het ouwe model is (laten we het daar maar niet over hebben !) en is helemaal lyrisch over het nieuwe model de TwinTop heb er in gezeten , met de uitstraling is het opel goed afgegaan maar zodra je erin gaat zitten En als je een Opel corsa hebt zie je meteen dat er een Corsa dashboard inzit ongeloofelijk waarschijnlijk hadden ze bij Opel geen tijd meer om er een voor te ontwerpen, nou hopen dat die niet zo rijdt als een Corsa!

E-Tec
Zelf heb ik sinds een jaar een Opel Tigra Twintop sport, in 1 woord geweldig ik geniet er elke dag weer van enne tot in november gewoon open kunnen rijden zonder kou te lijden. Hij rijdt heel sportief en plakt aan de weg, het heeft alleen 1 nadeel, als ik inhaal of bij het stoplicht eerder weg ben dan kunnen de meeste mannen dat niet hebben en moeten kost wat het kost me voorbij hahaha tsja eruit gereden worden door een vrouw zit velen nog niet lekker :-)
Ik heb sinds maart 2006 een Tigra Twintop en vind het tot op de dag van vandaag een heerlijke wagen! Dat de Tigra Twintop weinig populair is verbaasd mij, temeer omdat ik juist het tegenovergestelde meemaak: ik word veelal aangesproken bij de benzinepomp (door mannen) met de woorden dat ze de auto helemaal top vinden.
Ach, en het feit dat je de Tigra Twintop niet vaak op de weg ziet, maakt voor mij de auto alleen maar specialer.
Misschien wil onze initiator van het bericht eens uitleggen wat mannen en vrouwen-autos zijn. Daarbij overigens, alsof alle mannen en vrouwen hetzelfde zijn.
Oh maar …….. je bedoelt “echte” mannen, die met plakplaatje op de armen enzo.

Houd toch eens op met dat domme gelul en kijk nou eens gewoon objectief naar een ontwerp.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).