Autoblog op visite: ASV

Auteur: , 42 Reacties


Wij van Autoblog komen graag bij de mensen thuis. Na ons bezoek aan Aston Martin dealer Cito Motors en Alfa Romeo enfant terrible MultiCar vond ik het tijd worden om eens te onderzoeken waar je het beste voor een AMG Mercedes naartoe kan. Bij de meeste Mercedes-Benz dealers staat wel eens een verdwaalde AMG, maar bij ASV in Veghel staan ze bijna allemaal. De hoogste tijd om onszelf eens uit te nodigen voor een rondleiding en een interview.

ASV Showroom Wouter en ikzelf togen richting Veghel. Aldaar waanden we ons al snel in het Walhalla van exclusief Mercedes.

“Walhalla?” hoor ik je denken, “overdrijf je nou niet een beetje?”. Misschien wel, maar er zijn maar weinig plaatsen waar (oa.) een C55, SLK55, E55, G55, SL65 (2x), CL63, S65 (W220), SLR en CLK DTM te koop staan.

Voor ASV begrippen is dat eigenlijk een beetje een karige verzameling, want normaliter is de voorraad nieuwe AMGs aanzienlijk groter, en onlangs stonden er maar liefst drie SLRs! We kwamen kennelijk net na de voorjaars-uitverkoop…

Mercedes-Benz SLK55 AMG

Mercedes-Benz SL65 AMG

ASV wordt geleid door Cees en Michel Hendriks. Beide heren hebben de ochtend vrijgemaakt om ons te woord te staan en al snel blijkt dat ze minstens zoveel plezier hebben in dit gesprekje als wij. Het is geen typische Mercedes dealer, niet in de laatste plaats omdat ASV, voor Mercedes begrippen, een piepkleine onderneming is (1 hoofdvestiging, 2 servicepunten). Een beetje tegen de stroom is er bewust gekozen voor een kleine onderneming en geen multimerk strategie. Als onafhankelijk dealer (i.t.t. de grote groepen als Wensink, Rüttchen, Sterngroep) lijkt het een beetje op David tegen Goliath.

ASV Showroom

Op de vraag hoe ze zich die houding kunnen veroorloven blijkt dat er al 25 jaar in deze strategie wordt geïnvesteerd: Specialiseren i.p.v. generaliseren. Niet alleen kwa verkoop, maar ook kwa onderhoud, service en klantrelaties. Zo is ASV de enige dealer in Nederland met altijd nieuwe Geländewagens op voorraad. Dat en het feit dat ze gespecialiseerd zijn in het onderhoud van die dingen maakt dat ze het afgelopen jaar verantwoordelijk waren voor de helft van de nieuw afgeleverde exemplaren in Nederland.

Mercedes-Benz G55 AMG

Evenzo voor het onderhoud. Er wordt zonder morren geïnvesteerd in apparatuur om de klant van A-tot-Z te servicen. “Als ik een klant een AMG met 19- of 20 inch wielen verkoop dan wil ik die klant ook van dienst kunnen zijn als ie zijn achterbanden heeft opgerookt. Ik wil ‘m dan niet naar een andere winkel hoeven sturen om de auto die hij bij mij heeft gekocht, elders te laten onderhouden.”, aldus Cees Hendriks. Dus werd er een machine aangeschaft die ook de minder gangbare maat wielen kan monteren en de banden onafhankelijk van de velgen kan balanceren, “Je weet wel, die loodjes aan de binnenkant van de velg? Daar besparen we dan weer op.” volgens een lachende Michel Hendriks.

ASV Werkplaats

Het resultaat is dat ASV vorig jaar de hoogst gemiddelde verkoopprijs van alle Mercedes dealers in Nederland had. Statistisch gezien zijn ze dus de meest exclusieve Mercedes dealer van Nederland, en de showroom bevestigt alleen maar de statistiek. Dit jaar viert men zoals gezegd het 25-jarige jubileum van ASV en als de planning wordt gehaald dan zal deze verjaardag bekroond worden met een nieuw te bouwen AMG Performance Center waar de AMGs, Maybachs en SLRs nog beter tot hun recht zullen komen.

Mercedes-Benz SLR McLaren
Mercedes-Benz CLK DTM AMG

Dat de heren echt autoliefhebber zijn blijkt wel als we een rondleiding door het bedrijf krijgen. Als de S65 ter sprake komt (waarschijnlijk de enige op Nederlands kenteken) schiet Michel opeens weg om vervolgens de über-limousine voor te rijden. En de kelder die ze op de valreep onder hun pand hebben laten bouwen is naast opslag ook een verkapt automuseum met herinneringen uit de tijd dat ze nog een Alfa Romeo en Ferrari dealer waren. Zo staan er diverse Ferrari’s en Alfa’s waaronder een SZ. Maar ook een hagelnieuwe Mercedes-Benz 190E 2.5-16v Evolution II, en een SL320 uit de laatst geproduceerde R129 serie. Helaas is de fonkelnieuwe W124 500E ooit van het terrein gestolen. “Dat was misschien wel de fijnste Mercedes met dat Porsche Fahrwerk. De politie zag ze nog wegrijden, maar ja, een 500E hou je nou eenmaal niet makkelijk bij in een politiegolfje.” verzucht Cees.

Mercedes-Benz S65 AMG
Mercedes-Benz 190E Evolution II

Nu we toch bij ingewijden zijn belsuiten we wat te vragen over de verschillende Mercedes geruchten die de ronde doen. Over een SLR update en een SLR cabrio hebben ze nog niks gehoord. Maar het lijkt aannemelijk dat er iets gaat gebeuren om de verkoop weer een impuls te geven. “McLaren heeft een contract om 3.500 SLRs voor Mercedes-Benz te bouwen maar de mondiale markt lijkt ons wat kleiner dan dat, dus het creëren van een vervangingsmarkt ligt voor de hand.”.

Over de SLK ‘Tracksport’ waar we 10 Maart j.l. al over berichtten zijn ze duidelijk: “Die komt er!”. Volgens de huidige berichten wordt dat dus een opgevoerde SLK met 400Pk door gewijzigde luchtinlaat, fatsoenlijk spruitstuk en ECU herprogrammering (=chippen). Daarnaast wordt de versnellingsbak onderhanden genomen voor agressiever schakelen en veel gebruik gemaakt van koolstofvezel om gewicht te besparen. Het is nog niet bekend of je je bestaande SLK55 kunt laten ombouwen, maar aangezien er voor de SL55, CLS55 en SLK55 al eerder ‘Performance Packages’ beschikbaar waren is dat niet uitgesloten.

Mercedes-Benz SLK55 AMG 'Tracksport' Spyshot
Mercedes-Benz SLK55 AMG 'Tracksport' Spyshot
Mercedes-Benz SLK55 AMG 'Tracksport' Spyshot
Mercedes-Benz SLK55 AMG 'Tracksport' Spyshot

De introductie van de nieuwe CL wordt in September verwacht en belooft net zo’n Teutoon te worden als de nieuwe S-Klasse. En hoewel nog niemand precies weet hoe die eruit komt te zien (realistische impressie!) heeft ASV de eerste al verkocht. Maar tot die tijd is er altijd nog een collectors-item als occasion te koop in de vorm van de CL63 AMG. Volgens Wikipedia: “The CL63 AMG is the rarest CL of all. It was produced only in November 2001, and just 26 examples were ever built for sale. The V12-powered CL63 AMG was only sold in Europe and Asia. Mercedes-Benz never offered the CL63 for sale; all were sold exclusively through AMG.”. Dit is de enige op kenteken in Nederland. Als ik advocaat of notaris was dan wist ik het wel…

Mercedes-Benz CL63 AMG

Na een onderhoudende ochtend worden we als uitsmijter nog uitgenodigd om een stukje te gaan rijden in de meest exclusieve Limited Edition AMG van het moment. Daarover later meer, als de adrenaline weer een beetje gezakt is…42 reacties

Leuk om eens allemaal AMG’s bij elkaar te zien! Vooral die CL63 AMG is erg interessant door zijn slechte verkoop, staat erg hoog op mijn te-spotten lijstje :P. In Nederland zijn er in ieder geval al twee gesignaleerd door mijn collega’s van AG.
Hebben jullie niet gevraagd waar de heren Hendriks zelf in rijden? Dat vraag ik me dan wel weer af!!
AMG’s zijn gewoon droom auto’s.. echt een flink knap stuk techniek die motors.. en die looks oowk.. oeeff..;)
Volgens mij zie ik toch ook echt een 6-Serie staan op de achtergrond, op de 2e foto?
Die SLR is trouwens wel érg vet :D
Zeker leuk gedaan! Nu alleen nog een dealer die in Mulliners handelt hehe
@ Paulo, er staat ok een Bentley Continental GT?
Ja idd, misschien ook met een AMG pakketje ;-)
leuk verhaal! Ben benieuwd naar jullie toerrit met een AMG…
Zou die Fiat Punto op de achtergrpnd van de laatste foto ook een AMG-pakketje hebben? ;)
heb nog gisteren een slr in belgie (lommel) gezien
hij was naast me op een stop licht.
sow deed ik de radio uit, de ramen open gezet ; gwn voor de wonder mooie geluid te horen
en derna dan snel weer bij houden met de slr maar dat lukte ni al te goe me mijn s500 die ik net van de flikken ben gaan afhalen omdat die gestolen werd vorig jaar.
omdat die na 3de fitesse gwn letterlijk vloog en hem ni meer kon zien had nochtans mijn 500 heel ver gepuscht.

en de amgs’s zijn voor mij de droomwagens wie weet heb ik er later wel een…
@Danny: De heren Hendriks rijden in alles wat los en vast zit. Één van hun favorieten is de C55 voor het betere gooi en smijtwerk.
@Paulo & Pieliej: Die 6 en Conti zijn inruilers van mensen die toch maar een echte auto wilden gaan rijden :-)
@ Donny

ik kan me sterk vergissen, wie weet weten de heren autobloggers het.

maar volgensmij heeft 1 van de heren met zijn eigen CLK DTM onlangs zijn rijbewijs nog verspeeld in de buurt van motel Eindhoven. Dit samen met een andere bestuurder in een porsche
Vet!!Zou ik graag eens een bezoekje gaan brengen, al was het maar om de 190E evolution II te zien.

Wist trouwens ook niet dat er een cl63 amg bestond?ik dacht dat er alleen een CL65 amg bestond?

Weet wel dat er een handvol cl’s zijn geproduceerd met de 7,3 liter V12,maar die is volgens mij nog zeldzamer dan deze cl63.

En ik dacht toch dat de 63 amg motor een nieuwe motor is ter vervanging van de oude 55 amg V8?
Maar nu blijkt die 63 amg een V12 te zijn in deze cl?

Ik kan echt niet meer volgen nu…
Wat mij opviel is dat er al twee nieuwe S klassse in de garage staan voor reparatie of iets dergelijks…. :-
MB 190 2.3 16V
Super gaaf als ik het geld had ik ging ik dr zekers shoppen
ook maybachs
*Wat mij opviel is dat er al twee nieuwe S klassse in de garage staan voor reparatie of iets dergelijks…. :-*
Misschien controle voor rijklaar maken of misschien hebben die auto’s al 40 000 Km gelopen
@Simon: Die 63 motor in deze CL is inderdaad een 12-cylinder zonder turbo’s. Vrij snel hierna kwamen de 65 motoren, vandaar dat ie zo kort en weinig gebouwd is.

@Volvo: Dat van dat rijbewijs zou best kunnen. Tja, in zo’n CLK DTM verlies je de snelheid wel eens uit het oog…
Cees rijdt al enige tijd in een G55AMG, michiel ken ik persoonlijk niet.

Cees rijdt trouwens ook wel eens rondt in een SLR welke op luxemburgs kenteken staat. Heb er nog even mogen inzitten destijds.
@SimonMc

De 60 AMG was een V8, afgeleid van de 500 als ik het me goed herinner. De 63 AMG is een V12, afgeleid van de 600.
Mercedes een echte auto??? zodra hij 3 jaar oud is krijg je om de dag een papiertje achter je ruitenwissers met het bericht:

hallo Ik *** ben
ik jou merkedes wil koop
jij mij bel!

het blijft een mercedes of er nou amg achter staat of nietMAL
@dodge: Penisnijd?
hahaha dodge nee maar bij een amg zullen ze het ni durven doen.
@dodge : we hebben het hier wel over mercedes he, niet over BMW…
ja maar bij een mercedes komen ze ook gemakelijk ze simonmc
zolang dat er geen amg badge er achter is.
mercedes onderdelen zijn bij bmw weggegooid …. lol

zit maar te stangen ik zeg geen nee tegen een amG
…indrukwekkend om te zien dat er in nederland ook MB dealers zijn met dergelijke AMGers op voorraad…op zich ben ik ondertussen wel gewend aan dealers met minimaal 1 dozijn AMGers, een SLR en wat maybachs op voorraad maar dan niet in het belasting onvriendelijke nederland…

greetingz,
Quote: “Hebben jullie niet gevraagd waar de heren Hendriks zelf in rijden? Dat vraag ik me dan wel weer af!!”
Donny – 03 Mei ’06 – 10:08


De garage is bij mij in de buurt ik zie een van de heren vaak in de zilver/grijze G55 AMG rijden. maar de SLR is zeker geen uitzondering! er rijden heel veel AMG’s door veghel echt mooi gezicht!
Een CL met 7.3 V12 ken ik niet. wel een SL met zo’n motor, de SL73 AMG dus.
en een CL63 AMG met V12 heb ik ook al ‘ns mogen besturen, wat heet. twee keer zelfs.
haalde de tweede keer met moeite en na lang aandringen 290 op de teller.
Super artikel, ik zag dat bij ons op het forum al enkele delen gepost zijn :-)
Ik kom alleen in dieje graas als der daar gebilliart word! Samen met de pompenjongen!
G55 V8 KOMPRESSOR LANG IN HET ZWART, DAT IS PAS STIJL EN KLASSE JONGENS TE GRUWELIJK TOCH.

IK HOOP DAT DAAR BINNEN KORT DIE 65AMG BLOK ER IN GAAT WOWOWOW TREK JE ALLE BAKSTENNEN VAN DE GROND.

GRT,
MAROC,
Autoblog.nl » Archief » Rij-impressie CLK DTM AMG » Autonieuws van de straat
[…] Ons leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Na gezellig een bakkie te hebben gedaan bij de AMG specialist ASV, mochten we ook nog een blokje om met de CLK DTM AMG. […]
silvester spaansen
van zo’n 190 evo word ik meer opgewonde van dan van de techniek van 2006
Dennis Nibbeling
Fantastische dealer van Uw Mercedes-Benz automobielen. Ben er al een aantal keer geweest helemaal top. Goede service en een perfecte ambiance, een echte aanrader dus. Tevens hebben ze een fantastisch occasioncenter. Kortom een fantastisch bedrijf voor de liefhebber van Mercedes-Benz & Mercedes-AMG automobielen. Veel succes en kijk je ogen maar uit bij ASV Veghel.

Dennis Nibbeling
jaa mensen chek het site… dat zijn een ML 55 AMG en een CLS 500… er is sprake ml inruil voor S65 AMG en er natuurlijk voor betalen.. dit zijn waanzinnige auto’s groeten Fatih
de ene heer hendriks rijd nu volgens mij in de nieuwe cl rond maar ook nog steeds zeer vaak in de g55 amg natuurlijk
ik heb laast nog in die CLK DTM Gezeten echt een mooi ding van binnen
veel dingen van carbon.
lkkr geluid
het was echt een pronkstuk
wow
die clk amg dtm is vet
1 van de heren hendriks is wat ik weet een hele grote fan van de g55.
maar rijdt altijd in wat anders maar heeft altijd vast een g55.
jonge uit me klas was zijn zoon ben daar wel paar keer geweest!
Er rijden er hier 2 slr mclaren rond van jongens uit de buurt van marokaanse afkomst met een invoer kenteken denk dat ze dit jaar in marokko worden ingevoerd

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).