Deze zondag weer TopGear!

Auteur: , 27 Reacties

We interrupt this broadcast for a special message: Aanstaande zondag mogen we weer genieten van TopGear, het enige autoprogramma wat er nog toe doet. Zet dus je alarmklok en waarschuw de buurman, zondagavond van 21:00 tot 22:00 op BBC2! Er zijn natuurlijk wel wat kleine veranderingen te verwachten, zo is er een nieuwe studio en wordt het team van presentatoren uitgebreid met een nieuw gezicht (Blue Peter?). Ook is de "Reasonably Priced Car" (Suzuki Liana) vervangen door een nieuw model...

Op de site van TopGear is al wel wat info te vinden over de verschillende uitzendingen in het nieuwe seizoen. Zo zullen ze kijken of de Citroen C6 nog even comfortabel is als vroeger, Sir Jackie Stewart zal James May leren rijden, ze testen welke vorm van transport het snelste is in het centrum van een stad (de Peugeot 207 of ‘Parkour’?), Jeremy rijdt in de nieuwe S-Klasse, er is een family car challenge en een kit car challenge.27 reacties

zalig!!
!¿!Mats!¿!
dan zijn de rondetijden toch niet meer eerlijk als ze een nieuwe auto hebben?

dalijk is het een Dacia Logan! :P
met perfectie moet je niet knoeien (met topgear ook niet dus)
me herrinering al aan staan bij me gsm :-P
‘Nieuw gezicht’ heh. Zou Sabine dan nu toch…
eindelijk daar zit ik nu al een paar maanden op te wachten. sebiet effe in mijne gsm zetten. dit is echt het beste programma dat er op tv is
Ja, dat zou echt vet zijn moest sabine mee doen met top gear, dat zou het echt “af” maken.

@!¿!Mats!¿! :Zeg je dat voor de grap dat van die dacia logan?Want zoniet, in de belgische rip-off van top gear, autowereld tv of zoiets, gebruiken ze wel degelijk een dacia logan als redelijk geprijsde auto.

Dacht trouwens dat ze als redelijk geprijsde auto bij top gear gebruik maakten van een toyota prius, maar ik zeg dat omdat ik die auto eigenlijk nog nooit goed van dichtbij heb bekeken :-)
Weet iemand waar ik de nieuwe Top Gear live, of kort na de uitzending kan zien op internet? Want ik heb Digitenne, en daar heb ik alleen BBC Prime(Soort The Best Of…) & BBC World als Engelse zenders, en daar wordt Top Gear niet op uitgezonden. Heb niet zoveel zin om wéér op Veronica te wachten…
!¿!Mats!¿!
ik zou het niet voor de grap, alleen wat zouden ze dan met de rondetijden doen?
Rondetijden gaan zo op geheel ‘topgearianse’ wijze aanpassen (staat op hun site), maw het zal wel nattevinger werk zijn :-) but who cares, it is all for fun isn’t
@Jeroen: Je zal moeten wachten tot ze op Google Video staan ofzo, want via de website van de BBC kan je alleen in Engeland herhalingen kijken.
Als je de torrents zoekt… http://www.finalgear.com/
Daar zijn vaak daags na de uitzending de afleveringen te downloaden, enjoy !!
toch vind ik dit lijstje niet heel erg boeiend, ik had wat meer supercars gehoopt. zouden ze denk je nog eens met de veyron het ronderecord proberen te verbeteren?
Ah! Bedankt voor de herinnering. Er gaat niets boven Top Gear op BBC. Geen oude en iets ingekorte afleveringen, slechte ondertiteling en reclameblokken, zoals op Veronica.
@Jeroen:

Je kan gewoon een weekje wachten op BBC Prime. Vorig jaar herhaalden die de aflevering van de week ervoor.
@tim
op de site van bcc2 staat dat deze week jeremy een “stupidly powerfull swedish supercar” gaat testen (alee ik weet niet waar jij hierbij aan denk maar ik zie toch koeningsegg voor mij)
Ik denk idd de Koenigsegg CCS, dat wordt zeker vet dan!
Dit staat op de website van de BBC:

This week on shiny new Top Gear, Jeremy takes a drive in the Koenigsegg CCX, one of the most powerful production supercars on the planet.

They all get together to turn a classic people carrier into a truly magnificent convertible. And then complete a series of challenges designed to test the versatility of their new creation.

We also punish Richard for The 5 O’Clock Show, by making him drive a pink Nissan Micra convertible around the town where he does his shopping.


Ik bedoelde dus ook de Koenigsegg CCX
Chevrolet Lacetti is de nieuwe RPC!!

De Chevrolet Lacetti is de nieuwe Reasonably Priced Car van BBC’s Top Gear. Het televisieprogramma begint aan een nieuwe serie wedstrijden waarin beroemdheden een lullige auto zo snel mogelijk over een circuit moeten jagen. Door nu over te stappen van de Suzuki Liana op de Chevrolet Lacetti zullen vermoedelijk ook bekende Britten die al een keer te gast waren, opnieuw worden uitgenodigd om te kijken of zij dit keer hoger kunnen eindigen dan wel hun resultaat kunnen vasthouden. Jimmy Carr (what’s in a name) stond lage tijd bovenaan in de competitie, maar hij werd later verslagen door Ellen MacArthur. Carr zal nu zeker revanche willen nemen.
Top Gear koos voor een Lacetti in 1,8 liter benzine uitvoering met 121/169 Nm, welke in 9,5 seconden naar 100 km/u moet kunnen accelereren en waarvoor een topsnelheid van 194 km/u wordt opgegeven. Dit model (met tractiecontrole …) kost afgerond 20 mille en voldoet dus aan het criterium van ‘reasonably priced’, alhoewel de Liana goedkoper was (16.399 euro, 106 pk/145 Nm, 0-100 km/u in 11,7 seconden en een top van 175 km/u). De betere prestaties van de Chevrolet belooft meer vuurwerk want met een bekende Brit achter het stuur heeft de ‘RPC’ een speciale aantrekkingskracht tot het naast het circuit gelegen gras. Kijken dus vanavond om 21.00 uur, BBC 2!

bron: [www.autointernationaal.nl]
die Lacetti is helemaal niet zo’n lullige auto trouwens… Niet helemaal op het niveau van een Focus, Leon, 307 qua weggedrag, maar best redelijk in elkaar geschroefd (voor zover ik het heb gezien) en aanzienlijk minder lelijk dan oudere Daewoo’s
@Chinabudget: Bedankt voor de update! Probleem is echter dat Autointernationaal alles bij elkaar ript zonder ooit aan bronvermelding te doen. Kijk dus even bij http://www.carpages.co.uk/chevrolet/chevrolet-lacetti-04-05-06.asp of op een andere Engelse site want daar kon je het ook lezen (waarschijnlijk was het een persbericht in Engeland).
ik haat soms die yeremy.
hij kraakt soms gwn een auto af.
Ik vond de eerste aflevering zeer matig, hopelijk is de rest van het komende seizoen beter. Wat boeit een cabrio MPV of een roze Micra CC me nou?
De Koenigsegg was wel wreed, vooral die crash van The Stig :)
Ik vond de eerste aflevering erg goed!! Briljant! Top Gear = Top Fun! Als je echt alleen autoreviews wilt, kijk dan naar RTL Autowereld(gaap…) of koop een autoweek. Zeikerd..
@DDB
Hoor je me dat zeggen? Als je kritiek hebt moet je het wel kunnen onderbouwen met argumenten, praatjesmaker.
Voor diegenen die de aflevering gemist hebben, er is een herhaling op bbc2 van 7pm-8pm, voor ons (een tijdzone verder :)) van 18h-19h
greetz
Ik had het gemist! ik lees je post net, en over een half uurtje begint top gear! thnx nashua

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).