BMW Concept Coupé Mille Miglia 2006

Auteur: , 30 Reacties


BMW onthult tijdens de Mille Miglia 2006 een nieuwe concept car. Het bodywork van de coupe is gebaseerd op de BMW 328 Mille Miglia Touring Coupé die in 1940 de winst pakte met een gemiddelde snelheid van 166,7 km/u. Sindsdien is er geen Mille Miglia deelnemer geweest die deze snelheid heeft kunnen evenaren.


De Mille Miglia is een klassieke race die jaarlijks tussen 1927 en 1957 werd gereden. Om de traditie in stand te houden worden er sinds 1977 weer Mille Miglia races gehouden, alleen de hitorische automobielen die destijds ook meeededen mogen aan deze race meedoen. Vorig jaar zagen we bijvoorbeeld de Wanderer W 25 K uit 1936 meerijden. De race is een route van 1000 mijl vanaf Brescia naar Rome en terug.

De tweezitter van BMW is een eenmalige designstudie. Er is erg veel aerodynamica aan te pas gekomen wat een combinatie is van nieuwe technologie en historische eigenschappen. Opvallend zijn de diverse luchthappers, de diffusers, het gebruik van carbon en de 20-inch wielen.

De BMW Concept Coupé is 23 centimeter langer als de BMW Z4 M Coupé, 14 centimeter breder en 4 centimeters lager. Er zijn geen plannen om de wagen in productie te nemen maar de kennis die is opgedaan zal uiteraard gebruikt gaan worden in toekomstige BMW modellen.30 reacties

echt vet lelijk.. zo n ding komt dr toch niej en ben k blij om ook want dat is gwoon erg voor bmw
als je je geschiedenis weer even boven wilt halen doe het dan goed
niet met zulke kale vlakken
en andere koplampen
gelijk vergeten!!!
mooi mooi mooi .. van die klassieke elementen in moderne wagens kan ik wel apprecieren .. ik vind hem geslaagd, behalve die rode lijn achteraan die de symmetrie verbreekt
Ach ja bijna net zo lelijk als een gemiddelde BMW:-/
spacy meer kan ik niet zeggen
Michiel van den Brink
Eén woord: PRACHTIG!!
En dan ben ik helemaal geen BMW-liefhebber, kan je nagaan!

Er staat echter wel een foutje in de tekst, want het record in de MM staat niet op naam van BMW, maar de snelste tijd ooit is neergezet door Stirling Moss in een Mercedes SLR.
Zum kotzen! deze auto, zelf als Batmobile niet te pruimen.

Wat zijn trouwens de koplampen? die rare ronde dingen of die blauwe spleetjes.
nee dat is te batmobile achtig is ni goe
Hoi Michiel, dat klinkt mij inderdaad ook logisch in de oren, maar in het persbericht staat “The character of the BMW 328 and its successes have stood the test of time. After all, the speed record with an average speed of 166.7 km/h has never been broken.”

Op Wikipedia staat meer info en zo te zien gaat het om twee varianten van de race/rit/route: http://en.wikipedia.org/wiki/Mille_Miglia
Klopt Michiel, Sterling Moss in de legendarische SLR met nummer 722. Dat record is nooit gebroken.
Ik vind hem redelijk mooi. Alleen had BMW de ronde “lampen” voorin weg mogen halen.
het is gewoon iets apparts en de bmw’s zijn mooi
mecedes is saai net als audi
Het gemiddelde van de BMW 328 MM Touring Coupé in de Mille Miglia van 1940 was 166,7 km/h. Het gemiddelde van de Mercedes 300 SLR met Moss/Jenkinson in 1955 was 157,65 km/h, aldus een persbericht van Daimler-Chrysler. Wel dient vermeld dat het parcours in 1940 bestond uit één ronde die 7x moest worden afgelegd, terwijl het parcours in 1955 echt van Brescia naar Rome liep. Onvergelijkbare grootheden dus.
The overall message being, ‘don’t look behind you’
Hoe vaker ik er naar kijk hoe lelijker hij wordt een echte BMW dus
“Onhuld” moet met een “t” ;-)
Taalpuristen aller landen verenigdt u! ;)
mmm. hoop negatieve reacties… ik vind het wel een heel gave auto eigenlijk, echt leuke studie!
Panzergrau! Jetzt noch ein kuppel für die schiesskanone ja!
Tjongejonge die gasten kunnen er wat van.
Turbopaultje
Hoever willen ze daar in München nog zakken ? De huidige modellen, zijn een voor een al het voorbeeld van echt heel slecht design, dus hoe kan je dat overtreffen ? Juist, maak een prototype !!! Beierse müll wagens, motor eruit trekken en direkt door naar de vuilnisdienst ermee !
eindelijk een echt nieuw design van bmw!!
Verenigdt ;-)
spacy meer kan ik niet zeggen
orgineel dat cker en zeker niet lelijk
die Russo Balt Concept is een stuk mooier, zou ik graag mee rondrijden
best wel een leuke auto, lijkt inderdaad op die Russo Balt Concept. ook een leuke sound. dat achterlicht is ook leuk maar minder mooi, heeft dat ding eigenlijk richtingaanwijzers???
Ik vind het wel een mooie BMW.
maja dat zijn alles BMW’s.
nederlandse kaaskoppen hebben helemaal geen kennis als het gaat om the topste and de meest uitstekende auto’s, alleen maar kaas. Duilsland dat de meest geavanceerde land isin wereld, maar omdat amerika zijn gang niet wil laten gaan, dat als duitsland vrij zou zijn, zou hij dingen maken en ontwerpen dat amerika zou ervan kunnen dromen om dat te bereiken in misschien 30 a 40 jaar, en dan leveren ze ook nog commentaar op duitsland, ongelooflijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).