147 GTA – 328 pk – Captain Understeer?

Auteur: , 28 Reacties

Voorwielaandrijving en veel pk's gaat niet goed samen, tenminste dat zeggen de experts. Over de 147 GTA (250 pk) wordt gezegd dat deze eigenlijk vierwielaandrijving zou moeten hebben, want de voorwielen kunnen de 250 pk amper op de weg brengen. Dus wat gebeurt er als de 3.2 liter motor vergroot wordt naar 3.7 liter en er 328 pk beschikbaar is.

Autodelta doet de conversie en monteert en passant een sperdifferentieel. Overigens is er ook een Alfa 147met 400 pk voor de echte diehards.

The Stig zette er bij Top Gear een zeer respectabele tijd mee neer:

En we hebben nog meer filmmateriaal, zet het geluid aan!28 reacties

Sneller dan een AM DB7 GT, Audi S4,911 Turbo!! Mijn god!!
mwaaah ik neem de voorwielaandrijving voor lief:)
In de alfa ben je zoveel bezig met het op de weg houden van de auto dat je er hoogst waarschijnlijk veel minder geniet dan met een Impreza Porsche of een M3. Maar nog steeds is de Alfa sneller, had persoonlijk veel slechter verwacht.
met iedere auto die zo snel is ben je meer bezig met “geen brokken maken” dan met genieten als je er voluit mee gaat. Daarom moet je dit soort kanonnen af en toe meenemen naar een leuk circuit. Als jij met een Impreza of M3 volgas gaat op de openbare weg dan heb je hetzelfde. Deze alfa is overigens wel erg gaaf, maar het lijkt me in de regen gewoon eng…… (dat is het met achterwiel aandrijving en meer dan 300pk ook al snel trouwens)
in de regen durven ze toch niet voluit gaan en als hij vertrekt verbrand hij telkens veel van de banden
Grappig.. dezelfde auto :p die van het industrieterrein en van top gear :) zelfde kenteken
machtige wagen.
Alfa , maak eerst eens betrouwbare auto’s .
Gisteren stond mijn collega met z’n 146 JTD weer eens langs de kant . Ik was een uur te laat op mijn werk .
Filmpje heeft geloof ik al eens hier gestaan toch?

@ Tommy, klopt, het is ook dezelfde aangezien Autodelta deze speciaal gebouwd heeft :-D
klein rotwagentje is het
denk je sneller te zijn met je aston martin bij de stoplichten
gaat dat monstertje sneller
en ik ga de aston eigenaar dan heel erg uitlachen :)
alfa zoeft ik wil de aston eigenaar van mijn straat ook een uitlachen tis een v8 vantage
Dirk wat voor goed merk auto rij je zelf als je met je collega mee moet rijden.
Echte pk’s en weg ligging, niet zoals die moffen of jappen bakken met hun nep pk’s en nep wegligging en dan heb ik het nog niet eens over de onbetrouwbaarheid van die koekblikken, dit zijn tenminste echt auto’s zoals alleen Italiaanse kunnen bouwen
Die japanse “koelblikken” zijn veel betrouwbaarder dan uwe zogenaamde italiaanse “kwaliteit”.
Want de dag dat alfa romeo een betrouwbare auto maakt, moet nog komen.
een koelkast is bijna 100% betrouwbaar de eerste 6 jaar of zo, maar dat wil nog niet zeggen dat ik een glimlach op mijn gezicht krijg…. en dat is helaas met veel japanners net zo (zei de man die voor de hobby zelf een japanner heeft gekocht, maar dan wel eentje die ècht leuk is)
Alfa Romeo maakt auto’s die je een goed gevoel geven, ondanks een probleempje af en toe. De tijden dat een Alfa na een jaar al uit elkaar viel zijn allang achter ons. Ook Alfa maakt tegenwoordig degelijke auto’s, niet perfect, maar wel goed genoeg. Wie daar niet mee kan leven snapt Alfa’s niet en moet er vooral ook geen kopen! Die is beter af met een koelkast.
Het enige dat ik ooit gereden heb is Alfa (en dan alleen nog maar oude ‘krengen’: Giulia’s, Spiders da zoort spul) en de dag dat ik er mee blijf staan moet nog komen….
Autoproffessor
Vette bk. Helaas kan ik hem niet betalen.

Bye
@Autoproffessor; je bent zeker niet de enige ;)
like burning fuel
Alfa is en blijft Alfa. Het is een goedaardig virus. Ook een Ferrari gaat kapot, maar moet je er daarom geen willen hebben? Integendeel, pure emotie is beter dan zo’n jappenbak o.i.d. Toch wel leuk dat ze het niet verleerd zijn…
Turbopaultje
Brute bak. Niet voor mietjes die een M3 of Preza rijden. Daar kan namelijk elke idioot snel in rijden, bij droog weer of bij regen.
In deze auto kunnen ze dat echter niet, en daarom blijft ie exclusief voor de echte liefhbber. Da´s typisch Alfa. I love it.
Ik rij al bijna 20 jaar italiaans van alfa 33 tot (nu) lancia thesis turbo. Tot nu toe heb ik zeer weinig problemen gehad. Is echt op een hand te tellen. Het hangt ervan hoe je ermee rijd. Alle vooroordelen ten spijt.
niet Alfa rijders hebben vaak de stelligste mening over het merk, ik vraag mij al 3.5 jaar af wanneer mijn 156 jtd na een kwart mijoen km nu eens kapot gaat . Ach…vind het ook wel goed zo.
Ieder zijn eigen keuze qua auto… ik heb enkele oudere Alfa’s (jaren ’80) en de probleempjes neem je erbij. Dagelijks rijd ik met een 1997 Fiat (1.9 diesel blok wordt momenteel nog steeds gebruikt in Alfa 159) en die doet het ondanks z’n leeftijd en bijna 270.000 km nog steeds goed. Mooi warm rijden en geregeld volgas gaan (ook in hoogste versnelling) is de boodschap.
ik ben al blij dat ik met een golf vr6 rondrijdt met 185 pk aan boord sneller dan een porsche boxter die het 2 seconder trager doet dan deze alfa en ook een mooi geluidje maakt!!
de alfa 155 V6 van 1992 was ook in de tijd zo’n beest
jongens snap het nou eens alle snelle en mooie auto s komen uit italie en zelf rijd ik 1 alfa 75 1.8 uit 91 en hij laat me nooit in de steek en rijd er met veel plezier in rondt en bmw rijders ik heb met mn 4 cilinder 1.8 motor een bmw 6 cilinder 2,0 eruit gereden dus bmw kan wel veel pk s hebben maar dan moet je er wel wat mee doen ha ha groetjes van 1 alfa freak
Ik kan tegemoed komen in alle reacties, maar toch volgende bedenking : als bestuurder heb je zelf de grootste invloed op de betrouwbaarheid van je wagen… mijn 1997 Fiat (zie vorige reactie) is intussen gesneuveld door een joint de culasse omdat ik teveel vroeg van de motor bij koude temperatuur.
Heren heren, ik heb nu een Fiat Marea Weekend 2.4 JTD standaard 136 PK, nu maarliefst 175 Squadra getuned. Nog geen enkel probleem ermee gehad. Heb er in 3 jaar ruim 180000 kilometer bij opgeploft! en menig GTI tje en andere “snelle shit” ben ik met mijn dieseltje lekker te snel af! 220 op de teller, gaat helaas niet verder.

ben nu bezig met een 147 GTA bruut, powerfull en super geil zo’n bakkie! echt iets voor de echte liefhebbers! Dat ben ik dus ook.

Fiat en Alfa rules!
nou. ik heb een alfa 147 bouwjaar 2005. 1.9 JTD

ding rijdt super. geen problemen gehad. verbruikt heel weinig.
echt top auto!!!!!!

maar z’n GTA is helemaal bruut!!!!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).