Alfa Romeo geruchten: 149 en motoren nieuws

Auteur: , 14 Reacties

Het borrelt weer eens van de geruchten rond de Alfa Romeo 149. De impressie hier links lijkt hopelijk niet op het eindproduct, want erg stijlvol kunnen we het niet noemen. Eind 2007/ begin 2008 zou de 149 de 147 moeten aflossen, maar voorlopig is er nog geen enkel spyshot gesignaleerd. Daar wachten we dus nog even op.

De 149 zal worden uitgerust met de motoren uit de 159, eventueel aangevuld met een zuinige en schone 1.6 JTD. Voor die 159 (en de Brera) komt binnenkort een conventionele zestraps automatische transmissie beschikbaar voor de krachtigere dieselmodellen (1.9 JTDm 16v en 2.4 JTDm 20v). Voor de benzinebroers (2.2 en 3.2 JTS) wordt de Selespeed uit het rek gehaald (via autoblog.it).

Alfa Romeo 149 impressie14 reacties

Een 1.4 Turbo staat ook op de rol. Evenals een 175 pk 1.9 JTDm, en een 2.2 Turbo. De bovenste impressie is al heel oud en komt van James Granger van Italiaspeed. De andere is een Kamal met twee deuren minder.
Wouter (autoblog)
1.9 JTDm met 175 pk hadden we inderdaad al eens. De 2.2 Turbo zou ook nog een 2.8 V6 kunnen worden. Hangt er een beetje van af, wat de deal met GM nu precies is.

En wat je over de foto’s zegt, klopt inderdaad. We wachten met smart op de spyshots, want dit is allemaal het betere giswerk.
bij de bovenste foto is de achterkant van een corvette.
hoebedoel je lelijk
laz de achterkant lelijk de voorkant bedoel je
Naar het schijnt zijn van de week mules gespot. Het gaat om dezelfde verhoogde 147 met Q4-systeem. De 149 komt volgens bronnen ook als “Cross149” op de markt.
we zien wel wat eruit rolt
als je de shops mag geloven word hij niet verkeerd
corvette achterkant
Die onderste zijn toch gewoon de achterlampen van een skyline op een andere auto gesoept?

Hell, volgens mij staat er zelfs nog een Nissan teken tussen, en dat moet dan een Alfa zijn?
Turbopaultje
Lijkt vrij onwaarschijnlijk dat de 149 er zo uit gaat zien. Er is geen enkele link met de 159 of Brera. Het ontwerp in deze foto is wellicht al wat realistischer…. en niet verkeerd. Die achterlichten zijn wel erg radikaal, afwachten wanneer er spyfotos opduiken….

http://autoblog.it/uploads/alfa_149_4r_small.jpg
De onderste heeft wat van de Alfa Kamal. Heeft wel wat. De bovenste foto belooft niet echt veel goeds.
Lijkt wel een Baby Skyline GTR….en qua motoren, Fiat werkt nauw samen met Opel/GM, dus zelfde blokken, met Italiaanse peper toegevoegd.
MAAK JE TOCH NIET DRUK, Allemaal gespeculeer over wat bij elkaar geraapte en bewerkte foto’s. Bij Alfa Romeo Nederland weten ze het nog niet eens laat staan dat men het hier al weet. Laat ons maar geduldig afwachten. Als ik kijk naar de 159 en de Brera komt t allemaal goed.
-edit: knip-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).