Gereden: G55 AMG

Auteur: , 41 Reacties


Voor mij is de G55 één van de - zo niet dè - begeerlijkste Mercedes-Benz' die nu te krijgen is. En dat komt niet alleen doordat het een AMG is...

Dat komt ook niet alleen maar doordat ie een Porsche Cayenne Turbo er van 0-100 uittrekt. Ook niet door het voorkomen dat na 30 jaar nog steeds helemaal bij de tijd is (vorm volgt functie). En ook niet doordat ie naast de H1 (R.I.P.) en de Defender de enige Geländewagen is die er eigenlijk echt toe doet. De reden dat de G55 zo begeerlijk voor mij is komt doordat mijn vriendin ‘m foeilelijk vindt en ik er onder geen beding één zou mogen hebben.

G55 AMG
Goed nieuws voor de mensen die de G-Klasse wel mooi vinden: Hij wordt minimaal tot 2010 geproduceerd, ook al komt er een nieuwe Full-Size Mercedes-SUV in de vorm van de GL-Klasse. Er wordt in September een facelift van de G-Klasse verwacht op de Autosalon van Parijs waarmee de dashboard electronica wordt opgewaardeerd (DVD-navigatie, klokkenwinkel), bi-xenon als optie beschikbaar komt en andere cosmetische en gadgetaire updates worden geïntroduceerd. De verwachting is dat de niet-AMG modellen de nieuwe 7-versnellingsbak krijgen, maar dat het motorengamma tot 2008 gelijk blijft. De AMG versie houdt i.i.g. de 5,4 liter Kompressor motor. Het uiterlijk zal naar alle waarschijnlijkheid op geen enkele manier veranderen. Dat is immers al 30 jaar hetzelfde.

Om dit heugelijke feit te vieren, en omdat de gelegenheid zich aandiende door ons bezoekje aan AMG-tempel ASV te Veghel, hebben we nadat we de rit in de CLK DTM AMG hadden overleeft een stukje in deze mobiele telefooncel gereden.

G55 AMG
We waren even in goed gezelschap. David Beckham, Brad Pitt, Jay-Z, P-Diddy, Britney Spears en zelfs Pamela Anderson zijn zomaar een kleine selectie van celebrities die een G55 bezitten. En niet alleen zij, maar ook Sheik Mohammed van Dubai is grootafnemer getuige onderstaande foto uit zijn privé garage.

Sheik Mohammeds Garage
De instap is hoog, en de zit is nog hoger. Dit is duidelijk een apparaat dat je niet in je achteruitkijkspiegel wilt zien plakken. Als ik de motor start en wegrij kijk ik verrast opzij om de SLR te zien die ik zojuist voorbij hoor komen. Maar het is geen SLR, ik ben het zelf…

We rijden het ASV-terrein af en met een lege weg voor mij druk ik het gaspedaal tot op het tapijt in. Wat er vervolgens gebeurt is moeilijk te beschrijven: Even lijkt het erop alsof de rijdende container waar we in zitten vleugels krijgt en opstijgt. De kompressor begint te fluiten, een oorverdovend V8-geschal uit de uitlaten begeleidt de ervaring op een toepasselijke manier en we worden gelanceerd op een nog net controleerbare manier. Het koppel trekt via de 4WD aan het stuur en prompt verschijnt de ‘reserve fuel‘ melding in het display. Naar verwachting hebben we zojuist 1-op-3 á 1-op-2 gereden. Maar dat is niet helemaal verwonderlijk gezien het leeggewicht van 2550Kg, plus de drie inzittenden. Het natuurkundige gezegde massa = traag gaat kennelijk niet altijd op.

G55 AMG
Het rijden blijft een beetje een spartaanse ervaring. Door de twee starre assen wiebelt de auto over zijn lengte-as als we over een drempel rijden. Desondanks is de wegligging niet heel erg stug en gezien de omstandigheden zelfs wel comfortabel te noemen. Maar het blijft een oer-terreinauto en je kunt je afvragen wat er gebeurt bij vol gas door de bocht.

Enkel de verschijning is genoeg om respect af te dwingen. En dan heb je nog niet eens de motor gestart. Voor wintersport-reisjes is dit waarschijnlijk de stijlvolste manier om boven op de berg aan te komen. En je kunt als het moet voor de apres-ski zonder een centje pijn die vastgelopen Cayenne nog even vlot trekken. En dat verbruik daar kijken we dan maar even niet naar. Een gemiddelde van 1-op-5 is voor deze auto zuinig te noemen.

G55 AMG
Het terrein hebben we voor deze rit niet opgezocht, maar we kunnen aannemen dat dat ook dik in orde is. Ik heb ooit op een terreindagje-voor-stadsmensen de G270-CDI ervaren, en die was onovertroffen met zijn drie diff-locks. Ik ga er voor het gemak vanuit dat de 55 Kompressor vrijwel dezelfde terreincapaciteiten heeft. Met dien verstande dat je simpelweg sneller boven op de heuvel bent.

Trefwoorden: 5,4-liter V8 Kompressor, 476 pk @ 6.100 rpm, 700 Nm @ 2.650 rpm, 0-100 in 5,6 sec.

Ik vond nog een Top Gear item op het web om mijn verhaal enigzins kracht bij te zetten. De conclusie van Richard Hammond is treffend: The coolest car in the world. Helaas mag ik er geen hebben…41 reacties

Leuk stuk, leuke wagen
Eindelijk…de coolste bak ter wereld…super car, fantastisch…al een paar jaar mijn enige echte droomwagen, kan niks anders tegen op, zalig geluid….en het pijnlijkste van al, mn baas rijd er in rond, om de kinderen van’t school te halen…
Leuk stukje en wat een fantastische wagen!! Voor mij ook de absolute top. Ik ga mezelf ook wel eentje echt aanschaffen, echter met een iets meer beschaafde (lees: economischere) motor. Ik ga voor een G300 TD uit 97/98. Ben druk aan het sparen en zo als het nu staat heb ik voor het einde van dit jaar er eentje op de oprit staan :-D
leuk stuk… maar hoe zit dat nou met die bochten? Of hebben jullie alleen rechtuit gereden? lol.
n dat Top Gear stukje ziet hij er ook gewoon super uit als hij er ’s avonds mee door de stad rijdt. Hier bij mij in de buurt staat hij regelmatig bij een bedrijf (in het zwart) en wordt gereden door een relatief jonge gast. Dat is echt stijl hebben vind ik. Véél beter dan een H1/H2/H3 als je het mij vraagt.

Wat overigens niet wil zeggen dat hij op mijn shortlist staat. :-P
O.D. …mn baas rijd er in rond, ook jonge gast, 32…grr!!**$..keep on dreaming..en niet zijn enige auto…normaal komt ie met een 535d naar ‘twerk, soms met de G55, een andere keer met een DB9….some guys have it all…fuck
@W0o0dy: Wel door de bocht. Maar niet zo snel…

Momenteel is 1/3 van de totale G-Klasse productie voor de personenautomarkt een AMG naar het schijnt. Was ik even vergeten te vermelden.
bestaat er ook de 65 amg??
G65 staat niet in de prijslijst. Maar voor hele goede klanten bouwt AMG ‘m op verzoek vast wel in. Vraag niet wat dat zou kosten… X-(
Bij Brabus hebben ze er ook een leuke bak van gemaakt, met een V12, zien staan in geneve op ’t salon, volledig in ’t zwart, nog ruiger dan de AMG
G Brabus: For the 25th anniversary of the G-Class BRABUS developed the BRABUS G V12 Biturbo, a special model powered by a 610 hp / 448 kW BRABUS 6.3 S V12 biturbo engine., zonder woorden..
als Sacha 476pk al niet in de bocht de wei uit durft te laten, dan zal de 610pk wel doodeng zijn in de bochten…..
idd jeroen.
het is een leuk wagentje de G
helemaal in AMG versie (en Brabus natuurlijk)
jammer van de prijs, maar wat een stijl
…lijkt me een nog leukere bak om mee door DEATH VALLEY te OFF-ROADEN als de G500 waarmee we dat de laatste keer hebben gedaan…

greetingz,
Jan-Jaap-Karel-Kees
Echt een geweldige bak. En dan vind ik de Brabus nog mooier. Er stond een stuk van in de GTO en dat schijnt wel zo eng/geweldig te zijn als je het gaspedaal indrukt. Onvoorstelbaar….
hoezo rijd je er een cayenne turbo mee uit?…0-100 in 5.6 seconden doet de cayenne turbo ook volges mij en anders koop je gwoon een cayenne turbo S dan weet je ’t cker=)
De Cayenne doet 0 – 100 ook in 5,6 seconden en heeft een top van 266km/h, tegenover de top van 210km/h van de G55
hij is wel een “onopvallende sportwagen” maar dat maakt zijn prestatie’s er niet minder om natuurlijk
ik ben er niet zo voor mahja ieder zijn pleziertje :-)
210Km/h top van de G55 is electronisch begrensd.
geef mij maar n H2
wat heeft hij een grote garage met heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veel auto’s jeetju.
Dit is de ultieme SUV, wat een top bak!
De G55 is super, maar dan alleen in het felrood met zwarte 24″ velgen (a la MTV Cribs)! Heerlijk.
mooiie wagen echte mafia style zwart geteinde ramen niks te zeggen maar geef mij maar en h2 hij is tenminste betaalbaar;-)
`Wat een super wagen’ als ik um kon betalen stond hij morgen bij me op de oprit
Hoewel ik echt een grote Audi fan ben, moet ik toegeven dat dit toch echt wel een super mooie SUV is…! Wat alleen zo jammer is is dat Mercedes dan geen opvolger hiervan maakt, ja de GL maar qua stijl kan die zeker niet tippen aan de G klasse beetje heel erg jammer dus. Dan nog wat: De GL klasse is overduidelijk ontworpen met in het achterhoofd dat deze goed moet verkopen in de V.S. aangezien hij er een beetje uit ziet als een Amerikaanse SUV, beetje jammer… alweer :s
Turbopaultje
Topbak ! de enige taxi die echt cool is. Op aanvraag lepelt AMG vast ook nog wel een SLR blok erin en haalt de begrenzer weg…..

Nog cooler is de Brabus http://www.brabus-online.de/special/09bbd.htm
Rick Land-Rover
Het is wel een leuke auto voor op de weg maar wat jammer is , is dat de G toen hij iets van 30 jaar geleden uit kwam een echte OFF-ROADER was en nu is het een beetje een patserbak geworden een Defender daarin tegen is na 50 jaar nog steeds DE OFF-ROADER. (maar ut is toch un vette bak)
ZALIGE auto !! ben 1 keer meegeweest me zo eene en echt ongelooflijk was dat ; in 2de versnelling met 285 bande(standaard) op kan hij ze nog alle 4 bande doen piepe op de droge baan …. echt e zalig bakee , mag volgens mij enkel in hiphop videoclips verschijne met 21″ velge (int zwart natuurlijk) en met lekker poppkes op de hood
Shit wat een fucking bak. STIJL CLASS EXCLUSIEF EN EEN ZIJDE ZACHTE ENGINE 5.5V8 KOMPRESSOR.

IK HOOP ECHT DAT ZE DE G63 VAN MAKEN MET WIJZIGINGEN IN DE SPOILER PAKKET. WORDT IE TE ZIEK GEWOON IK DROOM ER ELKE DAG VAN IK MEEN HET. SHITTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT
@BellaG55: Kijk even naar je toetsenbord, want je caps-lock is blijven hangen. ;)
dat is weer een zuipschuit tegen 200 per uur. en dan zeggen dat de amerikanen drinken.
Inderdaad de koelste kar in the wereld. Niet echt koel is dat benzine verbruik.
1:5 Gemiddeld?? haalt ie dat??? Ik geloof er echt geen f..k van. Mijn oude maserati Racing reed gemiddeld 1 op 5/6 en die woog nog geen 1200 kg en was de helft lager.. Ook de grand cherokee van mijn vader reed gemiddeld 1 op 4/5 met 90 liter haalde je meestal net geen 400 km dus ik geloof dat verbuik echt niet..(of rijden jullie allemaal met een rauw ei onder je gaspedaal). Daarentegen is dit idd een super vette bak.. Een waarmee je in het terrrein vast wel die Cayennes helemaal zoek rijdt… uh.. en ja die hummer ook want die gaan meestal niet harder dan 140… Deze auto kan dus ook nog waarvoor ie eigenlijk oorspronkelijk bedoeld was(lekker baggeren) en dat geeft m dan ook deze status.. Moet je is proberen met een andere SUV(X5 oid)..Ach dan kan je altijd ff vragen of iemand die wel een echte offroader heeft je eruit kan trekken …
Volgens bronnen heeft deze sheik 5500 auto’s in zijn garage staan.
Een van de 10 rijkste mannen volgens mij nummer 5 ofzoiets.
Maar zelf denk ik dat deze man nog rijker is dan bill gates.
want jullie weten waar de wereld op draait en dat is olie, en dat is wat hij bezit.
experts weten niks, ze lopen maar stom te schatten.
misschien heeft die sheik wel 10 ton goud in een kelder liggen, wie weet.
wil je een mercedes, ga naar asv! een geweldige garage, mijn vader is er klant en Michel en Cees zijn allebei 2 supergozers! asv is echt duizend keer beter als wensink.
Jessus wat een bak!
Wordt echt tijd dit soort wagens extra te belasten!!!!!
Oh ja hij staat te koop! kost prijs?

€117.500,- en kenteken staat op de site van ASV!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).