De SUV voor echte mannen

Auteur: , 32 Reacties

Sponsoring op autoblog... Tja ook hier, maar gelukkig geen totale onzin waar geen hond op zit te wachten. Nee, op autoblog staat tegenwoordig een overzichtje met een aantal auto’s uit het aanbod van speurders. En dat is soms echt leuk, want ook hele stoere en snelle wagens kun je gewoon tegenkomen.We kennen allemaal de Cayenne, de X5, de XC90, en natuurlijk sinds kort ook de Q7. Maar laten we eerlijk zijn…. Als je een beetje ruige SUV zoekt dan is er eigenlijk maar één die echt indruk maakt.

Zeldzaam en ruig, hoog op de poten en snel. Een hele dikke motor en een uitstraling waar de Hummer bijna bang van zou worden. Dames en heren ik vraag uw aandacht voor de ………… (drumroll)…………… De Lamborghini LM002!

Lamborghini lm002 motorOorspronkelijk was het prototype gebouwd voor het Amerikaanse leger met een Chrysler V8. Toen heette de auto nog Cheetah en lag de motor achterin. Het prototype werd platgereden door het leger. Op de beurs van Geneve van 1981 werd de LM001 gepresenteerd. Een jaar later werd de LM002 gepresenteerd met de motor van de Countach voorin. In 1986 werd de auto eindelijk in productie genomen.

De auto werd niet echt een enorm succes, maar de militairen in Saudi Arabië waren er wel blij mee! Met zijn 450pk V12 (die ook nog eens 499Nm koppel heeft) was de LM002 het ideale apparaat voor de snelle grenspatrouille. Daarbij haalde de LM002 regelmatig snelheden van 160km/u en meer op het woestijnzand.

Lambo LM002De wegenbelasting valt mee want de auto is voor een SUV niet eens extreem zwaar (2700kg). Reken wel op een pittige verzekering en erg zuinig is de auto ook niet te noemen. Maar….. afschrijven doet de auto ook nauwelijks, sterker nog… hij zou zomaar meer waard kunnen worden door de jaren.

Voor zover ik kon achterhalen zijn er 301 exemplaren gemaakt en er staat er één te koop! Voor “slechts” 89.750 euro kun je deze bijzondere SUV kopen en reken maar dat niemand je zal vragen of je die voor het naar school brengen van je kids, hebt gekocht. Oftewel, de enige echte SUV voor echte mannen ;-)

Interesse? Kijk op speurders.nl.32 reacties

zo’n lambo is echt bruut
veel beter dan zo’n hummer h1 :)
wat een et ding joh! Ik had echt nog nooit van het bestaan van een lambo suv gehoord…
voor de Lambo liefhebbers.. http://www.lambocars.com
@joep, op mars geweest?
idd hele brute kar, ik wist niet dat er in nederland van die wagens waren?! je ziet ze echt nooit mss wat voor appeltje :-P
het verbaasde mij ook om ze in de gumball te ziem, 2 keer zelfs?! terwijl die wagens echt lang verstopt zijn in een loods volgens mij.

verbruik is dan ook niet om over naar huis te schrijven ;-)
op marktplaats ( zie top 40 bovenaan ) staat er ook 1 ( een rode )
De vader van een leerling van mijn vader had er één toen ze nieuw waren. De banden kosten toen 40.000BEF per stuk. Dat is €1000, inflatie niet meegerekend. Maw, een bandwissel koste de prijs van een mooie tweedehandse wagen.

http://www.desimpel.be/
De man kocht een LM002, omdat hij niet in de Countach paste. Hij was de eigenaar van ‘De Simpel’ bakstenen. In 1993 verkocht Aimé Desimpel zijn firma voor €70millioen, en investeerde in aluminium. In 2002 is hij gestorven.
dit is een goeie wagen om aan dakar mee te doen.
Oh ja, de Cheetah heb ik op schaal heel klein. Ik zou de LM002 trouwens geen SUV noemen, aangezien hij in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Cayenne wèl echt geschikt is voor terrein en niet bijzonder luxe is uitgerust. Een geweldige auto die ik graag eens op de openbare weg zou willen zien! Ik zou hem graag hebben, ookal maak je er een totaal verkeerde indruk mee in de stad!
tja wat is de definitie van een SUV? Sport (klopt wel) Utility (tja ehm…) Vehicle.
Ik zou zeggen dat het er wel één is want het is een 6 of 7 zitter (de laatste 2 of 3 moeten dan wel buiten zitten maar toch) en met een interieur van leer en hout ziet het er behoorlijk luze uit…
http://img159.imageshack.us/img159/3931/lm002interior1dk.jpg
en al die lui die denken dat ze hip zijn met een witte SUV…. In de mode is niets nieuw, het is allemaal allang gedaan.
http://img306.imageshack.us/img306/3438/lamborghinilm002wit1ks.jpg
Las een jaar of wat geleden een test van zo’n ding in de AutoVisie of Autoweek (vergeten welke het was). Er schijnt niet mee te rijden te zijn… In de beste Lambotraditie had ik ook niet anders verwacht. :-P Wel absoluut een geweldig apparaat.
maartenunplugged
alleen de achteruitkijkspiegeltjes :-

maar om hier een keer een stad mee door te denderen? Trams zullen voor je aan de kant moeten :D
@ruben, in de autovisie stond een poos terug idderdaad een vergelijking tussen deze lambo en cayenne turbo. wat bleek, totaal verschillend en niet te vergelijken. maar best leuk om over te lezen.
de originele rij impressie van Autovisie uit 1987 heb ik hier liggen! Ik zal het artikel scannen en er een bestand van maken. Dan kunnen de liefhebbers lezen wat Autovisie er in 1987 van vond (leuk artikel wel en gave foto’s!). U hoort nog van me ;-)
was een keer op TopGear, toen de Stig over de baan ermee ging, schoot de cameraman gewoon in de lach, zo traag was ie in de bochten.
maar dat stukje dat hij in een smal straatje ging rijden was wel even een andere manier van lachen hè A.r ;)
Sir Smokalot
Clarkson heeft hem ook in zijn ‘Top 100 Cars’ zitten. Hij weet er ook nog bij te vertellen dat onze grote Libische vriend Khadaffi er één heeft, ‘so he can’t be all bad :-)’.
dat was pas een auto, ben toch blij dat ik deze 3x in mijn leven heb gezien
ik heb horen zeggen dat je 3000euro moet neertellen voor een band te verkrijgen voor deze wagen
ik HOORDE dat hij een ontsentende takke herrie maakt
ik hoop dat te horen want het is een lambo motor :)
2 x Ferrari, 1 x Aston
Maakt geweldige herrie!
Werd een keer fors ingehaald op de A67, reed zelf 140, was alsof er een muur op me afkwam in mijn spiegels.
http://www.mroks.com/

Hier staat er ook een te koop….een zwarte van een Belg…
jammer zwart is hij wat minder ;)
liever wit of rood :)
hmmmmmmmmmm eindelijk een lambo waar je met 4 in kan
heerlijk
rij-impressie van Autovisie 1987 gescand en downloaden maar!
http://www.badongo.com/file/701968
Top W0o0dy, bedankt!

Bij de specificaties staan ook de cijfers “9,5 op 1”. Het blijkt de compressieverhouding te zijn, maar het verbruik zal er niet ver vandaan liggen…
Turbopaultje
Heerlijk heftige bak, voor het echte ramwerk in de desert. Niks geen vrouwvriendelijke SUV of impotente 4×4.

Die Woody heeft gelijk, maar je moet wel aandelen in de Shell hebben…..
ik heb er wel van gehoort een van de snelste tereinwagens op de wereld
ik heb vandaag dus zo’n bakbeest gezien;) wat een ding! met belgische handelaarsplaat, zwart, open laadbak vanachteren afgewerkt met traanplaat. misschien wel te koop?!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).