Record voor de Opel Zafira OPC

Auteur: , 16 Reacties


Kijk dit is dan wel weer stoer. Een MPV is dat per definitie niet, maar Opel vindt dat er ook in grote gezinnen een behoefte kan zijn naar een sportieve auto. Om dat nog eens te onderstrepen stuurden ze de Zafira OPC de Nurburgring op voor een recordpoging.

Met 240 pk loopt de Zafira OPC een hele kilometer per uur harder dan 230 (eg wel). Op de ring reed Manuel Reuter de 240 pk sterke Zafira rond in 8 min 54 sec 38. De kinderzitjes waren wel verwijderd en de bugaboo stond ook thuis in de schuur, maar toch is het niet slecht. Een BMW 130i doet het in 8 minuten en 35 seconden, maar daar passen dan weer geen zeven mensen in (via auto55).16 reacties

‘Een BMW doet het in 8:35′ Dat is een hele goeie tijd. En 19 sec. verschil met de Opel Zafira OPC, dus een hooooooop.

Hier nog enkele laptijden op de nurburgring van standaart auto’s met standaart banden en een stand stil start (om het artikel een draai te geven…)

Porsche Boxster S ( 12/1999) 8:32
VW Golf R32 ( 2/2003) 8:37
Subaru Impreza GT Turbo ( 3/2000) 8:37
Audi S3 ( 6/1999) 8:41
Audi S4 ( 8/1998) 8:42
Honda Civic Type-R (11/2001) 8:47
Audi TT 1.8T quattro ( 11/1998) 8:49
Mercedes CLK 430 ( 9/1998) 8:52
VW Golf GTI ( 1/2002) 8:54

Owja, zeer goed gedaan van de Zafira
smaakversterker
Jawatte, das toch een megaprestatie
Je koopt zo’n OPC uitvoering alleen maar om te proberen de lelijkheid en burgerlijkheid van zo’n opel te compenseren.

Wat een drama auto
oudere versie van de zafira is veeeell mooier dit is egt een lelijk ding maar wel een goed presentatie
@ Mpower
Er is ook nog leven buiten BMW.
En nu maar hopen dat Ford hun S-Max ook een rondje ring laat gaan..
19 seconden op de nurn, een hele hoop? bah als je nu eens praat over tijden die in de richting van 7 minuten gaat dan is 19 seconden veel. er zijn 74 bochten in dat circuit. tel maar uit 74 seconden om te verliezen dus 19 is eigenlijk niet zo veel. trouwens die tijden die je publiceerde om het een draai te geen zijn die niet wat over datum?
de zafira is echt een topwagen
maar had niet verwacht dat hij zo’n snelle ronde zou maken
en hij is nog mooi ook
wat wil je nogmeer? :D
@mgs013
19 seconden onder de 9 minuten is zeker wel een hoop. En de auto’s die ik heb gepost zijn nog steeds auto’s met een zeer sportief imago, dus een verglijking waard in mijn ogen. Wat moest ik de 250pk 3.2 A3 (2006) in de plaats van de S3 nemen, ik durf te wedden dat de 3.2 niet of nauwelijks sneller is. En als je het nog steeds over datum vindt dan post jij maar auto’s uit 2006 die de run hebben gedaan.

En 74 bochten dus 74sec. om te verliezen??? Dus elke bocht 1 hele sec. grapje zeker? Als je elke bocht 0.2sec je achterligger voor kan zijn is dat een duidelijk groot verschil 0.2*74(bochten)= 14.8 sec! En dan heb je nog rechte stukken waar je het voorsprong zou kunnen vergroten.

Ik raad je aan om een lap te klokken op de nurburgring, of kijk meer filmpjes. Misschien dat je dan begrijpt wat voor onzin je hier aan het posten bent.
Sir Smokalot
Absoluut een topprestatie voor zo’n MPV! Ik heb het nog even nagerekend en hij heeft gemiddeld 140,12 km/h gereden. Ik denk dat Manuel Reuter dit wel op een droge baan met extreem weinig verkeer heeft gedaan. Maar dat maakt zijn record er niet minder om.
ik rij em DIK voorbij in de v70R muhahaha, sorry net een nwe auto >)
@Alwood: review met foto’s en/of video is wel leuk… dus…
ik zal eens kijken :-P
moet je wel waarschuwen dat het niet het nieuwste type is… maar verder werkelijk alles voorbij gereden!

ik zet graag mijn bevindingen op een rijtje, mss makkelijk als jullie een checklistje hebben?
iig verdubbeling van vermogen t.o.v vorige auto en dat voelt zo goed!
pff , die lichten zijn verfrissend jong , ik zou zeggen de nieuwste mooie tuningwagens op de markt , tegenover ford bvb , zo lompe bakken
De Zafira OPC is echt een supersnelle auto. wat veel mensen vergeten is dat er nog 2 stoelen in de bodem liggen dit zorgt ook voor extra gewicht,een BMW doet het echt niet beter.en Opel word onderschat wat echt ONZIN is . Greetz
@Mpower: de prestatie van de zafira is echt niet te onderschatten hoor. Het gaat hier over een auto van meer dan 1550 kg! Dit wil zeggen dat voor elke bocht aan de juiste snelheid te kunnen nemen, je een heel eind vroeger moet beginnen afremmen tov een lichtere wagen. Bovendien moet je de bocht trager nemen omdat het zwaartepunt van de zafira een pak hoger ligt dan alle auto’s die je daarnet opgesomd hebt. En om dan die 1550 kg weer te versnellen verlies je ook weer tijd. 0-100 gaat in 7,8s

Dus om dit even te vergelijken met de VW Golf GTI die je opnoemt. Dit is een auto die slechts 1421 kg weegt en 200 pk voortbrengt, met een veel lager zwaartepunt. 0-100 in 6,9s …
de golf zou veel sneller moeten gaan dan de zafira.

Voor je dus van die domme dingen post, moet je eens deftig je research doen he kerel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).