Opel broedt op vier nieuwe modellen

Auteur: , 9 Reacties

Opel broedt op vier nieuwe modellen, te weten een SUV, MAV, Crossover en een mini. Tegenover de Duitse vakpers licht General Motors-directeur Bob Lutz alvast een tipje van de sluier op over de nieuwe modellen die de komende jaren op de agenda staan. Dit decennium moet er een SUV komen die onder de Antara zal worden geplaatst. Het project heeft de toepasselijke naam "small SUV".


Chevrolet kan hier ook een graantje meepikken, want Opel en Chevrolet willen met de nieuwe small SUV gaan concurreren met de populaire Hyundai Tucson en Kia Sportage.

Een tweede nieuw model is een Multi Activity Vehicle (MAV) die tussen de Astra station en de Zafira moet worden gepositioneerd. Dit model moet de onder andere de Volkswagen Golf Plus gaan plagen.

Het derde nieuwe model is een groot vlaggenschip. De kansen voor een nieuwe grote Opel zijn meer dan vijftig procent en begin 2007 wordt hierover de knoop doorgehakt. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid een crossover zijn op basis van een verlengd Vectra-platform.

Het vierde nieuwe model waar Opel tot slot aan denkt is een kleine stadsauto in de stijl van de Smart Fortwo. Opel heeft al eens de kleine Trixx concept car laten zien, maar die is toen spreekwoordelijk in de koelkast geparkeerd. De reden hiervoor is onder andere dat Fiat de samenwerking met GM stopte, terwijl het juist de bedoeling was dat Opel en Fiat samen op het platform van de Trixx een mini zouden bouwen. Fiat doet dit nu met zijn Fiat 500 op het platform van de nieuwe Ford Ka. Of en wanneer een kleine Opel er komt, is nog niet duidelijk (bron: autoweek.nl).9 reacties

Die nieuwe opel corsa is echt lelijk
ik vertrouw wel op die MAV
de Crossover wat minder
en de mini moet ik eerst zien
de SUV vertrouw ik helemaal niet meer in na het zien van de productie foto’s van de Antara :(
Opel is altijd het merk dat er laatst bij komt. Hun taak is enkel plagen indd. Ze kunnen nooit is origineel zijn. Ook al proberen ze te plagen, ze doen altijd niet meer dan dat en raken dan ook niet verder. Dan verschiet men dat ze vestigingen moeten gaan sluiten. Neem nu de kadett die de golf moest aanpakken (niet gelukt). De dag van vandaag zie je nog meer golfkes 1 en 2 dan de kadett. Dan probeerde ze het met de astra. Golf3 beter succes dan de astra1. Golf4 beter succes dan de astra2. golf5 en astra 3 komen al dichter, maar ben ervan overtuigd dat ze niet gaan kunnen tippen aan de 6de generatie golf. En die antara zag er op conceptfotos veel beter dan deze die in productie gaat en denk dat ze niet gaan kunnen concureren met de q7, touareg, cayenne, x5 of de ml. De vectra die dan niet verkoopt, en na een facelift ook zeer zwak blijft verkopen. De signum die ze dan maakte is in mijn ogen een concurrent voor hun eigen vectra, het zijn 2 identieke wagens. ipv hun gamma uit te breiden, creeren ze concurentie voor eigen stal. marktaaandeel kan je dat noemen, ok, maar het probleem is dat de vectra niet verkoopt.
Over Opels gesproken… Opel Spoormaker Rdam is (deels) failliet: http://www.automotive-online.nl/nieuws.asp?id=3266
opel is oncool behalve gt
@ fiat..
Opel is niet Uncool..
anders is het niet 35 jaar achterelkaar het best verkochte merk van Nederland geweest..

Fiat.. beat that.. :P (en ook met fiat gaat het niet goed.. )
@Roy: De manier waarop Opel het best verkochte merk van Nederland is geworden, is zeer twijfelachtig te noemen! Ze verplichten de dealers een bepaald aantal wagens op kenteken te zetten, tsja… dat noem ik geen “verkoop”.
@ jens: Net alsof het de bedoeling is dat de antara moet concurreren met merken als audi, mercedes, porsche en bmw. Je moet peren met peren vergelijken en niet met een appel.
Niet jennen,
Overal gaat de verkoop achteruit,en iemand afbreken(zoals Opel)duidt op weinig fatsoen.
Opbouwende kritiek geven veel moeilijker dan negatieve kritiek spugen.
Probeer het maar eens……..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).