Rolls-Royce cabrio op voorhand al twee jaar uitverkocht

Auteur: , 20 Reacties

Dat Rolls-Royce hard werkt aan een nieuwe cabrio is al lang geen geheim meer. De cabrio waarvan het 100EX concept de voorbode is, zal veel technologie van de huidige Phantom gebruiken, evenals de 6,75 liter V12 motor. De cabrio moet nog officeel worden onthuld, maar het bonnenboekje van Rolls-Royce is op voorhand al gevuld voor de productie van de eerste twee jaar. Opvallend hierbij is dat een deel van de kopers nieuwe Rolls-Royce rijders zijn.

De komende vier jaar zal het gamma van Rolls-Royces worden uitgebreid met de cabrio, daarnaast een relatief goedkoper model (wat is goedkoop in Rolls-Royce termen) en een coupé, maar over die laatste moet het besluit nog vallen. De cabriolet staat als eerst op de agenda. Midden volgend jaar worden de eerste exemplaren uitgeleverd. De testfase voor de productie is net van start gegaan. Er moet nog worden besloten wanneer de definitieve versie wordt gepresenteerd, maar kopers en geïnteresseerden hebben de auto allang gezien, vandaar dat de orderportefeuille al aardig is gevuld. Het 100EX concept debuteerde op de autoshow in Genève in 2004 als experiment zonder concrete productieplannen. Onder druk van de geïnteresseerden heeft Rolls-Royce besloten de cabrio in productie te nemen. Ze zullen hier geen spijt van krijgen (bron: autotelegraaf.nl).20 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
zo opvallend is dat niet hoor. vele rijken willen een rols maar willen niet een chaufeur hebben.
Rolls is the new hip, merken als Bentley zijn te gewoon geworden…
toch is het gewoon een lelijke auto vind ik,
neemt niet weg dat ie rete imposant is!
Jep I agree, de Continental GT heeft het ‘exclusieve gevoel’ een beetje verpest bij Bentley (vooral door de rapvideos).
Maaja, eerlijk is eerlijk de 100EX is gewoon een prachtige auto, vooral in de twee-kleurige uitvoering zoals hij nu is, en ik vind het ook helemaal niet raar dat ie zo populair is.
…En de enige manier om te voorkomen dat Rolls ook te gewoon wordt is om de auto’s belachelijk duur te maken… maar dat zit wel goed denk ik.
jeroen je hebt gelijk want rolls-royce is echt lelijk en te duur
lelijk? nee
te duur? misschien wel ja
waarom is hij lelijk
hij is wel wat groot ja
maar maakt dat hem lelijk?
dacht het niet
als hij lelijk was zou hij niet uitverkocht zijn
ik vind de bentley en de rolls-royce maar lelijk. ze zijn te hoekig naar mijn zin
als ik echt een luxesedan wil neem ik wel de maybach.
50 uuh bentley uuh
zeker een lijp ding alleen jammer van de velgen..
“Opvallend hierbij is dat een deel van de kopers nieuwe Rolls-Royce rijders zijn.”
Is niet zo heel raar.
In een warm land ga je geen gesloten Rolls auto kopen natuurlijk.
Nu ze ook een open wagen leveren is een Rolls opeens weer leuk.
“Opvallend hierbij is dat een deel van de kopers nieuwe Rolls-Royce rijders zijn.”

Wat hier opvallend aan is, is dat Rolls-Royce met deze cabrio kennelijk een hele nieuwe doelgroep heeft weten aan te spreken. Veelal werden de nieuwe Rolls’ verkocht aan bestaande Rolls eigenaren, maar daar gaan er nu dus een flinke schep bij komen.
maybach is te s-klasse achtig en rollsroyce is mooier meer stijl
Autoblogger: bentley is maar gwn aan het worden WTF de bentley’s van tegenwoordig zijn even mooi als de rolls royces kijk naar de continental gt cabrio en de flying spur en je weet genoeg
ronald van lierop
het is jammer dat te veel concepten van een BMW erin voor komen.
de elegantie van de Rollce Royce dreigt wel verloren te gaan.
het is en blijft wel een mooie auto, de perfectie is dan ook uitmuntend.
zelf ben ik fan van de Rollce Royce.
@ dries: wat autoblogger bedoelt, is dat bentley met zijn continental gt een model heeft die makkelijker instapbaar is dan een rolls royce, waardoor de exclusiviteit verloren gaat
100% stijl. Je zou eens de documentaire over de grille moeten zien. Hoeveel man-uren daar in zitten! Super auto! Geweldig model!
Roll Royce heeft een uitstraling van macht. Ik dacht dat bijna alle RR`s supergoed gepantserd zijn. RR cabrio zal in ieder geval “goedkoper” kunnen zijn omdat er niet veel gepantserd hoeft te zijn!
K kies liever voor een BmW M6! (achterwerk van RR is nooit goed afgewerkt)
@ jens: hit ‘em up
Wordt dat model al verkocht?

“Opvallend hierbij is dat een deel van de kopers nieuwe Rolls-Royce rijders zijn.”

Vind je het gek, echte RR-rijders gaan niet in zo’n fakkinglelijk kutBMW als deze rijden, wat een wanstaltig gedrocht! Die zijn stijl gewend, zoals we dat kennen van Rolls-Royce, hoewel die ook niet altijd heel elegant zijn (maar wel logisch vormgegeven, zoals de Spirit/Spur, verder geen opwind uiterlijk) Zelfs de grill al lijkt in de verste verte niet op hoe Charles Rolls en Henry Royce het ooit hebben bedoeld. Ik dacht dat met de Phantom al het uiterste was bereik wat betreft “lelijk front” , maar deze heeft nog lelijkere licht-units meegekregen dan zijn vierdeursbroer! Echt een verschrikkelijk ordinaire pooierauto, die goed zou staan naast een Escalade en een H2 met verchroomde 24-inch spinners.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).