Straks handsfree roken, eten en drinken in de auto?

Auteur: , 11 Reacties

Ik had al eerder gesteld dat de maatregel die het het handsfree bellen in de auto verplicht stelt, feitelijk gewoon een melkkoe voor de overheid is. Het maakt namelijk geen moer uit of je met of zonder handen belt, want het probleem zit 'm in het feit dat je bent afgeleid. Geen verrassing dus dat er in verschillende landen geluiden opgaan dat ook het roken, eten en drinken in de auto verboden zou moeten zijn. In Schotland zal binnenkort het roken in de auto op dezelfde wijze worden beboet als het niet-handsfree bellen.

In Brazilië is het roken in auto’s al verboden en ook in Duitsland gaan geluiden op het roken in de auto te verbieden. In Australië wil men zelfs nog een stapje verder gaan en wordt er bij politici op aangedrongen om het roken evenals het eten en drinken in de auto te verbieden. Spaans onderzoek heeft immers uitgewezen dat rokers een twee keer zo hoge kans hebben om bij een ongeluk betrokken te raken dan niet-rokers. Misschien dat we straks in de auto alleen nog maar handsfree mogen roken, eten en drinken. Ik ben dan heel erg benieuwd hoe die carkits er uit zullen zien (bron: carpoint).11 reacties

De handeling ‘telefoon in je hand houden’ is verboden inderdaad en het klopt dat de afleiding in het bellen zit, maar tijdens het roken en eten etc. ben je niet zo ‘intensief’ bezig met je gedachten als met bellen. Dat de overheid dit in die landen zou gaan verbieden zou puur ter verdediging van de regel zijn dat je niet mag bellen in de auto, geldklopperij dus ja…
in gent doen ze het te veel en nog nooit iemand verongelukt rararaar
ik vind het maar raar. als je bv drinkt kan je je alsnog wel concentreren op de weg. dit doet mijn vader ook altijd, flesje in de mond en gewoon naar de weg kijken, geen probleem toch?
Ja, als je nu rookt of eet in de auto dat zal wel hetzelfde zijn, behalve natuurlijk dan dat een sigaret een ambetante rook en geurhinder geeft voor de medepassagiers.

Ik zelf zit ook altijd van alles te eten in de auto, enkel wel lastig als er iets valt het niet te proberen zoeken terwijl je aan het rijden bent.
Goed initiatief, letten ze tenminsten meer op en hebben de rokers weer een reden om te stoppen. Met ze alle de rokende medemens pesten ;)
en wat nou als je geen tijd hebt om te stoppen en je honger krijgt?
krijg je dan een boette?
roken vind ik nog okay
maar eten en drinken?
dat vind ik echt overdreven
laat ze liever eventjes zorgen dat mensen betere buitenspiegels krijgen
gister reed er namelijk zo’n idioot de hele tijd van links naar rechts als je hem wilde inhalen
was een grijse yaris
één keer raden watvoor auto dat een uurtje later ook doet
een zwarte yaris
sukkels :?
Wat een bullshit! Echt het toppunt van onzin. Als je dus honger of dorst hebt, moet je eerst ergens stoppen om je behoefte te kunnen verwerken, want anders krijg je een boete. En de mensen met suikerziekte? Die moeten op een bepaald moment verplicht eten, anders kunnen ze het bewustzijn verliezen. En ja, verlies dan eerder je bewustzijn en veroorzaak een ongeluk, maar regels zijn regels he..

En nog een ding, bijna alle auto’s hebben standaard bekerhouders. Die moeten er strax voor de APK ook allemaal uitgesloopt worden, lekker handig!

En voor de rokers ( ik ook ) blijf van onze sigaretten af! Je houdt me toch nooit tegen, ik hou me bijna altijd aan de regels, maar als het op roken aankomt, dan breek ik elke regel. En in de auto roken zal ik dan ook altijd blijven doen.

Zo dat is eruit, ik word een beetje gefrusteerd van dit soort onzinnige regels :)
Et lijkt me sterk dat eten en drinken of roken zoveel afleid dat daardoor gevaarlijke situaties sneller ontstaan. Zeg dan gewoon dat de schatkist een beetje extra gevuld moet worden.
wat een goede site ik hoop echt dat de jongeren ook echt gaan stoppen met roken:P:P:P
Ik hoop dat mijn kinderen er nooit aan beginnen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).