Ethanol verslaat waterstof tijdens Shell Eco-marathon

Auteur: , 8 Reacties

Twee weken geleden hadden we het al even over de Shell Eco-marathon en kanshebber Andy Green met zijn auto die één liter op 2861 km verbruikt. Niet Green, maar een aantal Franse studenten gingen er dit jaar met de prijs vandoor. Hun auto realiseerde in het Franse Nogaro een verbruik van één liter op 2885 km.

Daarnaast pakte de Fransen ook nog een prijs voor milieuvriendelijkheid omdat hun voertuig tevens de minste uitstoot produceerde. Hiermee menen de Franse studenten te hebben aangetoond dat waterstof niet het enige antwoord is op het brandstofefficientie vraagstuk. Toch is het record van vorig jaar ruimschoots overeid gebleven. Toen haalde een waterstof aangedreven auto maar liefst 3836 kilomter op een enkele liter brandstof. Dat is toch nog een behoorlijk verschil als je het mij vraagt.

Meer informatie over de uitslag van de 2006 Eco-marathon op ens-newswire.com of shell.com/eco-marathon (via: treehugger.com).8 reacties

ik ben voor frankrijk
hoelang deden ze over die afstand?
wat was de snelheid waarmee ze gingen?
Het ging erom wie de langste afstand kon afleggen op 1 liter brandstof. Natuurlijk is niet de volledige 2885 km afgelegd, want bij een snelheid van 30 km/u zou dat ruim 76 uur duren. De uiteindelijke afstand geëxtrapoleerd.
kijk dat zijn nog eens prestaties :)
Ethanol of waterstof, alletwee goed want dat betekent dat we nog lang met onze `benzine`motoren gaan rijden, ofte motoren met electrische ontsteking.
De reutelmotoren verliezen de eco-race en ze kunnen al beginnen doodsreutelen. JOEPIE!
ik wil wel eens gaan op kernenergie daar kan je pas ver mee geraken :-d
Bij lage snelheid heb je geen pk’s nodig, het gaat daar puur om rendement. Ik zou graag zo’n wedstrijd zien bij zeg 80 tot 100 km/h.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).