Chery V5 Crossover Minivan

Auteur: , 26 Reacties

De Chinese producent Chery heeft een nieuw ‘crossover’ minivan model onthuld op de Hangzhou motorshow in China. Het model zal uiteindelijk ook op de Amerikaanse markt terecht komen. Chery heeft grote plannen en is in een razend tempo nieuwe modellen aan het lanceren. Ik moet zeggen, deze Chery is niet lelijk...

De auto zal volgende maand in China in de verkoop gaan. De V5 (V525) heeft volgens forocoches.com een 2.4i V5 met 185pk, autoweek.nl schrijft echter over 129pk… Anyway, het is optioneel een AWD en de wagen heeft front, side en roof airbags… Landwind anyone?

Nee serieus, Chery is goed bezig. Ik zou niet snel zo’n pauperbak kopen maar ik vind de stijl mooier dan de gemiddelde budget-car die je in NL het straatbeeld ziet vervuilen. En met een omgerekende startprijs van 16.000 € (in China) zal de wagen hier een kleine 20.000 doen? Ben benieuwd…

Gespot door autohome.com.cn via cheryforums.com:

Chery V52526 reacties

Niet lelijk? Tuurlijk niet hij is gewoon heel lelijk. Dat ding is totaal uit proportie. De wielen staan zelf niet centraal in de wielkassen en ze zijn veel te klein. Dit is duidelijk weer een van die samengestelde wagens. Een aantal trekjes van andere (mooie) auto’s op de een of ander manier aaneenflansen, et voila een nieuwe voiture… Dit kopen? Nooit!!!

Het enige wat mij aan deze wagen interesseert is de crashtest ;)
stom
Superkoerier!
Op de bovenste pica ziet het er wat mij betreft idd ok uit, maar bij het zijaanzicht vind ik het al weer een oostblokker. Ook het dashboard zal wel weer happy plastic zijn, dus voorlopig geen alternatief. Maar over 30 jaar….
mja, heel lelijk vind k m niet (dan vind ik de nieuwe skoda roomster met zijn vitrinekast opzij veel lelijker) maar ik zou hem niet kopen omdat ik de kwaliteit absoluut niet vertrouw, misschien wel als ze 15 tot 20 jaar op de markt zijn en hun kwaliteit bewezen zouden hebben
tgoh, das zo één van die wagens waarbij je op de claxon duwt en alle vier de ramen open gaan m.a.w. ROMMEL!!!

Ze zouden de verkoop van ALLE zogezegde Chinese wagens moeten verbieden want ze vormen een gevaar voor onze maatschappij.

Valt het op dat ik er niet echt voor ben??
Die voorkant is idd wel strak, maar die wielen hadden een maatje of 3 groter gemogen…
Ben ik de enige die hem vind lijken op een fiat croma ?
ik vind het een combo van subaru vooorlichteen, saab achterlichten. maar het valt wel mee, geen lelijke auto voor die prijs
Hm, best geinige bak voor een leuke prijs.
Natuurlijk niet geschikt om de halve Nurburgring mee over te driften, maar ja, een boeing 747 wordt ook niet gebruikt om te stuntvliegen.
uhm, I wanna be MPV and a stationwagon? :?
jezus hoe lelijk kun je hem maken :?
Wat een onterechte, ongezouten kritiek. De afwerking van het dashboard verhoudt zich al in niets meer met de Landwind van vorig jaar – tw doop ik als newbie hier meteen al tot ANWB-evangelist. Je leest zeker ook alle ‘Nederlandse’ autobladen die rechtstreeks door de Duitse autolobby worden gefinancierd?

Terzijde, dit is best een fraaie wagen. Je kunt ‘m wat saai vinden aan de zijkant, maar het is een eenduidig geheel wat klopt als totale wagen en die contradictie heeft een Skoda Fabia ook verkocht. Maar inderdaad: de wielen mogen zeker een maat of twee groter.
@ JeffreyG:

Volgens mij heet dat een crossover. Schijnt helemaal in te zijn tegenwoordig.
Hoe heette dat andere merk ook alweer dat er net een heeft gelanceerd?
Het was iets met een ster…
@autoblogger: Niet lelijk ? Ben je blind of zo ?

Dat je voor weinig geld niet veel kunt verwachten is duidelijk, en het is al een hele verbetering met de Landwind en al die andere koekblikken uit China. Maar ze moeten nog maar wat verder oefenen daar…. design is nog steeds van het slechte kopieernivo.
mooi bakje het zal zeker 0.80 marktaandeel pakken in de vs en in china 0.5
en e-rayzer de croma is kleiner en heeft grotere wielen!!!!!
en is mooier wa nt ik heb ereen tis echt en mooi bakje.
Een 2.4-liter V5? Het is gewoon een 2.4-liter viercilinder van Mitsubishi hoor…
Met 129 pk en 198 Nm trouwens. AutoWeek zat er dit keer niet naast….
@scarbir: wtf man, smaken verschillen, maar dit is een lelijk bak. Wees blij dat zulke wagens zoveel mogelijk uit europa gebanned worden en wees trots op onze europese autoindustrie. Vieze chinese rotbakke wil je toch niet in rijden. Technologisch uit het tijdperk dat miami vice net populair begon te worden.
mja, ik vind toch ook wel dat wij nederlanders en belgië de lokale industrie wat mogen steuen, ikzelf let daar toch wel een beetje op (een klein beetje dan)
colt in nederland en mondeo, galaxy, S-max, astra, golf, V70, S60, V50 en S40 in België
dat zijn ze zeker? of nog?
Ik vind het allemaal wel meevalle hoor. Hij ziet er wel aardig uit. En voor die prijs heb je aardig wat auto. Of het betrouwbaar is, is dan altijd nog de 2e vraag;).
Deutschland über alles:-)
@Turbopaultje: je schrijft zelf “het is al een hele verbetering met de Landwind en al die andere koekblikken uit China…”, dat bedoel ik!
Bullcrap Marten, de V5 is in die zin niet lelijk dat hij een geheel uistraalt als auto zijnde en zo goed eenvormig overkomt. Hij is misschien wel wat saai, maar mislukt is ie niét! Maar je zegt zelf: smaken verschillen. Probeer me dan ook niet op te leggen dat deze auto ‘gewoon lelijk’ is. Dat is jezelf wel heel erg snel tegenspreken.

Overigens wil ik graag in een Chinese auto rijden. Als de kwaliteit het toelaat dan. Chinese auto’s worden namelijk goedkoper dan het huidige aanbod en dat is uiteindelijk voor elke consument op korte en middellange termijn gunstig. Voor de langere termijn is het noodzakelijk dat automerken alle banden met Shell afsnijden en een totaal nieuwe brandstof ontwikkelen die China en Rusland niet kunnen leveren.
Wat is iedereen weer kinderachtig aan het doen…
Dit is een prima auto, en ik heb net als pvl zin in de crashtest, want daar komt deze auto gewoon met 4 sterren vanaf, Chinese auto’s worden kwalitatief steeds beter en ook veel veiliger (zoals de Great Wall Hover, die veiliger is dan een Kia Sorento maar dan ongeveer 21.500 euro in ons land zou moeten kosten)
Het design is modern en de proporties kloppen, als er bijv. Mazda 7 had gestaan, vond iedereen hem mooi. Het is géén kopie van een of ander model. Het is dan ook een Europees (Italiaans) ontwerp en dat is goed te zien!
Wat een gave auto maar ik vind hem wel lijken op de mistubitshi grandis.
maar wat een mooie auto
en dat voor zo’n prijs

Groetjes

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).