Britse auto’s zijn het beste

Auteur: , 10 Reacties

De vorige lijst met de 100 betrouwbaarste auto's riep nogal wat discussie op. Gelukkig zijn er nog andere onderzoeken naar de betrouwbaarheid van auto's, zoals het JD Power onderzoek uitgevoerd door What Car. We zijn dan ook erg verheugd om namens dit Engelse autoblad te kunnen melden dat er vier Engelse auto's goed scoren in dit onderzoek. De Honda Civic, Toyota Avensis, Toyota Corolla en Jaguar S-Type kregen van hun eigenaren een goede score.

De modellen die het beste scoren zijn de Lexus IS, de Honda Jazz en de Suzuki Liana, die we kennen van Top Gear. Onderaan de lijst met 105 modellen vinden we de Ford Galaxy en op nummer 100 de Land Rover Discovery.

De top 10 automerken met de scores (maximumscore is 1000):
Lexus 873
Honda 848
Skoda 842
Toyota 838
BMW 820
Mini 820
Jaguar 819
Subaru 816
Volvo 815

Van Yahoo en Autowired.10 reacties

beschuitfluiter
Weinig verassende lijst denk ik. Toyota/Lexus staat al jaren aan de top en ook hondas bouwen gewoon kwaliteitsauto’s met veel waar voor hun geld.

Verassend vind ik Skoda, toch het B-merk uit de VAG, die blijkbaar de A-merken uit die stal weten te verslaan, hoe belangrijk is prijs in deze lijst vraag ik me af dan…
Ja hoe `Brits` is een honda Civic in godsnaam.
Wel mooi dat de Jag ertussen staat.
@Zoef: de Civic wordt in G-B gebouwd.

@beschuitfluiter: Skoda scoort ook bij bijv. het AutoWeek tevredenheidsonderzoek al jaren erg hoog. Blijkbaar nemen ze het in TsjechiĆ« allemaal wat nauwer dan in Duitsland bij het bouwen van hun auto’s…
Het is wachten op het eerste Russische onderzoek.
Je kan je ook afvragen hoe nauwkeurig deze steekproef is. De vorige lijst was gebaseerd op database gegevens van een verzekeraar. Vraag me af hoe ze tot die waardering zijn gekomen per autotype.
geinig
bmw doet het best goed!!:P
en de honda jazz heeft me moeder;) wel sport model en hij is geel:P
Op vallend vind ik BMW, Mini en Jaguar. Vooral de laatste, want Jags en betrouwbaarheid konden vaak niet in 1 zin genoemd worden of in combinatie met het woord ‘niet’
Dat de kwaliteit van Jaguar van een heel hoog niveau is is ondertussen weer al eens duidelijk. Telkens staat het merk binnen de top 10 wat betrouwbaarheid en klanten tevredenheid betreft.

Dat de wagens van Jaguar van een hoog niveau zijn weten we ook ondertussen. De revolutionaire onderstellen van de XJ en de XK,de verfijnde 2.7 V6 diesel,het weggedrag van de 4WD X-type,….. allemaal pluspunten.

Dat de wagens “imago” hebben weten we ook. De mooie lijnen,de prachtige interieurs en het rijke verleden zijn slechts enkele van de signalen.

Waarom is de verkoop dan niet beter?
-Omdat de mensen in Nederland en Belgiƫ met oogkleppen leven voor bepaalde merken.
Mercedes is al lang niet meer wat het vroeger was en Audi?
Wel een goed merk,maar waarom hoor je altijd over het feit dat de X-type zijn dieselmotor deelt met de Mondeo zagen en nooit over het feit dat de motoren uit de A6 ook in een Seat en een Skoda liggen en dat de A3 een rebadged Golf is. En over de distributieriemen van de TDI motoren,de luchtmassa meters en de turbo’s zullen we maar zwijgen.

Op dit ogenblik zijn er dan ook in de premium klasse maar 3 merken die op mijn symphatie kunnen rekenen. BMW,Volvo en natuurlijk Jaguar.

Open your mind
UH ENGELSE AUTO S ,3 JAPANNERS EN OK EEN FORD
waar vind ik een lijst met de overige wagans ?
2006 wie staat er laatst?

K’geloof er geen bats van !! wat die bekakte engelsen schrijven…
engelse auto’s staan niet bekend om hun betrouwbaarheid

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).