Datsun komt misschien terug…

Auteur: , 6 Reacties

Het merk Datsun is al 23 jaar niet meer gebruikt, het was de merknaam waaronder Nissan vroeger bekend was in Europa, Noord-Amerika en Australie. Alhoewel Nissan geen directe plannen heeft om het merk nieuw leven in te blazen, sluit de Japanse autofabrikant niet uit dat dit in de toekomst wel kan gebeuren. Datsun zou dan als jongerenmerk kunnen worden gebruikt, bijvoorbeeld als antwoord op het Amerikaanse Scion (van Toyota).

Volgens de Australische Herald Sun (via news.com) heeft Nissan onderzoek gedaan naar het gebruiken van de Datsun naam, maar heeft besloten hier op dit moment nog niets mee te doen. Reden daarvoor is dat Nissan nog geen problemen heeft om jongeren aan te trekken en daarnaast heeft men veel tijd en geld gestoken voor de promotie van het submerk Infiniti (vergelijkbaar met Lexus van Toyota).6 reacties

vind het nou niet echt een hippe naam of zo en het logo mag dan ook wel anders :S
ze houden beter de naam nissan. een cocurent voor de scion is wel een goed idee maar ze kunnen het beter datsu noemen veel beter.ik haat nissan!!!
Ach voor mij zijn de nissans altijd Datsuns gebleven.
Datsuns zijn er nog steeds. En een deel was TOEN al erg hip.

Van mij mag het merk terug en eventueel volledig in plaats van Nissan.

check de site voor een verzameling ECHTE datsuns :)
sorry datsunryder, maar je site is niet so professioneel :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).