Politie is af van bonnetjesdwang

Auteur: , 14 Reacties

De politie zal niet langer worden afgerekend op het aantal bekeuringen dat wordt uitegeschreven. De vaste quota voor bekeuringen gaat verdwijnen. Minister Remkes had eerder al aangegeven van de bonnetjesdwang af te willen. In de nieuwe prestatiecontracten die de overheid met de politie sluit, zal meer worden aangestuurd op kwaliteit.

Remkes hekelde het imago dat de politie een bonnenfabriek is geworden. Dat nu de aantallen gaan verdwijnen, betekent volgens de bewindsman overigens niet dat er niet gehandhaafd zal worden.

Men gaat nu dus voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Dat zou je kunnen uitleggen als minder, maar ‘betere’ (lees: hogere) boetes. Prima, wat mij betreft, want ik hoop dan ook dat de politie zich meer bezig zal houden met ├ęcht ernstige verkeersovertredingen en de kleine flauwe overtredingen even laat voor wat het is. De politie heeft immers beperkte capaciteit, dus er moeten keuzes worden gemaakt (via: zibb.nl).14 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ze hebben mij alleen nog maar gepakt voor echt ernstige verkeersovertredingen, dus voor mij zal er weinig veranderen…
Was wel nodig ja! Toen ik klein was vond ik het altijd leuk om politie te zien ik associeerde het met veiligheid, nu ik ouder ben + automobilist ben wil ik ze liever vermijden ze zijn alleen goed voor boetes.
Ik ben het eens met Mpower. Als automobilist zit je toch altijd even wat minder lekker in de auto als er een stel van die blauwe rakkers langsrijden.
Politie is onze vriend!! Dat zegt men weleens he…
met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig…. ;-)
eindelijk goed nieuws
je mag zo hard rijden als je wilt zolang je het maar veilig doet :D

“Men gaat nu dus voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.”

ja toch? :P
ik zal mijn licht ook heel erg mooi oppoetsen
krijg ik een minder hoge boete :cool:
ik hoop dat belgie hierin volgt
Het is goed dat ze van dat bonnenfabriek afgaan, maar ik vind dat ze gewoon nog rechtvaardig moeten blijven. Want er zijn zoveel mensen die veelste hard rijden, en dan kan jij mischien goed rijden dus lekker hard, maar een andere ziet mischien niet dat jij hard rijd en kan niet zo goed rijden en gooid hem er bijvoorbeeld voor vaak komen de ongelukken daardoor. inschatten van snelheden, dus mensen hard rijden is leuk;) maar denk wel na. Want er gebeuren ongelukken zat en meestal met jongeren.
Als de politie mij vriend is dan hoop ik mijn vijanden nooit tegen te komen!
eindelijk een politicus die eerlijk is over die onzinnige praktijken van de kit en het gaat aanpakken.
wat is het verhaal met die lamborgini politie wagen???
@C30 CDI AMG
wou ik ook zeggen
Beste Denis,

Ik heb toch nog een wat verlaat bericht voor je, over al die zeurende en “huilende’ mensen (en media) die klagen, of klaagden over de bonnenschrijf manie van de politie. Het is namelijk eigenlijk een heel sneu verhaal. Voor beide kanten; de politie en de klagers.

Want weet je hoeveel bonnetjes een gemiddelde politieman (m/v) geacht wordt te schrijven, volgens het prestatiecontract? Wat denk je; 3, per dag? Of toch meer, bijvoorbeeld 5 of 10? Of mischien 10 per week? Nou……..

Tsjaa, het is heel sneu, maar de gemiddelde politieman wordt geacht 1 bon per week te schrijven! Ja je leest het goed, 1 bon! En daar hebben veel politiemensen al moeite mee……
Tsjaa, best moeilijk 1 bon per week te schrijven …. behoorlijk hard werken…. Ik zelf woon in Amsterdam en als ik ergens in de stad met veel mensen en verkeer ga staan, zie ik binnen een uur gemiddeld zeker wel 20 kansen (schat ik) om een bon te schrijven. Varierend van: auto’s die te hard rijden of door rood, fietsers zonder licht, mensen die rotzooi op straat gooien (dat mag beboet worden), mensen zonder autogordel, brommers die te hard rijden of op het fietspad, agressie tegen de politie, etc…. etc…. Kortom, waar klaagt iedereen over?! Ik zou zeggen, kom op met die prestatiecontracten, niet 1 bon per week, maar 10! Dat is 2 per dag, valt best mee denk ik….

Groet,
Nico
Beste Nico, Ik kan het jou niet kwalijk nemen dat je niet kunt lezen, maar ben je niet 2 nullen vergeten?
Groet
Louis

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).