Mercedes in Marbella

Auteur: , 41 Reacties

Mercedes-Benz is goed vertegenwoordigd in het zonnige Marbella. Neem nou deze 600 in absolute concours conditie van een Arabier bij mij in de straat. Deze man heeft een klein auto-museum op de binnenplaats van zijn huis waar 2 poetsers full-time bezig zijn de auto's in de was te zetten (wax on, wax off). De SLR in zijn binnentuin mocht ik helaas niet fotograferen van de norse security guard.

Gespot in Marbella
Gespot in Marbella

En weer een mooie Pagode. De ene dag nog met hardtopje, de volgende dag zonder.

Gespot in Marbella
Gespot in Marbella
Gespot in Marbella

De C30CDI AMG vond ik dan wel weer aandoenlijk. Diesel en toch AMG; het moet niet gekker worden. Gelukkig zijn ze weer bij zinnen gekomen in Affalterbach: Er worden geen diesel AMG uitvoeringen meer gemaakt.

Gespot in Marbella
Gespot in Marbella
Gespot in Marbella

Gelukkig was er ook nog iemand met genoeg smaak om in een originele (en supersnelle) SUV rond te rijden, getuige de G55 AMG.

Gespot in Marbella
Gespot in Marbella

Als de F360/F430 tot inheemse Opel Astra, en de Continental GT tot inheemse VW Golf is verklaard, dan is de SL op zijn minst de inheemse Opel Kadet te noemen. Misschien zelfs wel de inheemse Opel Manta. Als je alle Bentleys, Ferrari’s, Cayenne’s en Range Rovers die hier rijden bij elkaar optelt dan krijg je bij benadering een idee van de hoeveelheid SLs die hier zijn. Voornamelijk SL500s, een aantal SL55s en een enkele SL600. Ik heb ter illustratie een SL500 in een originele kleur (de rest is zilvergrijs *gaap*) en een zwarte SL600 met mooie Brabus velgen gefotografeerd. Maar waar is de SL65 toch?

Gespot in Marbella
Gespot in Marbella
Gespot in Marbella
Gespot in Marbella
Gespot in Marbella
Gespot in Marbella

Wel weer leuk is deze Kleemann SL55, hoewel niet duidelijk is hoever het Kleemann gehalte van deze SL gaat. Is het enkel velgen en Tupperware, of is er ook aan de motor geknutseld? Ik denk het eerste. De ernaast geparkeerde SL500 (check kenteken) illustreert dat een SL gemeengoed is hier.

Gespot in Marbella
Gespot in Marbella
Gespot in Marbella

De vorige keer verbaasde ik me over het ontbreken van de SLK55 AMG in het straatbeeld, juist op het moment dat ik mijn beklag hierover wilde gaan doen bij iemand trof ik deze volledig Lorinser-uitgerustte SLK aan. Waarschijnlijk slechts een omgebouwde SLK200, aan de ienie-mienie remschijven te oordeelen, maar desalniettemin zeer origineel.

Gespot in Marbella
Gespot in Marbella
Gespot in Marbella
Gespot in Marbella

Pas echt leuk wordt het met deze Kleemann-SLK-55K-S8 ( Stage 8 ) waar ik opeens tegenaan liep (het Kleemann promotieteam komt naar je toe deze zomer). Dat is als ik het goed heb een opgevoerde SLK55 AMG met tussen de 500Pk en 600Pk aan vermogen (de exacte gegevens zijn te vinden op de Kleemann website). Dit is een weinig subtiele verschijning met veel velg, remschijf en Tupperware. En e.e.a. onder de motorkap gesleuteld.

Gespot in Marbella
Gespot in Marbella
Gespot in Marbella
Gespot in Marbella
Gespot in Marbella

De nonchalant geparkeerde SLR zet alles weer in perspectief: Er kan er maar één de beste (cq duurste) zijn. Doe mij die maar.

Gespot in Marbella
Gespot in Marbella
Gespot in Marbella41 reacties

schitterende spots!
de terring die sacha loopt daar gewoon in de hemel rond..
transporter tdi alle drie rood
een woord schitterend…
die bovenste mercedesen zijn nog altijd echt graaf en de SLR mogen we ook niet vergeten. zalige wagens
prachtige wagen weer :D
leuk hoor die SLK’s
vind het echt leuke wagentjes (voor de prijs mag je eigenlijk wel WAGEN zeggen ;) )
beetje de sportieve SLR look
maar toch lekker een ander sportief wagentje :D
Nooit geweten dat die 600 zo speciaal is, die reed mijn vader een paar jaar terug nog.
Super reportage !

Sasha, de mazzelaar :-)
wat een geweldige serie is dit! de eerste twee vind ik 100% toppers, echt heeeel erg mooi. ook erg cool dat de G55 een roofrack met laddertje heeft :-P vind ik er echt bij passen. moet je er wel eens mee door de dessert sjeeezen!

tsja en natuurlijk de SLR… vind ik ook een meesterwerk omdat ze de V8 gewoon hebben gehouden, nergens voor nodig die V10 en 12’s! alleen de prijs…
De SLR in zijn binnentuin mocht ik helaas niet fotograferen van de norse security guard.

is dat die witte met arabisch kenteken?
Misschien een hele domme vraag. Maar waar staat CDI eigenlijk voor? Voor de rest leuke serie!
commanrail diesel injection denk ik ofzo, ik vind er trouwens niks aan al deze autos, alleen die zwarte SLR is wel mooi.
@ lexus; niks aan, deze repo? Juist wel. Eindelijk eens een keer wat anders dan de Lambo, Jag, und so weiter reportage. Welke er trouwens vaak ook mogen wezen, no offence.

Erg gaaf zeg die 55K S8. Nog nooit van gehoord.
Danke, Lexus
nou, ik vind mercedes persoonlijk niks aan, maar dat is mijn mening hoor want als je andere reacties leest vind iedereen ze heel mooi. Maar dat is juist mooi anders zou iedereen met de zelfde autos rijden is het niet;). En even over de lambo en jag, lambo heb ik ook niet veel mee, maar die nieuwe jaguar XK is toch wel verschrikkelijk mooi. Daar ken voor mij geen 10 mercedesen tegen op.
Ik rijd zelf veel Mercedes door mijn bijbaantje(taxichauffeur) maar toch ben ik er niet echt van gecharmeerd. Tenminste, ik zou zelf nooit een Mercedes kopen. Dan ben ik het toch met Lexus eens dat een Jag toch veel meer stijl heeft!
damn….. die sacha is in de autowalhalla beland..

btw. CDI staat voor compressor diesel inspuiter, hetzelfde als tdi eigelijk
doe mij die C-Klasse AMG station maar! :D
die zwarte SLR aan het einde …. alle me maggies zeg :D
Doe mij de 600 .
ik ben echt een fan van klassieke wagens en gezien wat interieur dat die heeft die 600 gaaf toch

bezit zelf een 280 ce van 72′ echt een pimpmobiel
reden ze daar ook echte auto’s ( grapje)
mooie foto’s vooral die sl is mooi
I’ll take the slr please
ik vind de kont van de slr te kort. Qua prijs en schoonheid zou ik zeker voor de sl65 amg kiezen.

De velgen van die kleeman sl zijn soeper!
mooi gedaan!
ik zal es tegen me ouders zeggen dat we naar marbella moeten in de vakantie:P
Designer Jonas
gewoon prachtig
Heel leuk Sacha! Die MB 600 was indertijd een van de allerduurste auto’s, en zo mogelijk was er een nog langere versie (ook met verlenging in het midden) verkrijgbaar! Die SLK 55K S8 vind ik veruit de interessantste omdat ik er nooit iets over had gehoord en je hem het minste zult zien van al deze modellen.

@Luciano heb gisteren een SL65 AMG gespot! Was de tweede keer dat ik dat exemplaar zeg. (hier in a’dam buitenvelderd, heb ik vandaag een XKR gespot, zie eerstvolgende AG-update)

http://img204.imageshack.us/img204/6900/im0000132ok.th.jpg

http://img204.imageshack.us/img204/6900/im0000132ok.jpg
De sl65 amg zie je echt ni veel in Nederland of Belgie.
Daarvoor moet je in Duitsland zijn
@Ptr: Die SLR die ik bedoelde was zilvergrijs met rode remklauwen en een rood randje op de velg. En idd arabisch gebrabbel op het kenteken :-)
@silasse, gelukkig maar;)
@lexus
wrm vind je het lelijk??
vlak bij waar ik woon staat al een half jaar een slr-mclaren (silver) dus die zie ik wekelijks :D:D:D maar de zwarte is nog mooier!
Leuk, die Diesel AMG…! :P
@c30cdi amg Wat voor auto rijd jij eigenlijk?
@cdi amg
hey cdi amg long time no see :D welcome back!
@cdi amg
lang gelede eh ;-)
haha, tkx jongens, ja ben een beetje druk druk druk met school. sorry :S

Maar ben weer actief hoor! :P
jongens doe mij maar een rolls royce phantom lkkr luxe
*kwijl* Meer hoef ik niet kwijt ;)

Btw, CDI = commonrail direct injection en niet compressor diesel injection of commanrail diesel injection.
Slaat op het feit dat je diesel direct in je cilinder injecteert (DI) itt vroegere indirecte diesels met voorkamer, en dat je je diesel op hoge druk brengt in 1 rail die je cilinders bevoorraadt.

Zie ook http://en.wikipedia.org/wiki/Common_rail
die c30 amg is nep
wij hebbben een huis daar. en wat hier gefotografeerd is is nog niks wat ik daar allemaal zie

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).