Vrouwen, Ferrari’s en ongelukken…

Auteur: , 44 Reacties

Jason Plato (Fifth Gear) mocht met de meiden van Girls Aloud (Spice Girls reloaded ofzo?) op het circuit van Silverstone rijden. Echter, nog voordat men met de wagen van de parkeerplaats af was...

Juist! De verhalen lijken allemaal op elkaar, deze keer was het slachtoffer een Ferrari 355. De vrouw achter het stuur, Sarah, rijdt normaal in een Toyo RAV4 en was nog wat onzeker zo te zien (via motorpasion.com).

Meer info en foto’s op de site van Fifth Gear.44 reacties

Ohneee. Allé. Dat doe je niet. In de herhaling zie je dus echt dat ze het stuur weg draait van de porsche he.
Het is een prachtige dame maar rijden kan ze niet!! Zoals de meeste vrouwen.
Ja..zeg dat wel, een prachtige dame. Maar Ferrari’s zijn niet voor vrouwen in de wieg gelegd. Een Murcielago mag wel….hmmz, schijnt heel simpel te besturen zijn…maar ja, je weet het maar nooit.
Volvo480turbo
Ik ken enkele dames die wél kunnen rijden maar het grote merendeel heeft geen gevoel over de auto zoals wij mannen, dit is wetenschappelijk bewezen trouwens, kan je geen speld tussen steken. Daartegenover staat wel dat vrouwen voorzichtiger rijden en over het algemeel veiliger door het verkeer laveren…
Een oud gezegde : vrouwen achter het stuur, bloed aan de muur (met blondines moet je helemaal uitkijken).

BTW: Die Jason Plato had eerder moeten ingrijpen, hij zit ook te tukken. Logisch met zo´n meid naast je. Hij baalt er zichtbaar stevig van dat die muts die 355 in die amibus parkeert…..
Ze kan niet rijden en ze kan d’r helm niet af krijgen
Jezus Christus man…dat was een kind (jongen) van 12 nog gelukt:P…
simpel geval van te snel rijden en niet kunnen sturen……. Dit had een man (die nog nooit snel heeft gereden) ook kunnen gebeuren.

Ze moeten mensen ook eerst leren slalomrijden op snelheid (op een grote open plek zonder obstakels kennelijk) voordat ze iemand echt laten rijden. Eerst beoordelen of zo iemand enigzins met zo’n ding overweg kan en daarna pas fijn een stukkie rijden….

Dat vrouwen “wetenschappelijk bewezen minder gevoel over de auto” hebben en dus slechter rijden dat is echt gelul. Laat maar zien die onderzoeken (meervoud want dat er minimaal één male chauvinist op de wereld rondloopt die die conclusie weet te fabriceren dat geloof ik ook zo wel…….)
Als je het niet gewend bent om in zo’n wagen te rijden dan hadden ze haar vanuit start-grid moeten laten wegrijden. Een vriendin van mij rijdt regelmatig in de Gallardo van haar moeder en die gaat regelmatig naar de Nürnburgring en kan beter rijden dan de meeste mannen :S
“The gap was a bit small”

Gaat hij haar ook nog verdedigen. Het gat was helemaal niet klein, ze had ruimte zat. Ik hoop dat ze de reparatie van de F355 mag gaan vergoeden..
in hetzelfde artikel (dat overigens een verband legt tussen ruimtelijk inzicht en hormonen, niet per sé tussen kunnen rijden en hormonen staat ook een weerwoord van een andere (Harvard) professor “Correlation between genetic features and skills may often have an environmental intermediary which determines performance at a given skill.”

He suggested skilled drivers may be those who are more practised at the activity. In addition, he said people with longer ring fingers may have dominating personalities and therefore do more driving.

“This practice would make them better at these activities and would be correlated with a physical feature, but not caused by it.”

Oftwel: het rekenkundige verband kan bewezen worden maar de causaliteit kan niet zonder meer aangetoond worden (causaliteit: oorzaak- -> gevolgrelatie)
Volvo480turbo
Mja, ik zie bij de meeste vrouwen in mijn omgeving dat zij de auto niet beheersen zoals mij mannen, daar heb ik in principe geen wetenschappelijke conclusies voor nodig.
Het gaat van bochtsnelheden verkeerd inschatten, te bruusk sturen, een gemakkelijke parkeerplaats zoeken, te laat remmen of te vroeg, afstanden tussen auto’s verkeerd inschatten, enz…
Een mooi voorbeeldje is mijn, overigens bevallige, buurvrouw van 25, ze heeft haar auto nog maar 6 maand en al drie keer gebotst waarvan 2 keer een parkeerongeluk en 1 keer een echt ongeluk.
Van al de vrouwen die ik ken, en dat zijn er veel, is er maar eentje die echt overweg kan met de wagen, zelfs beter dan mij…
Ja ken ik ook: Sabine Schmitz in de ringtaxi
@ volvo480turvo

niet: dan mij

maar: dan ik
Misschien handig om even toe te lichten dat engelsen aan de andere kant van de auto zitten doorgaans, en daardoor dus niet gewend zijn om een left-hand drive te besturen?

leuke verhalen over ruimtelijk inzicht, maar als eenieder van jullie voor het eerst in een engelse wagen gaan zitten, het ook enorm wennen zal zijn.
kan het niet bewijzen maar heb zelf het idee dat vrouwen met name met parkeren ook last hebben van het feit dat ze doorgaans kleiner zijn en dus lager in de auto zitten.

Teken twee driehoeken die even breed zijn maar waarvan de top bij de ene duidelijk lager ligt dan bij de andere…. bij de minder stijle schuine kanten lijkt de afstand tot de zijkant groter….. De auto zou (als ik hierin gelijk heb) voor vrouwen dus breder lijken dan voor mannen.

Iemand een idee over deze theorie? De heren die zelf relatief lang zijn en/of een kleine vriendin/vrouw hebben kunnen eens kijken of de bestuurderstoel op een hoge stand zetten (als zij moet parkeren) wellicht een goede remedie tegen parkeerschades door hun partner is………
Geen comentaar.
@ AlexZjuh: volledig juist ! Dat verklaart ook waarom die muts niet rechts kijkt, maar alleen naar die Elfer die links voor haar staat.

Niettemin: er kan een vrachtwagen tussendoor zo breed is die ruimte…….
De discussie of vrouwen wel of niet kunnen rijden geldt al zolang er auto’s zijn volgens mij :P Maar wel een beetje zonde van die ferrari, maar ach.. wat een lekker wijf :)
Volvo480turbo
@ turbopaultje

Sabine is inderdaad een bettere chauffeur dan de meeste mannen, al had ik op de nurburgring te indruk dat de andere ringtaxi, met de man achter het stuur, efficiënter door de bochten ging. Zij laat de auto in elke bocht uitbreken wat wel spectaculair is maar niet altijd even efficïënt… Maar nu zijn we aan het muggenziften :p

Die vrouw die beter kan rijden als IK is trouwens lesbisch én klein…
haha kapotlache
als ik naar mijn directe omgeving kijk zie ik een aanzienlijk verschil tussen vrouwenlijke en mannelijke bestuurders, niet dat dit representatief is maar goed. Als elke man op dit blog hetzelfde doet kunenn we misschien tot een representatieve conclussie uitkomen :D
@Mpower: hoeveel van de mensen op dit blog hebben gelijkgestemden (oftewel autogekken) als vrienden denk je? Niet direct een doorsnee van de samenleving gok ik……

Zoek een groepje mensen die weinig tot niets met auto’s hebben en ga daar eens kijken en kijk eens hoe slecht sommigen van hen parkeren/rijden……
Volvo480turbo
@Woody, daar heb je een punt…
@woody
Ja, ik heb best weinig vrienden die auto-gek zijn, bijna iedereen in mijn omgeving is liever bezig met andere dingen. Dan hoor ik dus ook niet echt bij de doorsnee autoblog bezoeker, vrees ik. Ik heb mijn vrienden moeten leren hoe je een burn out maakt met een 330D steptronic, hoe je spint met voorwiel aangedreven astra uit 92 en dat je met je handrem flink kan slippen met een suzuki swift.
Het was trouwens geen serieuze voorstel, het leek me gewoon geinig ;)
mij ook wel ;-)

Ik zie mijn vriendin ook nog niet direct driften met mijn auto……. Maar ik zit goed in de auto-maffe vrienden (3 auto’s per stel is in mijn vriendenkring al bijna weinig, lol)
@woody
heb jij geluk!
Wat voor auto rij je dan, achterwiel aandrijving neem ik aan.
privé een Mx-5 1.8 en zakelijk een lease 307 break
het is maar goed dat ze dat niet met die Porsche Carrera Deed
ik moet zeggen dat ik ook eigenlijk helemaal geen vrienden heb die autogek zijn. Mijn vader daarintegen is wel helemaal hoter-de-betoter met auto’s. Rijdt niet voor niets dit soort auto’s.

Vrienden worden af en toe wel ’s gek van me moet ik zeggen als we op straat lopen en ik ineens van WAUW, een ferrari / aston / dikke mercedes of wat dan ook.

Maarja, als vrienden accepteer je elkaar gewoon :P
*zucht*
met dit goeie weer zie ik toch enorm veel dwaze macho’s rondrijden bij mij in’t stad, en dat zijn allemaal mannen….denken echt dat de straat van hun is, verkeersregels is niet voor hen, laat staan parkeren….echt een ramp…mijn vriendin daarentegen parkeert met haar punto’tje zonder servo altijd perfect van de eerste keer….
er zijn gewoon veel dwaze oncompetente chaufeurs op de baan, mannen en vrouwen…veel teveel eigenlijk!!
dit bewijst het maar weer, vrouwen en auto’s :P
dit is te erg, zelfs ik ( die nog geen rijles heeft gehad) had de auto niet geraakt, pur zonde
heeey mijn vooroordeel wordt weer eens bevestigd voor de 1000ste keer :)
sjonge jonge wat een tut :P
wat een kutwijf :shock:
die mag nooit meer naar zo’n wagen kijken :?
hoe kun je zo’n grote wagen nou raken :(
maartenunplugged
Je hebt rijden en je hebt scheuren. Helaas verstaan (veelal mannen) scheuren ook onder rijden. Door de sjonnies in hun dtm golfjes gebeuren toch nog de meeste ongelukken. Vrouwen zullen door minder inzicht miss wel vaker wat blikschade op het parkeerterrein rijden het zijn de mannen die de bochten uitvliegen etc. Waarheid als een koe.

Een goede rijder blijft kalm, kan goed relativeren en anticiperen.

De fout van die domme koe komt gewoon door verminderd inzicht van vrouwen en waarschijnlijk omdat ze met het stuur aan een ongewende kant zit.

Er kan nu wel uren over het verschil tussen mannen en vrouwen in rijgedrag plaatsvinden, maar burnouts, drifts en slips vallen niet onder autorijden.

En om het moraalridder plaatje compleet te maken,

ja, ik houd van scheuren.
Tja Sabine kan een potje sturen en Vick Butler Henderson ook, Jutta Kleinschmitt en Ellen Lohr ook en Danica Patrick niet te vergeten. Michelle Mouton. 6 stuks op een wereldbevolking van 6 miljard waarvan 3(?) miljard vrouwen.

ROFL:)
@Stefanroser: Moet je op hoog niveau wedstrijden hebben gereden voordat je als goede chauffeur meetelt? Dan vallen er ook maar verrekt weinig mannen in de categorie goed……
ja ach, de één kan rijden, en de ander niet – het zij zo


en ik kan je wel vertellen dat als je in snellere, mooiere, duurdere auto’s gaat rijden ook anders gaat rijden. Het is gewoon zo, heel menselijk.
sorry hier is de juiste link: http://www.frau-am-steuer.de/
de moeite waard ;-)
Mannen tussen de 20 en 25 jaar veroorzaken 6x (!) méér ernstige ongelukken dan vrouwen van die leeftijd…Op latere leeftijd wordt het verschil tussen vrouwen en mannen wat ongelukken betreft steeds kleiner, maar de man blijft koploper in het brokken maken… Oorzaak is vooral de roekeloosheid waarmee de man zijn voertuig bestuurd…Wel het inzicht maar niet het verstand?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).