Mercedes S-klasse cabriolet: Azure killer?

Auteur: , 43 Reacties

Mercedes zou plannen hebben voor een grote vierdeurs cabrio gebaseerd op de S-klasse. Dit liet het Duitse magazine Auto Motor und Sport gisteren weten. De wagen zou onthuld gaan worden op de Detroit autoshow, volgend jaar januari. Mercedes zelf gaf echter geen commentaar.

Het lijkt mij in ieder geval een zeer goed idee! Na de vierdeurs coupe kan dit wederom een model zijn met veel potentieel. Volgens Monsters and Critics zou DaimlerChrysler zich hiermee richten op de luxemarkt waar het meer draait om comfort dan om snelheid (via emercedesbenz.com).

Photoshop via cwwcardesign.com (ja, het is een tweedeurs).43 reacties

JA! Mercedes heeft nog lang niet genoeg verschillende modellen dus nog eentje erbij lijkt me wel slim. Goed voor de winst: zoveel mogelijk verschillende auto’s bouwen waarvan de helft niet verkoopt……
Damn man Mercedes is echt wel verkeerd bezig
Het is meer een Continental GTC killer denk ik, een Azure zal heel veel meer kosten! En ik vind de S Cabriolet er heel mooi uitzien, zeker mooier dan de Continental GTC. En een vierdeurscabrio is wel een interessant idee, dat zie je niet zo veel omdat het behoorlijk ten koste gaat van de stijfheid. Ik zie hier dan ook een plaatje van een tweedeurs S-klasse carbio staan, vind ik wel mooier dan vierdeurs, maar minder interessant.
@Appeltje: kon zo snel geen plaatjes van een vierdeurs Merc cabrio vinden;)
ik kan maar een ding zeggen: PRACHTIG!
Gewoonweg lelijk, denk eens die kap weg en je hebt een boot :s
hmmm moeilijk…. of toch niet?? Uber cabrio taxi??? :)
Om te kotsen, zeker in die kleur hierboven… De gewone S-klasse kan er nog wel mee door, maar deze, met die tent achterop…
als ie daadwerkelijk met 4 deuren komt is dat wel heel gaaf! ik vind de lincoln continental ook nog steeds een prachtwagen!
Nee moeten ze niet doen.
Subiet is de 3de mooiste wagen van Mercedes al om zeep.
Ik vind hem opzich wel mooi, maar als ik mercedes was zou ik het niet doen, want hij zal toch niet volgens verwachting verkopen.
@tw : Elke grote convertible lijkt wel een boot…ik bedoel kijk zelfs naar de niewe M6 convertible van de zijkant en je hebt ook een boot. De Chrysler 300c convertible is ook maar net een boot, zou je zeggen. Maar daar gaat het hier ook om bij dit soort cabrios…grote en luxe. Persoonlijk ben ik een 2 seat, 2 doors kind of guy…maar zo een boot lijkt me ook niet slecht als tropische familie car : ) Ik bedoel dan heb je gewoon de luxe van je S classe, met een dak dat eraf kan… lijkt me niet zo slecht. In Nederland heb je er weinig aan, messchien een paar weken in het hele jaar dat je hem kan gebruiken maar in andere plaatsen is dat weer heel anders…
S-Carbrio??? CL cabrio bedoel je dan zeker? Met die Alpina look-a-like velgen een regelrechte afknapper.
@Knor: thanks! Dat artikel was er vanochtend nog niet…
@Appeltje: ik heb nog even zitten denken en vind juist niet dat dit een Continental GTC killer zou kunnen zijn. De Continental GTC is een sportieve cabrio, de Azure een luxe cabrio. Denk dat Mercedes met deze S-klasse meer wil lijken op die laatste…
denk niet dat het een directe concurrent word voor de Azure
teveel verschil qua status
als het nou mercedes vs bmw zou het nog kunnen
maar bentley vs mercedes, nee denk het niet
Nee, dat denk ik ook niet. Maar alleen om aan te geven dat het een luxe cabrio is…
@ Ejay

IDD een CL cabrio, dat lijkt mij ook. Dat lijkt me meer voor de hand liggend..
ff de foto van Auto-Motor-und-Sport.de geleend ;-)

http://img79.imageshack.us/img79/2240/sklassecabrio1th.jpg
Kijk dat is dan wel weer een S-cabrio, maar de laatste vierdeurscabrio is alweer van heeeel lang geleden. De wagen van Kenedy (kenne-die nog?)

CL is de coupé van de S, dus een CL cabrio op basis van een coupé lijkt me dan dus ook CL cabrio heten.
Is hardtop niet iets logischer??
Mercedestuner
PRACHTIG


MAAR KOMT VAN CWWCARDESIGN.COM


MERCEDES IS GOED BEZIG
ik vind de impressies best wel wat hebben (vooral die bovenste van de 2 deurs)
ze zijn gewoon prachtig ;-)
mooie cabrio taxi
echt een mooie wagen
Mercedestuner
Als ie in productie gaat zal ie zeker met een hardtop geleverd worden


Meer en meer cabrio’s krijgen nu een hardtop i.p.v een softtop
Mercedes zou beter de kwaliteit een beetje op niveau houden dan al die nieuwe segmenten….. Audi en BMW zullen weer eens goed mee kunnen lachen.
Erik, wat is er mis met de kwaliteit van een merc? Dat mag jij mij eens uitleggen :o
naja sorry hoor, maar een 4-deurs cabrio…? het is wel echt weer iets nieuws moet ik zeggen…! maar niet echt mijn ding. En het is natuurlijk onzin dat de helft niet verkoopt. Moest vorige week de auto ophalen van z’n beurtje en zag toen pas voor het eerst de R-klasse staan in de showroom. Mega mooie auto, a- en b-klasse zijn gewoon concurrentjes van de golf, 1-serie etc.

Maar over die S-klasse cabrio! Mocht die ook in een diesel uitkomen… laten we zeggen een 500 CDI V8, geen gek idee toch voor zo’n wagen, dan loop ik storm!!! Hoewel dat misschien onwaarschijnlijk lijkt omdat de diesels vaak eerst uitgebracht worden in de ‘gewone’ versie, de sedan.

Maar ik vind het een prachtige auto!!! Komt er ook nog een station!?!?!? Is ook niet zo’n gek idee dan… :P


Groetjes DIESEL AMG!!!
Wat er mis is met de kwaliteit van Mercedes?: de elektronica,de versnellingsbakken,de remmen,…..
nou, volgens mij staat Mercedes toch wel in het rijtje bij de ANWB die het minst gevonden wordt langs de weg.


Oja, misschien komt dat omdat Mercedes weer zo’n topservice heeft, een eigen Service zoals de ANWB. Heeft Isuzu dat ook?
@Erik.
Hoevaak rij jij in een benz?
Mijn vader rijdt al 35 jaar mercedes, en zijn werknemers krijgen ook altijd een mooie benz. Op enkele kleine uitzonderingen na nooit problemen gehad, dus cut the crap, er is niks mis met mercedes. Over zoiets oordeel je pas als je zelf een benz hebt, en nee, je hebt geen benz, weet ik zo al :)
Erik heeft dus echt wel gelijk. Mercedes staat er om bekend de laatste jaren bekend om niet meer zo’n betrouwbare auto’s te produceren! En “C30 CDI AMG” zoals je je noemt, als die R klasse zo mooi is, waarom flopt hij dan..?!

Hier nog een korte illustratie:

Dat mercedes trouwens bij de Gumball 3000 een team van specialisten naar de plek stuurde om 3(!!!) SLR’s te fixen was ten eerste bedoeld om hun imago nog een beetje te kunnen sparen, maar ook om een verdere ‘ramp’ te voorkomen, want deze mensen reden juist in een SLR omdat ze dachten dat deze auto betrouwbaar was. Dat is dan een auto waar je een zo veel voor betaald en een van hun topmodellen is.

Nee je kunt niet meer ontkennen dat mercedes de laatste tijd niet zo goed (en dan zeg ik het subtiel) bezig is…
hmmmm… wat moet k zeggen..
wat n stoere velge :s:s:s:s:s
ik vind het geen mooie mercedes. Als ze zo nodig een 4 deurs cabriolet willen dan moeten ze misschien de normale S-klasse ook gaan leveren met een stalen dak dat in de kofferbak (automatische) kan verdwijnen.
MB S-klasse cabrio photoshop…


Car and Driver heeft een artikel over de S-klasse cabriolet met bijbehorende sjop. Januari 2007 moet er een concept op de Detroit autoshow staan…
De cabrio krijgt een uitklapbare hardtop en dus geen traditionele cabriokap. Als de concept in pro…
eindelijk een 4 deurs cabrio , proficiat heren prachtig gewoon . En nu nog een body kit van carlsson dan is het gewoon weg een juweeltje
@ Rick: Gumball is wat anders dan dagelijks gebruik, maar ad andere kant heb je gelijk dat die auto’s tegen álles moeten kunnen. mn vader heeft een E320cdi, en nooit problemen gehad, hooguit een klein dingetje maar dat kan ik al zo gauw niet bedenken. en wat betreft de remmen: ik zag net nog een test in de nieuwe Auto Motor und Sport en daar kwamen de remmen van de E er weer prima uit! score was GUT (groen). je kan beter tegen hyundai zeggen dat ze aan de remmen van de santa fe kunnen werken want dat lijkt nergens op. de beoordeling was ook MANGELHAFT (roodgekleurd:P) remweg was bij een bepaalde omstandigheid (bremsen auf -split [100km/h]…) ruim 50 meter meer dan de E. (de E-klasse had daar ook de kortste remweg overigens) afwerking is in de auto trouwens gewoon goed, vooral bij de nieuwe modellen en de R-klasse een flop noemen, ik zie hem elke dag, buiten de R-klasse van mn buurman:P
on-topic:
iemand deze plaatjes inmiddels al gezien:
http://www.classicdriver.com/upload/images/_de/3761/img01.jpg
http://www.classicdriver.com/upload/images/_de/3762/img02.jpg
hehe ik sta in de mailinglist van Mercedes dus ik krijg alleen maar échte plaatjes;) uitgegeven door M-B zelf. daardoor kon ik deze herkennen op die andere site:)
Wat een geweldige auto!! Sparen en centjes tellen. Sinds de Caruna is er naar mijn weten geen vierdeurs cabrio mercedes meer geweest en die was ook al zo mooi. Heeft de Koningin de Caruna nog?

Wij zouden het prachtig vinden als de cabrio in productie komt.
Laat maar komen !:D:D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).